Anime & Manga

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Úvodní znělka Lucky Star v podání čert-ví-koho-ale-je-to-super. :-D
A 2 nádherné písničky ze "Suzumija koncertu" :angel: - jedna, dvě.

A důležitá poznámka pro sevencreature: NEDÍVEJ SE, nechci Tě mít na svědomí!
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 4.2.2008 7:51, celkem upraveno 2 x.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Anime & Manga

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis: No, nemám rád a nepřijde mi zajímavý ani jeden seriál, takže nějak nemám důvod se dívat...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

sevencreature: Já jen abys třeba v nějaké nedělní euforii neklikl omylem... better safe than sorry. :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

No jo, no, když mě pořád tak přemlouváš :-? :-D

Koncert vypadá docela efektně (publikum), ale to Lucky Star OP je tedy děsná bída (ještě horší než normálně) - i když, jestli to má být parodie, tak to asi ujde :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Princess Nine - Keiko Himuro, předsedkyně dívčí střední školy Kisaragi, se rozhodne, že založí dívčí basaballový klub, který by se měl probojovat až do hlavní středoškolské soutěže. Dosažení tohoto cíle však nebude jednoduché. Správní rada včetně ředitele školy je proti, jelikož baseball považuje za sport nehodný dívek z prestižní střdní školy, pravidla středoškolského baseballového svazu připouštějí účast pouze chlapeckých družstev a v neposlední řadě je třeba sehnat minimálně devět schopných dívek, které na hřišti obstojí. Kaiko Himuro ovšem rozhodně není z těch, kdo by se obtížných úkolů zalekli. V Princess Nine ale nejde jen o sport. Tréninky a klání se prolínají s „běžnými“ středoškolskými záležitostmi - osobní starosti, přáteství, rivalita i láska mají v Princess Nine velký význam a leckdy samozřejmě sportovní výkony ovliňují. Je to dobře, protože tak seriál nabízí pestřejší spektrum zážitků a emocí, od dojetí po napětí. Hlavní postavou je talentovaná nadhazovačka Rjó Hajakawa, důležitou roli hrají také ambiciózní a neméně telentovaná tenistka Izumi Himuro, dcera Keiko Himuro, a její kamarád z dětství a budoucí hvězdný pálkař Hiroki Takasugi, který navštěvuje chlapeckou část téže střední školy. Ostatní spoluhráčky a další postavy jsou přeci jen upozaděny, nicméně i jim se seriál občas věnuje více. Ke vztahům postav a jejich vývoji nemám žádné výhrady. Ty už mám k občas přílišnému sentimentu a sportovnímu patosu a takových momentů tu bohužel není zrovna málo. Je to škoda, jelikož když vše vychází, jak má, dotýká se Princess Nine takřka nebeských výšin. Pár slov bych věnoval samotnému baseballu. Podrobně sledovaných zápasů tu není mnoho (lze je spočíst na prstech jedné ruky), zato jsou však všechny docela nápadité, zajímavé a napínavé až do samotného konce a nabízejí několik nezapomenutelných momentů. Myslím si ale, že pro jejich plné vychutnání je dobré mít alespoň základní znalosti pravidel. Stačí hrubá představa; dost se toho dá pochopit ze samotného seriálu. Díky devítce princezen budu sportovním anime věnovat více pozornosti než dosud. Shine, Princess Nine! 8/10
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re:

yenn píše:pravidla středoškolského baseballového svazu připouštějí účast pouze chlapeckých družstev a v neposlední řadě je třeba sehnat minimálně devět schopných dívek, které na hřišti obstojí
No, přiznávám, že seriálům se očividně stupidní premisou se výhýbám (možná jeden z důvodů, proč jsem o P9 nezavadil (pro vysvětlení - předpoklad, že dívčí družstvo na střední škole bude rovnocenným soupeřem chlapeckým týmům mi přijde opravdu hodně hloupý), ale možná mu dám šanci (když ho tak chválíš :-) ).
yenn píše:Díky devítce princezen budu sportovním anime věnovat více pozornosti než dosud.
Bylo načase :wink:

Co se baseballu týče, vřele doporučuji z těch nových Major - minimálně první dvě sezóny (a obzvláště moje druhá oblíbená) jsou naprosto skvělé. Vůbec sportovní anime jsou (možná pro někoho překvapivě) obvykle výborná.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

sevencreature: Trochu se bojím toho, že mnoho sportovních anime má na ANN mezi žánry i komedii, ale třeba to tak hrozné nebude :-)
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Sketchbook ~full color'S~ - Žánr „slice of life“ (volně přeloženo „ze života“) se ke Skicáku perfektně hodí. A protože lze říci, že hlavní hrdinkou je stydlivá, málomluvná Sora Kadžiwara, která se za ničím moc nehrne (pokud tedy zrovna nechce do svého skicáku narychlo zachytit nějakou prchavou skutečnost), je pro Skicák příznačné poklidné tempo vyprávění. To se však čas od času může změnit, jelikož se kromě Sory setkáváme rovněž s dalšími jejími spolužáky (většinou tedy spolužačkami) z výtvarného kroužku, přičemž někteří jsou výrazně živelnější; to platí i pro paní učitelku. Postavičky jsou to každopádně zajímavé a různorodé a snad každý si tu najde nějakou svou oblíbenou (u mě by těsně „zvítězila“ podivínská Kuga). Skicák vyzařuje nesmírně příjemnou náladu, takže se po čas jeho sledování takřka neustále přiblble usmívám :-) Většinou se však nesnaží být za každou cenu vtipný (výjimkou je 7. epizoda, která je také nejslabší), což nejspíš příspívá k tomu, že je většina vtipných momentů podařená. Většina epizod nabízí také nějaké „poselství“, které sice nebývá nijak zvlášť objevné, ale zato kouzelně podané. Hudba skvěle dotváří atmosféru, vizuální stránka se mi velice líbí a animace je vzhledem k žánru na překvapivě vysoké úrovni. Z viděných nejlepší anime seriál loňského roku. 9/10
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Hamecu no Mars - Představte si ohraný příbeh o zvláštní jednotce (tvořené překvapivě převážně mladými slečnami a jedním váhajícím mládencem), jež bojuje proti mimozemšťanům, kteří napadají Zemi. Představte si, že až po napsání takového scénáře k celovečernímu filmu tvůrci zjistili, že jim rozpočet vystačí sotva na pět minut. Představte si, že se i přesto scénáře odmítli vzdát, pročež vyškrtali „nepodstatné“ scény (tj. většinu těch neakčních), avšak na méně než 20 minut se nedostali. A teď si představte, že nyní nejspíše máte velmi dobrou představu o Hamecu no Mars. Toto OVA je v současné době nejhůře hodnoceným anime na AniDB (= lehce podprůměrných 4,78/10, ehm) a musím uznat, že přinejmenším žhavý kandidát na tuto pozici to opravdu je. Plný klišé, velmi lacině vypadající a místy nechtěně směšný (nejvtipnějším momentem je, když se v dialogu ozve snad nejprovařenější věta z obsahů anime (červení vědí)). 1/10
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Sice jsem z letošního roku viděl zatím jen dvě anime, ale i tak jsem přesvědčen, že Šigofumi bude letos patřit k tomu nejlepšímu. 9/10
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

yenn píše:Sice jsem z letošního roku viděl zatím jen dvě anime, ale i tak jsem přesvědčen, že Šigofumi bude letos patřit k tomu nejlepšímu. 9/10
Já viděl pouze jedno a přesvědčen jsem o tom rovněž. :-P Konkurovat mu zřejmě bude Ghost Hound, ale ten začal už loni.
(I když poslední 2 epizody mé nadšení z Shigofumi poněkud zchladily.)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re:

yenn píše:Sice jsem z letošního roku viděl zatím jen dvě anime, ale i tak jsem přesvědčen, že Šigofumi bude letos patřit k tomu nejlepšímu.
Sice jsem Šigofumi neviděl, ale myslím, že nejlepší bude stejně Code Geass R2 :wink: Alespoň doufám...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Texhnolyze

Příspěvek od Ajantis »

Viděl jste někdo Texhnolyze? A co na ně říkáte? (Podíval bych se do historie threadu, ale vyhledávání nefunguje a vypsat všechny posty na jednu stranu už nelze.)
Já se k němu dostal přes vágní doporučení, že "má podobnou atmosféru jako Ergo Proxy" a u první epizody jsem tedy nestačil zírat, co že se to tam (ne)děje. Ale pak se začal děj pomalu vyjasňovat a po 5 epizodách mohu říct, že se mi Texhnolyze líbí a jsem zvědav, co bude dál. Tahle vize budoucnosti (či co to je) vypadá zatím opravdu zajímavě.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hamsterovi se líbilo, mně osobně zas až tak ne (z toho důvodu, že nemám moc rád díla (knihy, seriály), kde mi nezáleží na postavách).

Btw, s tím hledáním je to docela průšvih - napíšu to do chyb.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Značně akční díly 6 - 9 mě z radosti trochu vyvedly. Přece jen jsem po tom úvodu doufal v něco malinko jiného. Ale jedu dál a uvidím, musím na něco koukat než se mi stáhne Noir - CrowXovy negativní reference budiž mi slušným příslibem. :-)

sevencreature: Ty už na anime nekoukáš, nebo sem o ní jen nepíšeš?
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“