Podle mně naprosto perfektní hudba. Neni to jedna z těch, co Vás chytnou hned a zachvíli omrzí, ani z těch, jenž Vás poprvé nenadchnou, ale bude se to stupňovat Tohle je hudba, která se zalíbí nejenom na první poslech, ale taky hudba, která jen tak neomrzí.
Teď zrovna kantonský oldies (ne že bych je vysloveně vyhledávala, akorát je zrovna na HK rádiu hrajou). Jsem si skoro jistá, že ten jedák patří Romanu Tamovi - chlapík, co nazpíval themesong k Hou hap...
A říkám si, kam až můžou obsese dojít a jestli to má nějaký hranice... Doufám, že se nepropracuju k adoraci canto-popu.
To HK rádio poslouchám samozřejmě hlavně kvůli kantonštině, ale občas tam hrajou opravdu zajímavě. Před pár týdny vysílali cosi podle všeho opravdu starého - a opravdu dobrého.
No a občas si vyslechnout čínskej hip-hop, čínský R'n'B nebo kantonsky otextovaný Addams Family theme, to je prostě - zajímavý...
Pravidelně to ale prokládám Yat-Kha, Jocelyn Pook, Elfmanem, Lakaienama, Tanzwutama, Cavem a depešákama, abych nezblbla úplně...
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Porcupine Tree - Stupid Dream
PT sice občas sbíhají k metalu (který ani v nejmenším nemusím), ale jinak je tenhle "progresivně-snový" rock parádnější s každou další deskou .
Mehter. Hlavně OSMAN PAŞA MARŞI teď poclouchám pořád dokola.
Altan Urag (to jsou pro změnu mongolové).
Lidové písně sibiřských národů.
Bubnování a skřeky severoamerickejch indiánů (když se do toho pořádně opřou, je to velice fajn poslech).
Sainkho Namtchylak... (Ženská, co vypadá hlavně s oholenou hlavou trochu jako Glum a zpívá jako bůh - a nejen zpívá, podle všeho dovede snad všechno, co se s lidským hlasem dá provést, přeju vám slyšet "Northern Ghosts"...)
Nějakej docela příjemnej metal...
...a wuxia themesongy.
Jo. A málem bych zapomněla na Herberta Stanleyho Littlejohna a jeho úžasný vrzání na housle (i když to občas zní spíš jako tejraný zvíře) - 17th and 18th Century Works of Funerary Violin.
These are like nostrils, like mouths, like ears, like beam-sockets, like drinking bowls, like mortars, like ditches, like sunken bogs. And the wind goes rushing through them - sniffing, snoring, singing, sighing, puffing, burbling, whistling, whirring--
Zrovna jsem ujel na soundtracích - Bard's Tale (ke stažení na stránkách autorů) a Fahrenheit (ke stažení na stránkách pirátů, jinak těžko) tato dvě alba mě doprovodí asi i k maturitě.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Teď zrovna starou dobrou kapelu Oboroh. Carlosi dík za tip. Bards Tale je fakt dobrá věc. Docela by mě zajímalo k čemu se který song vztahuje. Akorát nevím jestli Chosens 1-7 nejsou stejné.
-rywolovky - po delší době pohodovky (ačkoliv, dřív se mi nezdálo, že je tam tolik mrtvých, odejitých a vůbec, že jsou ve své podstatě pěkně řízlé depkou)
...Je přirozené, že když spojíme naši temnou minulost se světlým zítřkem, dostaneme naši šedivou současnost...
Suzanne Vega - Nine Objects of Desire - na to, že tohle album vlastním už víc jak 10 let nějak nechápu, proč jsem ho nikdy moc neposlouchal
Obzvlášť mě zaujal "World Before Columbus"...
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Mamut: Stejné nejsou. Stačí třeba i jen foneticky poslouchat slova. Většinou se tam krátce zazpívá, co bard udělal v minulé kapitole a pak se mu vysmívají, co ještě musí udělat.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."