Čo sa týka kvality jednotlivých dielov, tiež mi viac vyhovujú naivné prvé diely (s jasným favoritom 3kou), než následné mnohokrát prekombinované "dospelejšie" knihy... Napr. zatiaľ čo smrť v štvorke bola pre mňa prekvapením a jedným z najpôsobivejších momentov, od 5ky začalo umierať toľko ľudí, že som to už len odzíval a v 7ke som dokonca smrť niektorých postáv prehliadol. Ale aj napriek zmätenosti sa mi ale výborne čítala aj Deathly Hallows, aj keď ten absolútny koniec bol IMHO príšerný- čakal by som akési rozvinutie osudu hrdinov, a ono to bola nechutná scéna, voči ktorej sú aj moje kávy horké... Mmch., príbeh Severusa Snapa taktiež považujem za veľmi podarený a taktiež je to moja najobľúbenejšia postava (konkuruje jej akurát Dumbledore, anžto mám pre gandalfovské typy slabosť :) )
P.S. som jediný, kto Mortovu vetu, že mu "albus(dumbledore, nie potter )" pripomína "stareho, byvaleho fasistu, nieco ako G.W. Busha" absolutne nechápe?

P.P.S. a ešte jedna vec- som jediný, kto považuje "živé obrazy" za absolutne nedomyslené?