MCZ: Myslíš jako že ho za dalších 25 let prodáš za 500,-?
No, jestli to bylo výhodné, poznáš, až ho přečteš, ale přinejhorším ho můžeš použít k omráčení zloděje, až vám vleze do bytu...
Ajantis: Na dráhu překupníka s knihami jsem se samozřejmě nedal, spíše mě zajímaly právě ohlasy na samotnou knihu. Já si ji vždycky chtěl přečíst (byť se k ní dostanu asi až o prázdninách).
Tobě se nelíbila? (Hádám z toho návrhu na alternativní použití .)
MCZ: Já jsem ho nečetl, experimentuji raději s knihami, které mají méně než 2 x 600 stran a 5kg.
Jinak já včera přečetl jednu z nejlepších knih, které se mi letos dostaly do rukou (a to je pořádná konkurence) - sborník George Steiner a myšlenka Evropy. Především (byť vyňatky) Portage to San Christobal of Adolf Hitler je úžasná. Prostě George Steiner, víc netřeba dodávat.
Hamster píše: No a tak jaké to teda je? Leží mi to tu už snad rok.
Jednoduché. Nečekej žádný zázraky, ale pokud máš rád postapo jako samostatnej žánr tak si myslím, že by se ti to mohlo líbit. Napsané je to taky celkem čtivě (teda aspoň podle mě). Když to shrnu, četl jsem horší věci, ale i věci lepší tudíž asi tak průměr.
Popravdě čtu druhej díl kterej vím jak dopadne a jsem zvědavej na ten třetí na závěr trilogie...
...vždyť zaznívá,
zrána i k večeru.
Ten do srdce nůž zarývá,
do hrudi sekeru...
MCZ: Já jsem koupil Dona Quijota jednosvazkového (cca 1250 stran) z roku 1955 za 10 KČ v burze knih v knihovně. Kromě papírového obalu mi přijde dosta zachovalý.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Don Quijot. Znám čtivější rytířské romány.
Teď čtu knihu A bude hůř. Ta věc mě pohltila. Události, pocity, průšvihy se v té knize valí jako lavina. Taková šeď a beznaděj. A nejhorší na tom je, že je to autobiografie. Opravdu moc dobrá kniha. Doporučil bych ji všem kteří tvrdí že za Komunismu bylo líp. Pochopili by že bylo Hůř.
Mamut: Tak on Don Quijote není rytířským románem v pravém slova smyslu - jeho hrdinou ani není rytíř (alespoň ve skutečnosti ne). Spíše je to parodie na rytířské romány.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Erich Fromm - Anatomie lidské destruktivity - na školních chodbách může člověk dostat opravdu zajímavé tipy na knihy o něž by sotva jinak zavadil, takže se rád podělím. Hlavně závěrečné studie Himmlera a Hitlera byly poučné.
Ajantis: Díky, bohužel čtenáři knihovny mají podobný nápad, takže to nejzajímavější je porozpůjčované. Hlavně mám zálusk na Psychoanalýza a náboženství a Escape from freedom.
Geralt: Já neměl potíž ani se sehnáním těchto knih, jen je třeba na internetu zjistit, v které pobočce jsou právě k mání, a objíždět je. V některé jsou vždycky.
Čtu jednu z nejabsurdnějších právnických učebnic, Základy správního práva od Milana Kindla a kol. Obsahuje spoustu výborných příkladů (správa v obecném smyslu je činnost sledující záměrně nějaký cíl a tedy i metání pukavců na hlavu neoblíbeného politika) i důležitých informací (medvídek mýval si vysloužil označení "zorro negro" a zvlášť se mu Milan Kindl věnuje ve svém Mývalím exkurzu v rámci učebnice práva životního prostředí). Je skvělá, zdravě ironická a na poměry právnických knih dosti nezvyklá, žel obávám se, že pro účely zkoušky bude spíše kontraproduktivní - ne nadarmo ji obsáhlý seznam doporučené literatury nezná a ve fakultní knihovně není ani jeden exemplář.
Ajantis - dle jiných příspěvků soudím, že studuješ PFUK, že?:) Ta knížka Ti nebude na nic, to určitě ne, ale nebude asi stačit - na druhou stranu nelze říct, co stačit určitě bude a vliv náhody na zkoušejícího je takový, že bych to klidně riskl jen z ní...:) Jinak Kindl a mýval je známá dvojice... on ho prý nacpal už do své diplomky;)