Sinuhet: Klausovi jsem nefandil. A Švejnar mi přišel jako relativně slabí protikandidát. Myslím si, že třebas s Motejlem by měli větší šanci...
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Švejnar o sobě tuším opravdu tvrdí, že je liberální ekonom. Na druhou stranu třebas obhajoval vyšší zdanění bohatých (pro které jsem ovšem i já sám). Čili to s tím liberalismem (v rovině ekonomické) nebude zase tak žhavé. U Švejnara byla důležitá podpora, které se těšil od mnoha intelektuálů (převážně humanitních). Mnoho potencionálních kandidátů proti němu nechtělo jít a co vím, tak má i dost přátel v akademické obci (např. mezi sociology). Ovšem celkově mi jeho nominace přijde jako docela bláznivý nápad. Též mi je ovšem jasné, že politika se jen málokdy děje podle mých představ.Vallun píše:Jab - Motejl na to zdravotně nemá, sám by asi ani kandidaturu nepřijal. Nicméně je zajímavé,že ve dvou volbách naše milá levice kandidovala pravicového liberálního ekonoma a ultrapravicovou exnovinářku:)
Naopak, hysterie je povážlivě malá na to, čeho jsme měli možnost být svědky v letech dřívějších...Vallun píše:Především bych však poznamenal, že se kolem toho všeho dělá až zbytečná hysterie.
To je pravda. Většina takových těch nekonkrétních, těžko realizovatelných hrozeb. Což ale na druhou stranu je otázka, jestli to není způsob jak je utvrdit v daných pozicích. Zatímco když vám někdo známý vyhrožuje likvidací (a vy víte, že na to má), je mnohem pravěpodobnější změna názoru. V případě takového anonymu může člověk spíš nabýt pozice "a teď vám just ukážu, že vytrvám". Takže je nesmírně říct, z které strany to přišlo... Může jít buď o sofistikovanou metodu manipulace z tábora proklauzovského nebo naprosto idiotskou strategii z druhé strany.Vallun píše:Já jsme měl v posledním týdnu moc práce, takže jsem to nijak zvlášť nesledoval, ale drtivá většina případů výhrůžek a vydírání směřovala proti volitelům Klause.
V podstatě se dá říct, že cokoliv se stane je to skandální pro ČSSD. Sněží? Může za to ČSSD. Nejsou bílé Vánoce? Může za to ČSSD. A tak... (Přeháním, ale jen trochu.)Vlasák píše:Dnes jsou tato dvě jména v kontaktu s Klausem... nepadá kvůli nim nic, ba naopak - je to přesměrováno a opět je to skandální pro ČSSD...
V jiné zemi už by podával demisi. U nás za to dostane metál. Absurdistán indeed!Vlasák píše:Ministr vnitra - ať už to myslel jakkoli vážně, legračně, afektovaně, absurdně a co já vím - řekne, že někdo půjde "bručet". ... nic... z komára (který není až takový komár) by se dělal velbloud, pravda.
S přímou volbou prezidenta bych souhlasil. Nevím jestli na jeden mandát na 7 let, ale konec konců proč ne.Vallun píše:Osobně bych udělal větší reformu Ústavy (po 15ti letech je na to docela vhodný čas):
1) Prezident
- přímo volený občany
- 7letý neopakovatelný mandát
(...)
Možná paradoxně mi ani tak nevadí Klaus, jako způsob jeho volby, který na něj vrhá nechutně pochmurné světlo. Než ty volby začaly tak jsem si říkal, že to je WIN:WIN situace. Klaus měl sice občas úlety (oteplování a tak), ale v zásadě se moc neprojevoval, tak byl klid. A Švejnar jako kandidát se mi zdál. Po tom, co jsem viděl, je mi z toho úplně zle...Vallun píše:Mne osobně vítězství Klause nevadí. Navíc kandidát, kterého bych si představoval já, by byl neprůchodný u většiny jiných.
V jiné zemi by se především neřešily takové blbosti jako vztyčený Rathův prostředníček nebo Langerovo vynadání Bursíkovi za to, že se chová jako hajzl. V jiné zemi by se řešilo, jak je možné, že zpravodajské služby prostřednictvím svých bývalých zaměstnanců vynášejí informace bývalé vládní straně.Alnag píše:V jiné zemi už by podával demisi. U nás za to dostane metál. Absurdistán indeed![/quot[]
Pokud ti to připadá jako blbosti, pak je mi líto. Ve skutečnosti je to zrcadlo nastavené zhrubělosti celé společnosti, která je schopná nad tím jen pokrčit rameny. Nikoliv, to není blbost. Vláda je reprezentatem tohoto státu na nejvyšší úrovni. Takové chování nelze tolerovat a fakt, že se tak děje jen ukazuje, jak hluboko jsme klesli.SiNuHeT píše:V jiné zemi by se především neřešily takové blbosti jako vztyčený Rathův prostředníček nebo Langerovo vynadání Bursíkovi za to, že se chová jako hajzl.