Film II

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)

Příspěvek od Jab »

AlieN píše:
Jab píše:Hobit na dva díly, haha. A další díl si tědi pustíme za 4 roky, až ho ten fousatý pán natočí. To vám sice bude 14, ale New Line Cinema taky z něčeho musí žít...
Jistě, mnohem lepší by bylo půlku z děje seškrtat (a naopak rozhodně nic nepřidávat) a nacpat ho všechen do jediného filmu...
Oba filmy by se měly točit zároveň a tedy ten druhý přijde stejně jako u PP s ročním odstupem.
Proboha bavíme se oba o Hobitovi? Té tenké knížečce, kterou máš přečtenou za večer? Přijde ti normální, že má pohádka dva díly? Já si vždycky myslel, že má jít jen o takovou zábavu na nedělní odpoledne. Respektive to stejné by měl být i Hobit. Jenže z tohohle nebude pohádka (jak by odpovídalo předloze) ale velkofilm. Co více hned dva velkofilmy. Každý bude mít v prodloužené verzi řekněme tři hodiny. Jen to těm dětem pořádně natřete. Nechť zmírají u televizních obrazovek.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Jab píše:Proboha bavíme se oba o Hobitovi? Té tenké knížečce, kterou máš přečtenou za večer? Přijde ti normální, že má pohádka dva díly? Já si vždycky myslel, že má jít jen o takovou zábavu na nedělní odpoledne. Respektive to stejné by měl být i Hobit. Jenže z tohohle nebude pohádka (jak by odpovídalo předloze) ale velkofilm. Co více hned dva velkofilmy. Každý bude mít v prodloužené verzi řekněme tři hodiny. Jen to těm dětem pořádně natřete. Nechť zmírají u televizních obrazovek.
Ano, bavíme se o Hobitovi ve kterém je dvakrát víc děje a lokací než ve Společenstvu (jen nejsou v knize popsány tak rozmáchlým stylem a ani v ní není moc o historii Středozemě, běžném životě Hobitů a podobně).
A kromě toho má být film i prologem k Pánu prstenů ve kterém budou i věci které v Hobitovi nejsou popsány, ale odehrávají se ve stejnou dobu - mluví se například o setkání Bílé rady a cestě Gluma do Mordoru
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

AlieN píše:Ano, bavíme se o Hobitovi ve kterém je dvakrát víc děje a lokací než ve Společenstvu (jen nejsou v knize popsány tak rozmáchlým stylem a ani v ní není moc o historii Středozemě, běžném životě Hobitů a podobně).
A kromě toho má být film i prologem k Pánu prstenů ve kterém budou i věci které v Hobitovi nejsou popsány, ale odehrávají se ve stejnou dobu - mluví se například o setkání Bílé rady a cestě Gluma do Mordoru
Ergo kladívko to nebude tak docela pohádka, ale spíš nepříliš přesně určený prostor pro to, aby si měl PJ vyhrát:) Už se těším, co všechno uvidíme v bitvě pěti armád;)

EDIT: Něco k rozplánování na dva díly:
Ten první by byl adaptací knihy Hobit a další by pojednával o věcech, které se staly na konci Hobita a ještě před Pánem prstenů. J.R.R. Tolkien sice takovou knihu nikdy nenapsal, ale Jackson a jeho partneři by příběh poskládali z epilogů, předmluv a jiných náznaků, které Tolkien ve své tvorbě zanechal.
Více např. ZDE.

Drazí dabusové - mohl bych prosit o vyčlenění do zvl. threadu? Myslím,že je to docela vhodné, neb se znám:D
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jab: Prostě jinak řečeno, když už vrazí něco peněz do natáčení, je přece jen rozumné požadovat zvýšené tržby - jak jinak, než rozdělením na dva díly? Potom jeden Blu-ray a HD-DVD, další Blu-ray a HD-DVD, speciální edice disků... Platinová edice LotR a Hobbit... Klasika :mrgreen: Business je business 8-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

7c - ale ono to, alespň dle dostupných informací nemá být rozdělení Hobita do dvou dílů, ale jeden díl bude vlastní hobit a druhý to, co bylo mezi Hobitem a LotRem:)

A vůbec, dotyčného, který sem toto téma nyní přinesl, bych nechal stít před nastoupenou jednotkou, páč vyvolal potřebu znovu vidět LotRa k čemuž je mi však třeba zakoupit DVD přehrávač a já zase nevim, který:(
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Vallun: IMO je to šumák. Bral bych ten, který je v TESCU nejlevnější (DVD video je IMO mrtvá technologie :snooty: :-) ).

EDIT:

http://img253.imageshack.us/my.php?imag ... 332jy5.png

Kdopak poznává tenhle film? :wink:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Tipnul bych si KRVAVý SPORT... (s van Damem)
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Bodkin
Sigilan

Příspěvek od Bodkin »

Já bych spíše podezíral Žhavé výstřely 2 :anxious:
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Bodkin píše:Já bych spíše podezíral Žhavé výstřely 2 :anxious:
to by byl i muj tip:)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

KEBULE film poznal :-)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Spoilery!

Serenity - Hmm, hmm... Ne. Mal obětoval svůj humor, aby se stal nejlepším stratégem ve vesmíru. Všichni jsou daleko větší drsňáci a slunce už skoro nesvítí. Gelfové... Pardon Plenitelé jsou stejně vysocí, abyste jim mohli najednou podřezat krční tepny, když zatočíte katanou dokola (Kill Bill hadr). Nejlepší tajné zbraně jsou schizofrenici. A víte, co s pilotem, když jste na zemi a loď má urvané motory? Jednoduché - STAVRO MUELLER, BETA. Stejný recept je použit místo veškerého vysvětlování. Muselo se ušetřit místo na náležitě rozvláčné trikové scény. A co tohle sakra bylo zo hlavního padoucha? Oproti jistému Lovci Lidí se seriálu tenhle byl fakt máslo.
Pokud bude seriál někdy opravdu pokračovat, tak ať proboha nenavazuje na tohle. Ze Space Opery se stal temný krvák.

No, mělo to i pozitiva. Vysvětlení původu Plenitelů mi přišlo fajn. Tedy pokud by nehrálo v příběhu takovou roli. Měla to být spíše jen taková okrajová zajímavost. Chjo - 6/10
Ještěr
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ještěr »

Hm, hm, angína mě pres vánoce donutila polehávat & sledovat hodně filmů (Raging Bull, Truman Show, Con Air, Robin Hood: Prince of Thieves, The Last Emperor), ale nejvíce mě bral na koleni ušitý projekt pár postpuberťáků - Blair Witch Project - 9/10. Akorát by mě zajímalo, co k čertu na filmu stálo těch proklamovaných 15 000 USD... SPOILER... Možná vyrobit voodoo cingrlátka? :dancing:

Con Air je mimochodem velmi pokročilá pitomost, na to se nedoporučuju dívat ani z recese.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Con Air sice blbost je, o tom žádná, ale pořád zábavnější než Blair Witch Boredom :mrgreen:

EDIT: Hmm, tak jsem viděl War... Ach jo, po dlouhé době se podívám na nějaký film a musí to být taková slabota. Čínské nudle bez příchuti, desátý výluh ze sáčku pigi čaje ve vlažné vodě, vybitá tužková baterie - prostě bez života. Ani se na ten film nemůžu zlobit (a že by se dalo - díky ději vlažnému jako již zmíněný pigi čaj jsem se "soustředil" na další detaily - slabé japonské dialogy, slabé trikové scény - střelba a sekání do lidí je na úrovni dětského hraní na indiány, pochybný casting). Ach jo - jako pilotní díl oddychového televizního seriálu by to možná ušlo (i když i tam bych postrádal od herců energii), ale takhle - velké zklamání :-(

A to podotýkám, že jsem se na tenhle film netěšil kvůli nějakým "martial arts" scénám (právě že vůbec ne) - čili jejich téměř absence mě příjemně potěšila (bohužel v celkovém kontextu tahle malá pochvala ani nestojí za zmínku).

Očividně si budu muset spravit chuť - třeba Fulltime Killer? Nebo radši American Yakuza ( :lol: ) Jediná škoda, že tyhle starší kusy se obvykle na Blu-ray zrovna nevyskytují :-?
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Tak jsem viděl Sunshine a kdyby tam nebyla ta hororová vložka, dal bych mu i pět hvězdiček. Dnes jsem viděl detektivku Černá Dahlia a musím říct,že to nebylo špatné a do třetice Hlubina. Horor podle mého gusta. Mimochodem manželka se teď směje u filmu Marečku podejte mi pero :lol:
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Seděli jsme dnes s kamarádem v hospodě a řeč přišla na parodie a veselé filmy vůbec. Když zmínil film Hvězdná pěchota a prohlasil ho za skvělou komedi oponoval jsem mu, že ten film původně nebyl natočen jako sranda. Že to že se při něm spousta lidí směje bylo kouzlo nechtěného. Co si o tom myslí Sigilané?
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“