Legenda o červeným draku byla IMHO spíš průměr - ale ohromně mi sedla v tý komediální rovině. Začínám ten canto-humor docela žrát...
Asi ti moc neporadím, já žeru hlavně old-school... Ale zkusím zalovit v paměti... Co myslíš tím podobným? Prostě jenom HK žánrovej film (kung fu, wuxia, duchařiny...) anebo něco z přibližně téhož období, v přibližně stejným duchu?
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
V žádným případě... OK, moje "old-school" doporučení, bez ladu a skladu, bez ohledu na žánr, dohledej si třeba zde...
Prodigal son; Magnificent Butcher; Godz of Wutang AKA Duel of the Masters (což je teda IMHO úžasně švihlá parodie/komedie, ale nevím, jestli ji každej pobere); Martial Club; 36th Chamber of Shaolin; Five Deadly Venoms; Shaolin Martial Arts; Drunken Master II (sice rok 94, ale má to velmi old-schoolovej feeling); Last Hurrah for Chivalry; One-Armed Swordsman; New One-Armed Swordsman; Have Sword, Will Travel; Heroic Ones; Incredible Kung Fu Master; Magnificent Ruffians; Masked Avengers; Killer Army; Finger of Doom; Duel to the Death; Magnificent Trio...
Ale já mám dost možná jiný měřítka, jsem hodně zatížená na ty starší věci... (Zas ne že bych neměla oblíbený kousky vzniklý po roce 90...)
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Ale jo, mně se Tygr a drak taky docela líbil, ale to z něj nedělá old-school film...
Slip: Za sebe můžu doporučit Mistra Neznámého Boje alias Drunken Master - docela legrace, jestli jsi hrál Virtua Fighter 2, tak jsi tam mohl potkat i jednoho zástupce tohoto stylu.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
SlipKnoT píše:No jo no.
Já jsem toho podobnýho viděl málo, takže "super old school" od průměru moc nerozlišim.
Btw: Viděla si Japan kruh?
Nevím přesně, jak to s tím super old school vs. průměr myslíš, ale old-school není o kvalitě, ale o tom, kdy a *jak* se ten kterej film točil (výrazně míň nebo v podstatě žádný wire-fu, pomalejší, přehlednější choreografie, mnohem míň fíglů s kamerou a střihem - herci nebo jejich dublové opravdu museli něco předvést, střihač se do toho zbytečně moc nesral a divák si pak může rochnit při sledování toho perfektně secvičenýho "baletu" - dalo se to samozřejmě natočit dynamicky, ale pořád šlo hlavně o to, jak herci předvedou tu svoji bojovou sestavu... IMHO by se našly i rozdíly ve způsobu a struktuře vyprávění a tak, ale u tý choreografie a vizuálu to je asi nejmarkantnější). Old-school prostě vypadá jinak a časově spadá tak do do 60. až počátku 80. let... Teda nakolik to chápu já (a je možný, že to chápu špatně)... Každopádně se v tý době natočilo sraček taky dost...
Jo, Ringu jsem viděla (líbilo).
"Jak já to vidím" byla dost nešikovná formulace, měla jsem ji vypustit... Zapomeň na ni... Nebyla jsem si stopro jistá, jestli je např. důležitější časový zařazení nebo právě choreografie a nakolik mám v tomhle správný a přesný informace... Nepokoušela jsem se relativizovat pojem "old school". V tomhle kontextu (HK martial arts/wuxia) je "old school" celkem jasně daná záležitost. Pokud označíš třeba právě Tygra a draka za old school film, pravděpodobně se nesetkáš s pochopením...