Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Literatura: Co čtete?

Příspěvek od Carlos »

V knihovně mi udělali neskutečnou radost - sehnali velice čerstvé vydání Dostojevského ,Idiota'! :applause:
Minimálně dva dny budu přikován ke knize. :-D
V rámci čtenářského deníku k maturitě jsem si také půjčil ,Revizora', kterého mám dočteného tak za půl dne, což ale rozhodně nijak nesnižuje jeho kvality.

Máte někdo načteného Škvoreckého? Nechce se mi jít pro knihu naslepo, tak bych byl rád za nějaká doporučení.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Carlos píše:Máte někdo načteného Škvoreckého? Nechce se mi jít pro knihu naslepo, tak bych byl rád za nějaká doporučení.
Neboj, nemůžeš sáhnout vedle (eh, napsal bych, nemůžeš sáhnout správně, ale to se tam nehodí). Jak se říká - kdo se má utopit, toho nepověsí (či z bláta do louže) :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

7c: Takže jeho knihy nejsou dobré? Z hodin literatury jsem usoudil, že by to mohlo být zábavné, film ,Tankový prapor' mě v tom jen utvrdil. Jiného soudobého autora lepší kvality neznáš?
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Tankový prapor je dobrý i jako knížka. Soudobý autor? Páral: Válka s mnohozvířetem.
Zapletal" Půlnoční Běžci, Půlnoční pěšci. Zdeněk Šmíd: Prakticky cokoli, ale já mám nejraději Cejch.
Já teď čtu knihu Reggae kterou napsal Saša Neuman, poslouchá střídavě Boba Marleyho, Polemic a Tleskač a sním o tom, že se z tohohle hnusného města odstěhuju na Jamajku. :doh:
Naposledy upravil(a) Mamut dne 9.4.2008 20:53, celkem upraveno 1 x.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Škvorecký v kategorii školní četby patří k tomu čtivějšímu:) Z hlavy mne nenapadá nic, co by byla vyloženě chyba, ale taky nic, co bych mohl hned doporučit - ale myslím,že Zbabělci nebudou špatnou volbou:)

Šmíd - jojo, taky doporučuji všechno, moc milé čtení, až na Cejch, který milý mnohdy není, ale zato hodně naučí...

Teď jsem dočetl knihu od Colina Forbese - Smrt přichází z moře. Je to jedna z výjimečných knih, u níž jsem po několika málo stránkách zvažoval,že jí definitivně odložím... Plytké, často nesmyslné dialogy, naivní zápletka, některé věci bez vysvětlení, spousta věcí naprosto nepravděpodobná nebo hloupá, nestejnoměrný rytmus děje a hloubka popisu...
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Mamut píše:Mladý muž a bílá verliba
Tak tohle je opravdu vrchol...

EDIT: (12:08)
Já jsem také váhal, ale téměř jsem zvrátil na klávesnici oběd, tak jsem si musel ulevit...
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 9.4.2008 12:08, celkem upraveno 2 x.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: Nemluvě o tom, že to není od Škvoreckého, ale i tak mi to nestálo za komentář :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

To je přeci roztomilé.

"Tak kde jsi byl?"
"Na libách, ty nabrbrej čůláku."
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tak já se přiznám, že za verlibu bych kolegu Mamuta nekamenoval - překlap občas udělá každý. Navíc jsou slova, která mnoho lidí familiérně komolí běžně a rádo... a velryba k nim dozajista patří. Na foru jsou vidět horší przněniny českého jazyka a také se nikdo neohrazuje...

Za závěžnajší bych považoval špatné přiřazení autora...
Adieu
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adieu »

Vallun: Minimálně já nikoho nekamenuji, dělám si prostě legraci. Ale souhlasím, že tady jazyk przní více lidí, to ano.
"Za život si nic nekoupíš, ty čůzo! Haahahahahahahaahahaa…"
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Adieu - to rozhodně nebylo mířeno na Tebe, ani na nikoho konkrétního, jen mi přišlo, že se zde víc lidu postavilo do Jednotné fronty proti Verlibě:)

EDIT: Já vím,že s tím przněním jazyka, byť ve formě neúmyslných překlepů, jsem dost možná na prvním místě..ale mne kdysi kdosi řekl, že za to nemohu (disortografie) a já jsem příliš liný na to, abych se na to nevymlouval:)
Mamut
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

Za ten překlep se všem přítomným omlouvám. A Panu Páralovi se omlouvám, že jsem mu upřel jeho knihu.
Dočetl jsem comix Tvé království http://www.knihycz.cz/kralovstvi-tve--P2266 Myslím si, že je to dílo hodné srovnáni s knihou Strážci.
Vanitas vanitatum et omnia vanitas.
http://garden.mujblog.atlas.cz/
KEBULE
Sigilan
Bydliště: Já jsem doma tam, kde mám svůj hrnek... Tak a tohle není pravda hrnek jsem si rozbil...

Příspěvek od KEBULE »

Verliba je úsměvná, ale dyby ste na to vy puristi neukázali asi bych si nevšim...

Jinak jsem dočetl od Johna Brosnana VLáDCE Z NEBES a vrhám se na VáLKA VLáDCů Z NEBES a pak na KONEC VLáDCů Z NEBES... (tu poslední sháněl senior velice velice dlouho :-D )

A jinak speciálně pro Ajantise, jsem ten typ, co jí žličkou a votvírá vokna. :-P
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

KEBULE píše:Jinak jsem dočetl od Johna Brosnana VLáDCE Z NEBES
No a tak jaké to teda je? Leží mi to tu už snad rok.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Hmm, Don Quijote, dva svazky (každý cca 600 stran), velice zachovalé, vydání z roku 1982, původní cena (obou svazků) 95 Kčs, koupeno dnes za 230,- .

Myslíte, že to byla dobrá koupě? ;-)
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“