Že má Jaheira zabaguvanou romanci je všeobecně známo, já však řeším i jiný problém. Nevím jestli se to stává jenom mě nebo i někomu jinému, ale pokaždé když hraju BG2 řeším záseky postav (supinová AI vypnuta). V původní hře to dělala kombinace Jaheria - Areire. Teď když mám Searileth, tak se zasekává ona a Jaheira. Když vyhodím Jaheiru, tak je Searileth v pohodě, naopak když vyhodim Searileth tak se Jaheira seká stále. Všiml jsem si že se tahle chyba začala projevovat vždy po nějakém romančním rozhovoru, takže bych se chtěl zeptat jestli lze další rozhovor vyvolat násilně. Trpělivost mě při sekací chůzi opustila.
A nebo, má někdo tip na náhradu místo Jaheiry? Sice přijdu o své oblíbené Harfeníky, ale co :). Když už jsme u toho jaké Mod NPC je podle vás dobré? Ta infantilní vyvolená blbka mě už taky nebaví. Samé thou a thy a v Sigilu už jsem sní byl. Moje parta totiž zůstane na Yoshimovi (Imoen) a Edwinovi.
PS: moje ideální NPC je žena, přitažlivá, vášnivá romance a kouzlící sklony (všechny postavy z původní hry už mám na skrz prolezlé

)