Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Táto (ne)vtipná debata mi pripomína, že niektorí by si pri svojom rebríčku estetických kritérií a hodnôt mali radšej vymaľovávať pekné omaľovánky pre deti...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Hamster píše:Že hrdina vypadá na monitoru stejně pěkně jako na plátně je fajn, ale to je prostě hodně estetický film. Nelze ho srovnávat třeba s válečnými filmy, kde asi sám cítíš, že těžiště té efektnosti leží jinde.
Já tomuto typu válečných filmů neholduji ani v kině ani doma u PC. Pokud na Tebe válečné filmy působí v kině nějakým zvláštním způsobem (třeba kvůli tomu prostorovému zvuku u střelby), tak já tenhle pocit prostě neznám. Takže na mě nemohou doma u PC působit méně atraktivně, zkrátka na tyhle filmy zřejmě "nemám buňky".
Hamster píše:Tohle je důvod proč chodíš do kina? Aby jsi nemusel film stahovat? (i kvalitní ripy zahraničních filmů jsou obvykle sehnatelné ještě před českou premiérou). Krom toho existují půjčovny, kde si film legálně pořídíš za poloviční nebo i nižší cenu. Jaký smysl má tedy chození na neaktuální filmy?
Nemám připojení na stahování filmů v DVD kvalitě. A obecně nové filmy příliš nestahuji ani v nižší kvalitě, je to podstatně riskantnější a také jsou za to vyšší sazby.

Do kina chodím zpravidla na 2 druhy filmů:
1) Nové - chodím (až na vyjímky) do kina na filmy, které chci vidět. A pokud je chci vidět, nechci čekat, až vyjdou na DVD. Těch 50 kč navíc mě opravdu nezabije. Nadto je návštěva kina "kulturní akce", takže si mohu o tom filmu případně hned s někým promluvit... Prostě zábava.
2) Staré / raritní - ty ve videopůjčovně (a kolikrát ani na internetu) nejsou.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Hamster píše:Ale PL stojí na vizuální stránce.
No a právě s tímhle nesouhlasím :-)
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

ajantis: ok (pokud jsme někde ve sporu, tak jsem to asi přehlédl)
alien: ok (Nemám co konkrétního vyvracet. Problém bude imo v tom, že si pod pojmem "vizuální stránka" představujeme něco jiného.)
yachiko: ok (Jen co najdu svůj monokl. Musel se mi zakutálet mezi Mozartovy gramdesky.)
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Hamster: Klasická reakcia na podnet spôsobená pravdepodobne jeho prílišne nepochopiteľnou formou... a potom ma "obviňuj", z toho, že som "klasik, hlavne ráno" ...
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Firkraag
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Firkraag »

Václav.. pro me zatim nejlepsi cesky film.. 8-)
Když jsem byl malý, byl jsem namyšlený…. ale teď už nemám chybu.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Kino vs. monitor - preferuji monitor.

Do kina chodím v posledních letech (pokud vůbec) pouze s někým - jako součást společné zábavy. Přiznávám, že určitý podíl na tom bude mít fakt, že jsem hrané filmy prakticky přestal sledovat - už si nevzpomínám, kdy jsem viděl poslední a co to vůbec bylo.

Popravdě mi přijde plátno až moc velké - kolikrát mi detaily unikají a některé akční scény jsou prakticky nesledovatelné, multikina jsou příšerně přezvučená, aby přehlušila zvuky požírání popcornu a nezávazných telefonních hovorů, kvalita obrazu je nic moc, titulky visuálně odpudivé (bleh).

Kolem a kolem - návštěva kina má pro mě smysl pouze jako (mini) společenská událost - pokud jdu do kina, tak hlavně proto, s kým tam jdu, film samotný není až tak důležitý.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

sevencreature píše:Kino vs. monitor - preferuji monitor.

Kolem a kolem - návštěva kina má pro mě smysl pouze jako (mini) společenská událost - pokud jdu do kina, tak hlavně proto, s kým tam jdu, film samotný není až tak důležitý.

Krásné vyznání. Je spousta filmů které vidět chci, ale v kině už je nedávají, nebo se na ně nedá jít s manželkou. Občas zajdu do kina bez manželky, tak dvakrát za rok.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)

Příspěvek od KEBULE »

Nevíte jestli nějakej šílenec (Tarantino, Rodriguez, Roth) nechystá natočení filmů? Když už jsou tak hezké TRAILERY, byla by škoda je nenatočit nemyslíte?
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Artemis Entreri
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Artemis Entreri »

Obrázek

With each kill I grow wiser, and with added wisdom I grow stronger.

Artemis Entreri
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

KEBULE: Rodrigez chce natočit film Machete s Danny Trejem.

Artemis Entreri: Tahle zpráva mi dnes odpoledne hodně zvedla náladu, dost jsem předtím se bál že se New Line Cinema s Jacksonem nedohodne a podstrčí režii někomu jinému :-) :dancing:
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Hobit na dva díly, haha. A další díl si tědi pustíme za 4 roky, až ho ten fousatý pán natočí. To vám sice bude 14, ale New Line Cinema taky z něčeho musí žít...

Ještě snad horší by bylo, kdyby se pokoušeli vtisknout Hobitovi poněkud dospělejší ráz. Stala by se z toho stejná nuda jako knižní Pán Prstenů...
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

AlieN píše:KEBULE: Rodrigez chce natočit film Machete s Danny Trejem.
Tak to jsem chtěl slyšet, protože jsem to slyšel i odjinud. Na mačetu se budu těšit :twisted:

A o dalších filmech se zatím nic neproslýchá?

Třeba ty vlkodlačice SS (snad jsem to pochopil správně) vypadaly taky dobře. :-D A thanks giving ještě líp...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Jab píše:Hobit na dva díly, haha. A další díl si tědi pustíme za 4 roky, až ho ten fousatý pán natočí. To vám sice bude 14, ale New Line Cinema taky z něčeho musí žít...
Jistě, mnohem lepší by bylo půlku z děje seškrtat (a naopak rozhodně nic nepřidávat) a nacpat ho všechen do jediného filmu...
Oba filmy by se měly točit zároveň a tedy ten druhý přijde stejně jako u PP s ročním odstupem.

btw: V pondělí jsem viděl v televizi Královnu Margot - opravdu krásně natočený film
... historické filmy jsem nikdy nijak zvlášť nemiloval, ale zatím všechny filmy o starých evropských královnách se mi velmi líbily (Elizabeth, Margot, Marie Antoinetta)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

AlieN píše:Artemis Entreri: Tahle zpráva mi dnes odpoledne hodně zvedla náladu, dost jsem předtím se bál že se New Line Cinema s Jacksonem nedohodne a podstrčí režii někomu jinému :-) :dancing:
Jackson je dobrej a zajistí si své oblíbené herce, takže to bude vizuálně navazovat, ale na hobita by se mi více líbil tandem Zdeněk Troška a Zdeněk Svěrák...přeci jenom mají k pohádkám blíže, než PJ:)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“