Diablo 2 LoD

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Diablo 2 LoD

Příspěvek od sevencreature »

Geralt: Což o to, mně se koncept vylepšování atributů jako je v Elder Scrolls líbí, ale konkrétně Oblivion také ukázal, jak to může být v praxi strašně otravné a v podstatě stupidní. Viz nekonečné kouzlení nízkolevelových kouzel při pohybu krajinou (vylepšování INT a WIS), nekonečné blokování na místě před jedním vlkem (vylepšování CON) a podobně. Navíc pokud chceš hrát "normálně", tak zpravidla získáš postavu poněkud nevyváženou (jinak řečeno - dost slabou) - tohle se v Morrowindu kupodivu nestávalo (co si vzpomínám :think:).

A ještě k té maně - tvoje kritika konkrétně Diabla 2 je v tomto směru trochu nesprávná už v samotném základu - prakticky žádná postava v Diablu 2 nepotřebuje za prvé dávat žádné stat pointy do zvyšování many, za druhé automatické zvyšování many a hitpointů při každém levelu závisí na třídě postavy, a za třetí i kdyby cpal třeba Barbarian do many veškeré stat pointy, tak jí stejně bude mít žalostně málo.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Mana byla jen příklad, byť uznávám, že vzhledem k mým zaprášeným znalostem nevhodně zvolený. Nicméně ono zvedání systémem point & buy lze vztáhnout i na ostatní veličiny, které lze v Diablu zlepšovat prostým nákupem. A tam je kámen mého nesouhlasu, nebo lépe řečeno toho, že se mi takový nakupovací systém zdá méně "zapadatelnější" do RPG hry, než když se jednotlivé vlastnosti a dovednosti zlepšují na základě toho, co vše jsem se svou postavou dělal.

Tak nějak tuším, že má představa je asi hluboce naivní. I když bych moc rád, abych se jako zloděj zlepšoval tím, že budu zkoušet odemykat zámky a s každým pokusem si o trochu zvedl lockpick(zkušenost učí, tak jako v životě), než když si na nové úrovni jednoduše rozdělím něco z paklíku bodů do té dovednosti.
Stejně tak bych ocenil, kdyby se větší podíl zkušeností a odměn udělovalo za řešení situací, nikoliv jen za prosté zabití nestvůry či donesení ztraceného prstenu.

Do počítačové hry je to zřejmě nezařaditelné, protože "normálnější" hráč zkrátka nechce strávit věky tím, že se pomaličku zlepšuje, když si to může naklikat výše zmíněným způsobem. Bohužel mi je jasné, že okruh "nenormálních" hráčů by se těžko našel, aby uživil vývoj počítačové hry, které by odpovídala jejich představám. ;-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Geralt: Lépe bych to neřekl :-)
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
scorpioo
Sigilan

Příspěvek od scorpioo »

to Geralt: Ani ja by som to lepšie nepovedal ako ty.Presne takýto vývoj by bol geniálny ale z hladiska komerčného úspechu asi nie úspešný :cry: Ale holt jeden nikdy nevie. 8-)
Hrdinovia umierajú,legendy žijú naveky. - BEOWULF
www.kocogel.info
Mort
Sigilan

Příspěvek od Mort »

Tumis
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tumis »

Mort: Pěkné video, ale já jsem ještě nikdy runy Jah a Ber na Enigmu(runový slovo, co tomu palovi dává teleport) nenašel :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Tumis: Obávám se, že je nenašlo "poněkud" víc lidí. Tyhle elitní runová slova (alespoň na Battle.netu) nejsou věc, která se nachází - spíš věc, která se od někoho vytraduje. Strašně moc by mě zajímala nějaká statistická studie původu věcí na Battle.netu (škoda, že to není nejspíš možné).
Tumis
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tumis »

7c: nj, proč zakládat postavu jen kvůli tomu, aby se prošla do Hellforge na hell, když si tu věc můžeš hacknout viď :-)
Z countness myslim vypadnout nic takového nemůže, protože je tam nějaké omezení....sice se ty runy daj dělat z nižších v kostce, ale když mi na hell padla třeba Amn nebo Shael runa, to jsem se mohl pos...a Baalruny nebo runy na Nithlathaka v HC nepřipadaj moc v úvahu
Hraju legit, takže neobchoduju a beru jen věci co si najdu sám, těm jediným se dá věřit :-D
Morty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Morty »

Hmm, ja hrám single s PlugY a Shael a Amn mám po dvakrát, lenže teraz potrebujem Lem runu do treachery pre assasinku a taá nie a nie padnúť :-P

A moj názor na Diablo 2 LoD je taký, že, keby to bola kravina tak pri tom netrávim pár hodín denne :-D
Fama nihil est celerius.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken.
The Force shall free me.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

Já s runama nemám problém, padají mě často a to i ty vysoké. Naposledy mě padla na HELL z Diabla runa MAL, vypadla mě i BER (tuším někde ve 3 aktu na hell), UM mě padá každou chvíli, IST už prodávám na potkání. Kdyby mě sakra raději vypadli nějaké pořádné boty, v těch křuskách se nedá chodit :lol: (Hraju za Meteorb čarodějku).

Jinak když vidí lidé u mého Zaelota runu ZOD, napadají mě z cheatování. Nevíte někdo proč? Vždyť jsem si ji poctivě vyrobil :eh: :-D
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Haha, já pro svého merca zase dostal zadáčo ethereal Fortitude. Budu hádat, ale řekl bych, že to asi legit nebude :lol:
Žralok, který štěká, nekouše.
Tumis
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tumis »

Zakat: nevim proč, ale prej je Zod runa levnější než třeba Ber runa, asi má více využití v runewordech, zodka se dá použít max na Botd, a dřív šla použít na ethereal itemy, socketnul jsi zodku, pak jsi ji pomocí hel runy a tp dal pryč a měj jsi indestructible věc s volnýma socketama :-)
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Zakat píše:padají mě často a to i ty vysoké. vypadla mě i BER (tuším někde ve 3 aktu na hell)... když vidí lidé u mého Zaelota runu ZOD, napadají mě z cheatování.
Mno, přiznávám, že u člověka, který nemá ani pořádné boty, zato Ber a Zod, bych o jejich původu taky poněkud pochyboval :wink: Nejvyšší runa, která mi za roky hraní vypadla byla Vex. Z předmětů mi přitom chybí jen některé elitní unikáty a části elitních setů.
Zakat
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zakat »

7C: Zod má paladin, a ten pořádné boty má (sice "jen" Rare, ale bohatě postačí) :-) . U čarodějky mám s botama problém, mám tam Tearhaunch, což jsou unikátní boty nevalné kvality nalezené někde zezačátku na nightmare. Od té doby NIC. Asi půjdu párkrát za Diablem, Mefistem, projdu The Pit a Ancient's Tunnels a uvidím :-P
The moon blinds my eye with opal cataracts
As I cut through the saw-mills and the stacks,
Leaping over the gully
Where I would one day take Lucy
Then wash up my hands in the gutter and the moon...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Otázka - k čemu je tomu paladinovi ten Zod? :think:
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“