Povolání (true class, dualclass, multiclass)
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Povolání (true class, dualclass, multiclass)
7c - archer je kit hraniciara, nie bojovnika...a kedze by som si radsej zahral za elfa, ktoreho som vzdy nejak prehliadal, tak dualclass je tym padom pre mna nezaujimavy...ja by som si zahral aj za cisteho lucistnika hraniciara, len neviem aku nepriatelsku rasu si zvolit, aby som tu vyhodu hraniciara aj nejak vyuzil...
teraz ma napadlo, ci v BG2 nie je nahodou na skladane luky potrebna sila 18...ak hej, tak ma to dost stve, lebo elfovi som sa chystal dat silu nejakych 16, moc mi to k sebe nepasuje elf a sila 18...
teraz ma napadlo, ci v BG2 nie je nahodou na skladane luky potrebna sila 18...ak hej, tak ma to dost stve, lebo elfovi som sa chystal dat silu nejakych 16, moc mi to k sebe nepasuje elf a sila 18...
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš se řídit tím, které potvory jsou nejsilnější, nejčastější atd., případně můžeš své postavě vymyslet minulost, z níž rasového nepřítele odvodíš, ale imho je to naprosto lhostejné.Lucates píše:len neviem aku nepriatelsku rasu si zvolit, aby som tu vyhodu hraniciara aj nejak vyuzil...
Je, ale dlouhý luk stačí a většinu magických luků lze používat s mnohem nižší (jakoukoli?) silou.teraz ma napadlo, ci v BG2 nie je nahodou na skladane luky potrebna sila 18...
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tak som skusil urobit hraniciara poloelfa (v BG2 by som vyskusal kit stopar), ale nejakym nedopatrenim som nahadzal vlastnosti 15 18 16 12 15 18, co mi pride malinko PG
a ked pripocitam este 8 bodov za knihy, tak mi to preide troska viac malinko PG
...mozno by bolo lepsie dat silu 17 a int 10, lenze takto sa mi to paci viac z hladiska RP...
inac je na nieco dobra mudrost viac ako 14 pre hraniciara? Ze by som dal mudrost 14 a int 13, mozno by to krajsie vyzeralo...ale ked sa nad tym tak zamyslam, tak nakoniec budem mat tu mudrost aj tak vysoku kvoli kniham
a ktory kit hraniciara sa vam paci viac? Lucistnik alebo stopar?

inac je na nieco dobra mudrost viac ako 14 pre hraniciara? Ze by som dal mudrost 14 a int 13, mozno by to krajsie vyzeralo...ale ked sa nad tym tak zamyslam, tak nakoniec budem mat tu mudrost aj tak vysoku kvoli kniham

a ktory kit hraniciara sa vam paci viac? Lucistnik alebo stopar?
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
yenn: no to urcite...idem im zvysovat vlastnosti, ked v BG2 uz s nimi aj tak nebudem...tie knihy pouzijem ja 

- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych činil v BG1 herní rozhodnutí podle toho, jak se projeví v BG2, zřejmě bych už z hraní příliš velké potěšení neměl. Já si postavu z BG1 exportoval asi jen jednou a knihy většinou poctivě rozděloval podle toho, jak to má parta potřebovala.Lucates píše:yenn: no to urcite...idem im zvysovat vlastnosti, ked v BG2 uz s nimi aj tak nebudem...tie knihy pouzijem ja
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Lucates píše:ale nejakym nedopatrenim som nahadzal vlastnosti 15 18 16 12 15 18, co mi pride malinko PGa ked pripocitam este 8 bodov za knihy, tak mi to preide troska viac malinko PG
...mozno by bolo lepsie dat silu 17 a int 10, lenze takto sa mi to paci viac z hladiska RP...
Taktéž si nemyslím, že by jsi se musel tak dloho rozhodovat, jak nakonfigurovat vlastnosti a skilly postav, aby to bylo co nejvíc "RP", když stejně "RP" hrát nebudešLucates píše:idem im zvysovat vlastnosti, ked v BG2 uz s nimi aj tak nebudem...tie knihy pouzijem ja

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
7c: uz som sa troska ukludnil
mam hraniciara s vlastnostami 14 18 16 12 14 16, ale pri tychto vlastnostiach uz nemam kde ubrat...ked sa tak nad tym zamyslim, tak ked si niekto vezme do druziny Sarevoka, ktory ma staty 95, tak to nie je PG? Ja si este vezmem knihu na obratnost a mozno na inteligenciu, ale tu len kvoli dobremu pocitu, hru to nijak neovplyvni, a este ked ratam zvysenie mudrosti a charizmi v pekle, pricom bod charizmi si pre vyrovnanie odoberem v tom sne, tak budu moje staty ak sa nemylim 93 na zaciatku ToB, co je este menej ako ma Sarevok, pricom Sarevoka so sebou brat nejdem, naopak, idem brat postavy ako Haer`dalis, Aerie a pod., takze to podla mna PG nie je. A ked este uvazim, ze moja postava by bola rovnako silna co sa boja tyka aj s vlastnostami 14 18 16 10 14 10, tak to nemoze byt PG, to by bolo, kebyze nahadzem postavu s vlastnostami 18 18 18 10 14 10, co je dokopy 88, a predsa je to silnejsia postava ako ta moja s 93...

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Při RP nějaké statistiky neřešíš - prostě hodíš a hraješ s tím, co ti padne. Případně máš nějakou ideu postavy a tu vytvoříš (např. tvůj oblíbený hraničář má tyhle a tyhle statistiky, tak si je prostě navolíš). Řekl bych.
Já naštěstí tyhle věci (RP) neřeším a volím si postavy (demi-gody) s vlastnostmi, které se mi líbí a vypadají tak nějak snesitelně a estetický (tj. žádné 6x18)
V tomhle směru mi víc vyhovuje z cRPG NWN a spol. (nebo klasicky Fallout), kde máš pevně daný počet počátečních bodů, které si přerozdělíš jak chceš a žádné házení se nekoná.
Já naštěstí tyhle věci (RP) neřeším a volím si postavy (demi-gody) s vlastnostmi, které se mi líbí a vypadají tak nějak snesitelně a estetický (tj. žádné 6x18)

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
7c: vsak tak som to aj teraz urobil, mam vytvoreneho hraniciara podla mojej predstavy a nemam dovod uberat z tych vlastnosti len aby mi niekto nepovedal, ze je to PG, mne ta moja postava PG nepride. Tiez by som bol radsej, keby bol pocet bodov na rozdelenie pevne dany, tak ako je to napr. v IWD2.
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Ajantis: tak ale kto hra skutocne RP? V BG by sa dalo kazdemu vytknut nieco, co nie je RP...100% RP sa to podla mna ani hrat neda, to by bolo riadne hardcore rpg 

- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem - příběh Bhaalova potomka skončil v lokaci za Naskhelskými doly. RIP.Lucates píše:Ajantis: tak ale kto hra skutocne RP? V BG by sa dalo kazdemu vytknut nieco, co nie je RP...100% RP sa to podla mna ani hrat neda, to by bolo riadne hardcore rpg
Žralok, který štěká, nekouše.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Hrát RP na 100% v BG nejde, ta hra na to není stavěná, nepočítá s takovým přístupem hráče (ono by to zřejmě nešlo ani kdyby autoři moc chtěli). Ale pořád se dá hrát "více RP" nebo "méně RP", je třeba uvažovat v mezích, jež BG umožňuje. No a ta tvá hra připomíná skutečně spíš parodii na RP.Lucates píše:100% RP sa to podla mna ani hrat neda...