Film II
Moderátor: sevencreature
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Film - Second wave (pokračování původního threadu Film)
KEBULE: Na tom možná něco bude, třeba u Emmerichova chystaného 10,000 B.C. by mě ten neandrtálec mávající americkou vlajkou ani moc nepřekvapil.
- Neferit Sr.
- Sigilan
- Bydliště: Vyrostl jsem v Kloboučkách, vy namyšlení velkoměšťáci! ]:>
Tak jsem neplánovaně shlédl film BITVA U EL ALAMEJNU. Byl jsem překvapen poměrně solidním zpracováním, znechucen neschopností autorů americké M-113 a M-60 alespoň trochu zamaskovat jako druhoválečnou techniku.
Trochu pohádkový děj ale jinak poměrně zajímavé. Akorát Italové tam vyšli jako neuvěřitelně zdatní válečníci což mi moc nesedí. Kdyby bojovali jen z poloviny jako v tom filmu, tak by by dneska celé Evropa mluvila Německy a Italsky a Rusko by bylo od Uralu na východ. A Afrika by byla Italská celá.
Ale některé scény mě velmi zaujaly.
Trochu pohádkový děj ale jinak poměrně zajímavé. Akorát Italové tam vyšli jako neuvěřitelně zdatní válečníci což mi moc nesedí. Kdyby bojovali jen z poloviny jako v tom filmu, tak by by dneska celé Evropa mluvila Německy a Italsky a Rusko by bylo od Uralu na východ. A Afrika by byla Italská celá.
Ale některé scény mě velmi zaujaly.
Naposledy upravil(a) Neferit Sr. dne 31.1.2008 19:15, celkem upraveno 1 x.
"Jde o to, že kdyby o něco šlo, bylo by dobré vědět, o co vlastně jde."
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
neznámý voják, na kbelíku z protipožární stěny muničního skladu v Žilině, LP 1981
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Z čeho byla ušitá? Ze zapáchajících vlčích kůží?AlieN píše:KEBULE: Na tom možná něco bude, třeba u Emmerichova chystaného 10,000 B.C. by mě ten neandrtálec mávající americkou vlajkou ani moc nepřekvapil.

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- AlieN
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
7c: To by asi nebylo moc patriotické, natočit první film se smradlavou americkou vlajkou
Ale je to Emmerich, ten si určitě najde cestu... hmm, má tam i pyramidy, tak by ji třeba mohli přivézt Goa'uldi

Ale je to Emmerich, ten si určitě najde cestu... hmm, má tam i pyramidy, tak by ji třeba mohli přivézt Goa'uldi

- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si koupil a po letech pustil Od soumraku do úsvitu.
He,he,he. Fakt dobrý béčko.

Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Tak jsem shlédl velice dobrý polský film Katyň. Byť nejsem Polák, tak film se mnou vnitřně pohnul. Nedovedu si představit, jak se u toho mohou cítit sami Poláci. Vedle Schindlerova seznamu bych Katyň dal do nejlepších filmů dotýkajících se té nejtemnější tváře Druhé světové.
Dozajista se zde najdou lidé, kteří Schindlerův seznam považují za špatný a tendenční film o ničem. Pro takové je Katyň ztrátou času.
Dozajista se zde najdou lidé, kteří Schindlerův seznam považují za špatný a tendenční film o ničem. Pro takové je Katyň ztrátou času.
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že Sadako má výhru v kapse.www.otrlydivak.cz píše:V převleku na Eda Wooda
Ve spolupráci s magazínem Provokátor vyhlašujeme další výzvu k soutěžení. Převleč se za některou z figur z filmů Eda Wooda a dostav se v kostýmu na projekce Woodových filmů. Získáš vstup na všechny projekce jeho filmů zdarma a pokud bude tvůj převlek nejlepší, vyhraješ další hrnec cen. Vyhlášení vítězů proběhne neděli 24. února před poslední projekcí festivalu.

(Ovšem zúčastnit by se mohl i Daemon, jako by Tor Johnsonovi z oka vypadl.

- Artemis Entreri
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
[[/quote]AlieN píše:7c: To by asi nebylo moc patriotické, natočit první film se smradlavou americkou vlajkou![]()
Ale je to Emmerich, ten si určitě najde cestu... hmm, má tam i pyramidy, tak by ji třeba mohli přivézt Goa'uldi![]()
WoW kdy to bude mít v v ČR premieru ? Asi na to půjdu do kina, vypadá to jako solidní patlanina aspon podle toho traileru - Ochočení mamuti stavějí pyramidu a typan se prohani pralesem s dřevěnou tyčkou nasledně s mečem good.

With each kill I grow wiser, and with added wisdom I grow stronger.
Artemis Entreri
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem viděl na STV2 další ze Scorseseho úžasných filmů, který nepatří mezi nejoceňovanější, ale přijde mi mnohem lepší než Goodfellas, Raging Bull nebo Taxi Driver - Afterhours. Duchem dílu Franze Kafky natolik blízký film jsem dosud neviděl. Slovo „blízký“ už snad ani není na místě, vystřižení atmosféry a údělu hlavního hrdiny je dokonalé a některé scény (dveřník u baru) pochází přímo z Kafkova pera. Jen absurdita zde má více humorný podtext, to ale vůbec nevadí. Ústřední postavou je rovněž uředník, ovšem pracující v srdci New Yorku, a během noci, již s ním prožijeme, poznáme – jak je u Scorseseho zvykem - jeho temnější a v tomto případě i neobvyklejší tváře, protože „po zavírací době platí jiná pravidla“. Paul má jediný – a na první pohled snadno dostažitelný – cíl: dostat se domů. V New Yorku 80. let přece nemůže být žádný problém dostat se ve 2 ráno do svého bytu. Jenže na zdánlivě přímou cestu padá kámen za kamenem a sotva Paul jeden obejde, objeví se před ním další. Už mnohokrát to vypadá, že konečně našel záchranu a vše se v dobré obrátí, ale chvíli naděje okamžitě vystřídá obrat, který jeho postavení ještě horší (v tomto nacházím největší podobnost s Nezvěstným, jenž se ostatně ztratil ve stejném městě). Nikdy nedospěje až do stavu úplné bezradnosti, jeho dům je vzdušnou čarou stále nedaleko, stačilo by nasednout na taxík nebo na metro a musel by přece být doma hned... ale jakmile něco podnikne, vždy se přihodí – ať už náhodou nebo přičiněním někoho jiného - něco, co jeho úsilí zhatí. Důležité je, že se v každé situaci chová a rozhoduje víceméně racionálně (jak by divák očekával) a nepředstavuje pouze panáka vláčeného scénářem. Jeho jednotlivé příhody jsou navíc navzájem provázány a míru absurdity tak ještě zvyšují, až si člověk říká, jak je i ten New York vlastně malý. Plus nádherná hudba.
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
V pondělí jsme byli s manželkou na filmu Pokání režie Joe Wright. Kam se hrabou všechny ty Pýchy a předsudky a Rozumy a city.
- KEBULE
- Sigilan
- Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...
Nečetli jste někdo knihu, která měla být předlohou k TOMUTO? Nebo není tu někdo věřící či někdo, kdo se o podobnou tématiku zajímá z jiných důvodů? Jen bych chtěl vědět jak moc se film drží knihy... Děkuji 

...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
KEBULE: Viděl jsi někde zmínku o tom, že jde o adaptaci nějaké knižní předlohy? Já nikde ne - píše se pouze, že filmy jsou založené na skutečné události. Čili odpověď zní žádná knižní předloha neexistuje.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Mamut
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Kebule. Klidně se přiznám že jsem praktikující křesťan, ale exorcismem se fakt nezabývám. 

7c: Mám pocit, že existuje.... http://fantasya.cz/zbozi/snura-perel-da ... -z-londyna
SKOČTE ŠIPKOU DO MUŠLE, JEZTE KAŠI S MRKVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
JENOM JÁ JSEM NAŽIVU; VY JSTE VŠICHNI MRTVÍ.
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Bodkin:
A co s tím má Sweeney Todd společného?
KEBULE se ptal na poněkud jiný film (pokud mi tedy něco neuniklo)...