Chyby, problémy a jejich řešení

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
golpoton
Sigilan

Re: Chyby, problémy a jejich řešení

Příspěvek od golpoton »

Právě, že souvisí Aegisfield mi má říct o Trhovu ale to mi nerek a šel za koželuhem.Takže na mapě nemam Trhov a když se nemam jak dostat do Trhova tak se nemůžů účastnit o to vedení Hájku.pls poradte...diky
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

golpoton píše:Právě, že souvisí Aegisfield mi má říct o Trhovu ale to mi nerek a šel za koželuhem.Takže na mapě nemam Trhov a když se nemam jak dostat do Trhova tak se nemůžů účastnit o to vedení Hájku.pls poradte...diky
O Trhovu ti řekne jeden cápek uprostřed lokace City Gate (Brána)v Athkatle. Flydian se tuším jmenuje.
golpoton
Sigilan

Příspěvek od golpoton »

JJ jmenuje se Aegisfield a ten si odkráčel a už se s nim asi neshledám...dekuju za snahu ale už jsem se smířil s tím, že druidskej hájek asi nepovedu. :-(
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

golpoton píše:JJ jmenuje se Aegisfield a ten si odkráčel a už se s nim asi neshledám...dekuju za snahu ale už jsem se smířil s tím, že druidskej hájek asi nepovedu. :-(
Zatraceně, člověče, nauč se číst. Vždyť Jab jasně napsal, že lokaci Trhova ti zadá někdo jiný, sakra. Tak běž k Městské bráně a prokecni toho Flydiana :wall:

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
golpoton
Sigilan

Příspěvek od golpoton »

ahoj díky problém je vyřešen.Prosím omluvte mou natvrdlost-nehraju to poprvý a byl jsem přesvědčen, že ten úkol mi má zadat právě Aegisfield.díky za pomoc a ještě jednou sorry.
Slash_luke
Sigilan

Příspěvek od Slash_luke »

Ach jo, BG2 procházím určitě aspoň po 20. a následující bug se mi stal poprvé. Aerie se mi normálně a regulérně zcvokla..přesněji zmagořila.
Splnil jsem quest na Větrných Vršcích (zatím bez zabití Firkaaga..na něj mám ještě slabé postavy) a zamířil si to zpátky do Athkatly, abych si splnil nějaké questy tam. Jako první jsem zamířil do Chudinské čtvrti a tam do Měděné Čelenky..na chvíli jsem odešel od pc a vrátil se s tím, že už budou členové skupiny uvnitř Čelenky čekat..ale ouha..všichni stáli u dveří a čekali na Aerii, která stála kousek od vstupu do mapy. Tak jsem znovu klikl na vstup do Čelenky, Aerie ušla pár kroků a pak zase stop..nakonec jsem ji složitě doklikal dovnitř a nechal dobrodruhy vyspat a doufal, že už nebude blbnout..ale ouha..Aerie je pořád magor.
Ať ji kamkoliv pošlu (a je jedno jestli je označena sama a nebo v celé skupině) tak se přibližně do 2 vteřin sama zastaví nebo přeruší jakoukoliv aktivitu, kterou jsem ji v té kratké chvíli stihl zadat (a to včetně sebrání předmětů ze země apod.) a otočí se směrem na mou hlavní postavu. A to v bojovém postavení (určitě víte co myslím..je klidový stav a bojový)..celý zbytek družiny je normálně v klidu, jen ji cosi přecvaklo v tom slabomyslném mozečku (všímáte si, že mě tím nas*ala :-D :evil: ) a pořád se v bojovém postavení točí (na místě) za mou postavou. Jako bych ji něčím naštval a ona mě teď chtěla zabít..ale nic nedělá..jen stojí, houpe se a mačká ty svoje pěstičky :eh:

Samozřejmě jsem to zkoušel nějak vyřešit..spánek nepomáhá, přechod do jiné mapy nepomáhá, vyhození (a následné přijetí) taky ne a zabítí (s následným oživením) taktéž..pořád ji hrabe.

Netušíte jak ji "opravit"? Nějaké léky na uklidnění, nebo tak? Jinak ji nečeká nic jiného, než vyhazov..což nebude zase taková katastrofa, protože klerika (viconii) i mága (nalia - dokud nebudu u imoen) v družině mám a přiberu místo ní Jana Jensena..a když nad tím tak přemýšlím, tak to asi bude nejrozumnější řešení, ale i tak by nebylo špatné vědět, jak něco takového napravit, pokud by se zcvokly i ostatní NPC :think:
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Mne se zase stalo, že mi lich uvěznil Haer Daelise, a po osvobození normálně napadl mou družinu... Žádná škoda - já ho zkoušel poprvé a naposledy, nějak mne nezaujal (čti - neumím jej využít)...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Počítám, že nemáš BG2 Fixpack? Chyba je někde mezi jejím skriptem a dialogem. Oprava je možná, ale rozhodně ne jednoduchá. Musel bys mi poslat save.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Slash_luke
Sigilan

Příspěvek od Slash_luke »

Razfallow píše:Počítám, že nemáš BG2 Fixpack? Chyba je někde mezi jejím skriptem a dialogem. Oprava je možná, ale rozhodně ne jednoduchá. Musel bys mi poslat save.
Ou..no Fixpack mám, zkusmo jsem ho poprvé nainstaloval (ale až poté, co jsem měl hru rozehranou a nijak zásadně mi ji neovlivnil - takže jsem si z toho odvodil, že většina změn by se projevila až po započnutí nové hry a to se mi moc nechtělo) a asi to už příště neudělám, původní BG2 mi vyhovovalo takové, jaké bylo (až na drobnosti), takže ani přesně nevím, proč jsem to udělal :-) :doh:
Save ti teď posílat nebudu, už jsem si zavedl družinu bez Aerie a nechybí mi..pokud by se ale něco podobného stalo s další postavou, tak bych se určitě ozval.

edit: Razfallow -> jo a děkuju za ochotu :-)
rondo
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rondo »

Importoval sem postavu z BG+TotSC do SoA ... Když tahle postava v SoA někoho zabije, nedostane za to zkušenosti. Ani ona, ani zbytek party. Prostě, jako by nikdo nechcíp. Ve statistikách postavy (jako procenta zabití etc.) sou samý nuly a prázdný okýnka. Stalo se mi to už podruhý, největší vopruz to je. Export postavy z jinýho místa hry v BG1 nepomáhá. Jen si tak říkám, jestli to neni trest za powergaming, kterej sem v případě obou postav velmi poctivě provozoval...
Existuje elegantnější pomoc než ShadowKeeper???
Se svými názory se neztotožňuji.
Katie
Sigilan
Bydliště: Close to you... lurking in the shadows... watching your every move
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katie »

Tohle nevypada jako neco, co by mohl opravit shadowkeeper, zkusil jsi preinstalovat SoA po tom, co se ti to stalo poprve? Co presne jsi s tema postavama delal? Powergaming muze znamenat leccos...
Obrázek
UNIX is user friendly, it's just picky about who it's friends are.

Kousátko
rondo
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rondo »

Ano, reinstaloval sem to, ale ve hře samé problém není, posranej je ten charakter. S postavou sem nic nedělal, jen součet vlastností (vše podle pravidel ovšem) je 107..
Shadowkeeprem sem myslel, že bych si udělal tu samou postavu znovu... ale kouzlo to trochu postrádá...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

A level a počet zkušeností (a počet zkušeností nutných na další level) se zobrazuje u postav korektně?

Každopádně to (překvapivě) přirozené není. Vinil bych nějaký mod případně nějakou modifikaci dané postavy.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
rondo
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rondo »

mody absolutně žádné, zkušenosti se zobrazují správně... je to podivnost!
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

rondo: a ve stavovém řádku při souboji se ti zobrazují věci typu, že za tu a tu potvoru jsi dostal X zkušeností, anebo že ta a ta potvora zemřela? Zarážející jsou spíš ty "mrtvé" statistiky zabití a soubojů. Ostatním v partě se to počítá správně, jo?

Mohl bys nějaký save nebo ten .chr někam uploadnout (nejlépe ten save, pro ušetření velikosti není nutné kopírovat ty obrázky, co v té savové složce jsou)? Možná by s tím něco dělat šlo...
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“