Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Re: Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně
Naše nové morče je mladé a chlupy zatím takřka neztrácí, ale až bude, vyzkouším... 

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- Sirine
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
- a náš králík je po operaci - a je z něj jednooký hrdina

...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Bodkin: To se chlubíš novým přírůstkem do rodiny, nebo tím že jsi koupil kočce nový kvartýr? 

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- PinHead
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Naše míca s mourem mají komfortní bydlení; mají pro sebe celý zahradní domek, který má větší výměru než můj pokoj, mají tam vždy vcelku teplo a vždy mají něco dobrého k jídlu, což se o mě také říct nedá. Vlastně si žijí jako páni: ráno teplé mlíčko a pak jen válení se ve všemožných ošatkách a košících uvnitř, občas zpestřené lovem drobných hlodavců a ptactva.
Miluju ŠPENDLÍKY A HLAVY!!!!!!!!!!!
Adun Toridas!
Adun Toridas!
- PinHead
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis: zklamu tě, bydlím u Brna 

Miluju ŠPENDLÍKY A HLAVY!!!!!!!!!!!
Adun Toridas!
Adun Toridas!
- Cesare
- Lim-Lim
- Bydliště: Over the hills and far away... (Where Teletubbies come to play.)
- Kontaktovat uživatele:
Většinu času mezi půlnocí a jednou hodinou ranní jsem po silvestrovském přípitku věnovala uklidňování naší Taruš. Odmala petardy, dělobuchy a podobný pecky dost těžko snáší (narozdíl od kluků, ti byli v naprosté pohodě a vděční, že je necháme chrápat na chodbě), takže dokud to bouchalo, musela jsem se jí plně věnovat.
Co je pro ni ovšem velmi typický - jen se trochu uklidnila, vnutila se nám do kuchyně a s přehledem z toho svýho traumatu vytřískala, co se dalo. Konkrétně dva chlebíčky, spoustu mazlení a drbání za ušima, jednohubku a rohlík.
...mrcha...
Co je pro ni ovšem velmi typický - jen se trochu uklidnila, vnutila se nám do kuchyně a s přehledem z toho svýho traumatu vytřískala, co se dalo. Konkrétně dva chlebíčky, spoustu mazlení a drbání za ušima, jednohubku a rohlík.
...mrcha...

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Mno, Cesare, vies ako to je... Ako na novy rok, tak po cely rok
Moj pavucik ma nadherne potesil na moje narodeniny... Hned rano po oslave som ho siel skontrolovat ci to prezil, a ejha! Zvliekol sa mi... Teraz je vacsi, krajsi a o dost pohyblivejsi

Moj pavucik ma nadherne potesil na moje narodeniny... Hned rano po oslave som ho siel skontrolovat ci to prezil, a ejha! Zvliekol sa mi... Teraz je vacsi, krajsi a o dost pohyblivejsi

Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Cesare - to taky znám:) Mám intenzivní pocit, že našim klukům to zas tolik nevadí, ale jen toho prachsrpostě zneužívají:) Letos z toho "vytřískali" skoro celou misku chipsů...;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Cesare
- Lim-Lim
- Kontaktovat uživatele:
xRage: Však ať. A pokud možno po mnoho dalších let. Dokud je čiperná, vychcaná a přítulná, není důvod si stěžovat...
Vallun: No, Tara se asi opravdu bojí. Minimálně dokud to bouchá fest. Má tohle trauma od štěněcího věku - tohle a pak ještě alergii na cyklisty.
O to líp se ale zorientuje jakmile krize pomine...
Ti psi samozřejmě neomylně poznaj, kdy jsme naměkko, a kdy se na nás dá vyžmundrat prakticky cokoli...

Vallun: No, Tara se asi opravdu bojí. Minimálně dokud to bouchá fest. Má tohle trauma od štěněcího věku - tohle a pak ještě alergii na cyklisty.

O to líp se ale zorientuje jakmile krize pomine...

Ti psi samozřejmě neomylně poznaj, kdy jsme naměkko, a kdy se na nás dá vyžmundrat prakticky cokoli...

These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
- Morty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jj, Cesare, ze je to zaujimave... Prides sklesnuty domov a tie psy to vytusia... Alebo takisto vedia presne kedy mas dobru naladu, zlu, fakt by ma zaujimalo ako to vedia... A je to tak najma u starsich psov... Ti mladsi by sa stale len hrali, ale tie starsie uz vedia presne vycitit naladu svojho pana, aj ked ju neda najavo 

Fama nihil est celerius.
The Force shall free me.
The Force shall free me.
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Mám dvanáctiteltou fenu a naprosto přesně ví, co se děje. Zrovbna teď mám angínu a hlídala mě celý den. Jakmile se někdo blížil, už byla v pozoru - ochránce k pohledání.xRage píše:Jj, Cesare, ze je to zaujimave... Prides sklesnuty domov a tie psy to vytusia... Alebo takisto vedia presne kedy mas dobru naladu, zlu, fakt by ma zaujimalo ako to vedia... A je to tak najma u starsich psov... Ti mladsi by sa stale len hrali, ale tie starsie uz vedia presne vycitit naladu svojho pana, aj ked ju neda najavo
Jen škoda, že to není doga, ale jezevčík - nevzbuje moc respektu

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
"That's what I call rough love."
Cesare - ale to Lakouš by se taky bál, kdyby byl sám v chodbě. Ale jakmile je s náma a někdo ho drbe, hladí nebo jinak mazlí, tak je v klidu:)
Ad zvířecí empatie - u kluků to tak ani nejde poznat - určitě to vědí, ale jejich chování to ovlivňuje minimálně - Sunýš si chce hrát pořád, a to ybch o 55 kg vlčákovi neříkal, že je štěně;) A Lakouš se zase pořád tváří lehce apaticky. Ale když jim věnuješ trochu pozornosti, tak uvidíš, že se chovají trochu jinak a na Tvé nálady a neduhy reagují...
Ovšem my si toho všimneme mnohem dříve u koček. Ty to vycítí bezpečně a hned, dají Ti na jevo, že ví, ale je jim to většinou úplně jedno
Tedy pokud není člověku vážně zle. Týden před Vánoci, když na mne lezl nějaký zlý bacil, tak dokonce Majka, která si mne vůbec nevšimne, pokud nemám syrové maso, tak dvě noci po sobě noci přišla (ano, naše kočky mohou kdykoliv chodit téměř po celém domě...) a spala mi na dece (přesněji řečeno na nohou), ráno mi sice bylo pokaždé hodoně lépe (za ty dva dny jsem se z toho dostal a to jsem měl přes 40° horečku /na kterou běžně vůbec netrpím/), ale fest mne brněly dolní končetiny. Takže naše kočky nejken vycítí jakou kdo má náladu či jinou potíž, ale umí i léčit;)
Ad zvířecí empatie - u kluků to tak ani nejde poznat - určitě to vědí, ale jejich chování to ovlivňuje minimálně - Sunýš si chce hrát pořád, a to ybch o 55 kg vlčákovi neříkal, že je štěně;) A Lakouš se zase pořád tváří lehce apaticky. Ale když jim věnuješ trochu pozornosti, tak uvidíš, že se chovají trochu jinak a na Tvé nálady a neduhy reagují...
Ovšem my si toho všimneme mnohem dříve u koček. Ty to vycítí bezpečně a hned, dají Ti na jevo, že ví, ale je jim to většinou úplně jedno

JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
- Cesare
- Lim-Lim
- Kontaktovat uživatele:
Tara ne. Ani moc neregistruje, že ji někdo uklidňuje, a je celkem k neutišení, dokud venku nezavládne relativní klid...Vallun píše:Ale jakmile je s náma a někdo ho drbe, hladí nebo jinak mazlí, tak je v klidu