Chyby, problémy a jejich řešení

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Re: Chyby, problémy a jejich řešení

Příspěvek od Tho0or »

Chmur píše:Ahojky,
mám dotaz. Začínal jsem s Baldur´s gate 2 a teď si zkouším nainstalovat 1. Zdá se mi, že je zde podstatně horší grafika. Můžu to nějak změnit nebo je to normální a já jsem rozmlsaný? Dík.
Chmur
Pokud se nemejlim, tak BG 1 běhá jenom v 640x480, ale asi by to šlo s TuTu spravit na 800x600 ale tim si nejsem jistej, TuTu sem nikdy nainstalovaný neměl...
Mrtvej elf, dobrej elf :D
Rangers and hampsters everywhere :D
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tho0or píše:Pokud se nemejlim, tak BG 1 běhá jenom v 640x480, ale asi by to šlo s TuTu spravit na 800x600.[/q[ote]
Nejde to "spravit", BG1 běží pouze v 640*480. Mod TuTu ale umožní hrát BG1 v enginu BG2 a tedy zapnout si i vyšší rozlišení.
Jinak TuTu zde má své téma a v oznámeních této sekce je i návod jeho instalace.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Teoreticky by rozlišení mohlo jít změnit widescreen modem (při instalaci se volí vlastní rozlišení) ani netřeba tutu. Jen nevím, jestli je méně chyb v BG + Tutu + WS nebo v BG + WS ;-).
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

mne sa naopak grafika v BG1 velmi paci, mozno aj viac ako v BG2...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Luc: Také si myslím, je barevnější a daleko více je tam cítit fantasy jako třeba z knih. Ve dvojce už je to příliš předimenzované (to ostatně celá dvojka a hlavně ToB podle mého názoru).
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Chmur
Sigilan

Příspěvek od Chmur »

Dík za odpovědi. Mám ještě jeden dotaz. Nemůžu pomocí šipek chýbat oknem hry, musím k tomu používat myš. V BII to šlo. Nevíte, v čem to je? Sorry za moje dotazy, ale nejsem v počítačích a hrách kovaný. Chmur
"Lidé často říkají, že hladoví po pravdě, ale když je jim naservírována, málokdy se jim její chuť zamlouvá"
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tho0or »

Chmur píše:Dík za odpovědi. Mám ještě jeden dotaz. Nemůžu pomocí šipek chýbat oknem hry, musím k tomu používat myš. V BII to šlo. Nevíte, v čem to je? Sorry za moje dotazy, ale nejsem v počítačích a hrách kovaný. Chmur
Tak to mě nešlo taky, ale nějak sem to prostě vydržel a časem sem si an to zvyknul, že už i ve dvojce to nedělam jinak.... Takže ti neporadim, možná jenom pořádnou dávku trpělivosti :mrgreen:
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tho0or »

Měl bych zase jednu trapnou otázku:

Kde se nachází smutný paladin Kamir potom co sem s nim mluvil na hřbitově se vypařil a nějak ho nemůžu najít, je to jeden z posledních malých kvestíků, než se vypravim do 4.(3.) kapitoli
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Tho0or: Jde o to, v jaké fázi toho questu ti zmizel... On je na hřbitově jen v určitou denní dobu (zřejmě má i jiné povinnosti než brečet u hrobu), takže pokud se ten quest ještě nerozjel, prostě tam zkus přijít jindy.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Tho0or: Eventuelně, pokud už jsi mu řekl o Rise, tak je před tou hrobkou nebo v ní.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

ja mam problem s Edwinom...ked som ho nabral, tak bol na druhej urovni, ale neviem preco ma iba 4 kuzla prvej urovne...to je sice pre druhu uroven maga normalne, ale jeho amulet mu mal pridavat 2 kuzla, tak neviem kde je problem...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Na druhé úrovni? :eh: Jeho nejnižší úroveň ve hře je 9, pokud se nepletu.

Pokud ovšem nemluvíš o BG 1 - tam mu ovšem jeho amulet 2 kouzla za level tedy nedává :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

7c: ano, hovorim o BG1...inac uz je to v poriadku, pomylil som sa...na druhej urovni ma mag normalne 2 kuzla prvej urovne a Edwin ich ma 4, tak je to v poriadku, ja som zabudol, ze mam so svojou postavou F/M prsten co zdvojnasobuje pocet kuziel prvej urovne, tak som si myslel, ze na druhej urovni su 4 kuzla prvej urovne...inac mylis sa, aj v BG1 ma Edwin +2 kuzla/uroven...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Hmm, no, je to možné - teď nemám BG 1 nainstalovanou a Edwina jsem v prvním díle nikdy neměl v družině :think: Ale měl jsem za to, že ten amulet, co mu přidává 2 kouzla každého levelu má jen v BG 2.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

7c: amulet ma aj v BG1...prave preto sa mi zdalo cudne, ze mu nepridava 2 kuzla, ale ako som uz pisal, bola to len moja nepozornost a je to vsetko v poriadku...inac v BG1 to z neho robi vyborneho maga, na to ze je to BG1, lebo tam je mag len na prvych urovniach, ale ked ma tie 2 kuzla za uroven navyse, tak je pouzitelnejsi...
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“