Oblíbená NPC, vaše družina...
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oblíbená NPC, vaše družina...
Carlos: ta mapa na ceste medzi Beregostom a Friendlo Arm? Tam je nejaka prevratena karavana...
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
ako zlodeja mam Montarona a riesim teraz taku vec...ci mu vrazat body radsej do hladania pasci alebo vykradanie kapies, lebo co som hral BG1 prvy krat a presiel som celu spodnu polovicu mapy, tak som nemal pocit, ze by tam bolo az tolko pasci, ze by to neslo spravit kuzlom hladat pascu...a to vykradanie sa velmi hodi, lebo potom mam v podstate vsetko zadarmo...
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Carlos: no ale okrem toho tam mam este aj odomykanie zamkov a ukrytie (aj ked to mal uz dost vysoke na zaciatku+boty co mu ho vylepsuju, tak tam uz moc bodov nedavam)...a ide o to, ze je to multiclass, tak sa pomalsie leveluje, tak neviem ci by mi to stacilo, kebyze mu rozdelujem body do vsetkeho...
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Luc: Tam se to tak silně neprojeví, ale kdybych si musel vybrat, tak se vykašlu na kapsářství a specializuji se na pasti, ale já obyčejně hraju za barda, takže to mám o tom jednodušší. Těžko ti poradit - pasti nejsou tolik silné, a pokud děláš často quick save tak se dají i ,ojebat', naproti tomu kapsářtví se ojebat nedá... 

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Carlos: takze asi budem davat body skor do kapsarstva...keby to bolo ako v BG2, ze su za pasce skusenosti, tak to by uz bolo ine...snad si v najhorsich pripadoch vystacim s kuzlom na pasce...
kebyze hram za dobro, tak by som vykradanie nechal tak, ale hram za zlo, to znamena znizena reputacia a z toho vyplyvaju vyssie ceny v obchodoch, takze si musim pomahat kradnutim...
ale dovednost na hladanie pasci nema vplyv na ich odstranovanie, vsak? Mam pocit, ze ked je pasca najdena, tak zlodej ju odstrani vzdy...aby som nemal s tym problem, ked Viconia najde pascu ju odstranit...
kebyze hram za dobro, tak by som vykradanie nechal tak, ale hram za zlo, to znamena znizena reputacia a z toho vyplyvaju vyssie ceny v obchodoch, takze si musim pomahat kradnutim...
ale dovednost na hladanie pasci nema vplyv na ich odstranovanie, vsak? Mam pocit, ze ked je pasca najdena, tak zlodej ju odstrani vzdy...aby som nemal s tym problem, ked Viconia najde pascu ju odstranit...
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Carlos: ale prides...ked som hral za barda, tak som mal prejdenu necelu spodnu polovicu mapy a mal som nejakych 45000 zlatych...ja to robim tak, ze ked najdem nejaky magicky predmet, ktory si ale chcem nechat, tak ho predam a potom ukradnem naspat...a este aj usetrim na veciach co nemusim kupovat, ale ich mozem ukradnut...a tak mam potom dost penazi kupovat rozne silne predmety tam, kde sa ukradnut nedaju...a este k tomu ich mam lacnejsie, lebo napriklad kupim kusu presnosti v Beregoste a u obchodnika, ktoremu sa da kradnut ju predam, cize nejake peniaze sa mi vratia, a potom si ju ukradnem naspat...takto potom peniaze minam viacmenej len v chramoch, kde sa uzdravujem a kupujem lektvary...
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Luc: Aha, zapomněl jsem, že je vlastně možné krást i obchodníkovi. Tak to potom ano, to si na dobré peníze skutečně můžeš přijít
Ale stejně, nakolik budeš potřebovat hodně peněz? Snad jedině na kouzla, protože já jsem většinou používal věci, které jsem našel + samozřejmě nějaké vyjímky z obchodů.

- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Carlos: tak peniaze minam najme v chrame, kde sa liecim a kupujem liecive napoje a ked mam dost korun, tak miesto normalnej municie mozem kupovat ocarovanu a neviem este naco ich mozem minat...mam ich pre dobry pocit
tie pasce su v podstate takisto nie az tak potrebne, lebo co som zatial hral, tak som nemal pocit, ze by v hre bolo nejak moc pasci (v BG2 mi ich pride viac...) a ked niekde su, tak vacsinou je to nejaky dungeon, tak tam proste dam knazovi kuzlo hladat past a je to vyriesene...aj ked teraz rozmyslam ze by som mohol nejake body dat aj do pasci, lebo kapsarstvo mam uz 55 a celkom to staci aj ked musim vela krat save/loadovat, tak neviem ci este mam do toho kapsarstva vrazat...neviem ako to je, ci su v hre predmety, ktore sa s nizsim kapsarstvom nedaju ukradnut, ale nemal som ten pocit...celkovo mi v BG1 pride najdolezitejsie odomykanie zamkov, lebo tych som nasiel celkom dost...

- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Luc: Pasti jsou v pavoučím lese (nebo tak nějak) - jsou to ty, jak po tobě flusnou pavučinu, potom bývaly docela často v těch důlních lokacích (ale tam skoro vždycky šly ojebat). Pak si akorát pamatuji některé lepší kousky v BG, ale ani ty život moc neznepříjemnily. Ono ani to kapsářství není tak nutné, proto jsem myslel, že bude nejlepší. když budeš rvát bodíky do obojího. Pasti objevíš i s průměrnou hodnotou (i když je třeba neodstraníš, tak alespoň víš, kam nešlapat) a co se kapsářství týká, tak si budeš trochu tykat s panem loadem a panem savem.
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
takze dovednost na pasce ma vplyv aj na odstranovanie pasci? Ja som myslel ze nema, lebo potom by mi moc nepomohlo to knazove kuzlo...ale neviem, mozno dam nejake body do pasci, ale teraz mam hodnotu 10, a to by som musel najblizsie dve urovne rozdelovat body do pasci, aby som mal aspon 50, co je pri multiclasse, ktory sa pomalsie leveluje troska demotivujuce...a ked si este vezmem, ze potrebujem dat viac bodov este do odomykania, lebo este niektore zamky neviem otvorit, tak neviem ci sa mi to oplati...
inac co keby som poslal nejaku vyvolanu bytost na pascu? Neodstranila by sa potom?
inac co keby som poslal nejaku vyvolanu bytost na pascu? Neodstranila by sa potom?
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
bolo by este jedno riesenie...kebyze cez Gate Keeper odoberiem Montaronovi nejakych 20 bodov z ukryvania a dam ich do pasci...ide o to, ze ja som Montarona naberal az na druhej urovni, kde on mal v podstate vsetky body v ukryvani, co som ja nemal moznost ovplyvnit, tak by to nemusel byt az take hriech urobit to cez Keeper...a ide aj o to, ze prebodavanie v hre nezvyknem moc pouzivat, je to sice dobra vec, ale ja mam prostriedky na rychlejsie a efektivnejsie zabijanie nepriatelov, takze uzitocnejsie pre mna budu tie pasce...a potom by som mohol body priebezne rozdelovat do zamkov, pasci a troska do kradnutia...