Zbraně, zbraňové dovednosti, výzbroj...
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zbraně, zbraňové dovednosti, výzbroj...
C: v BG1 ma zlodej tieto zbranove dovednosti: male mece (dyky, kratke mece), velke mece (dlhe mece, bastardy a obojrucaky), tupe zbrane (kladiva, palcaty, hole, kyje), strelne zbrane a luky...podla mna bolo absolutne v poriadku ta volba co som zvolil - na dialku luky a na blizko male mece (k zlodejovi sa mi hodia najviac a maju velku rychlost)...
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
C: tak potom, ked uz mam tie male mece a luky, nebude lepsie ked dam drtive zbrane? A moze zlodej prebodavat aj s kyjakom, ked ho moze pouzivat? Ono pri zlodejovi je dost bodov neskor na vsetko, lebo moze davat len 1 bod do kazdej zbrane, takze na konci SoA uz budem moct pouzivat takmer (ak nie vsetky) zbrane co moze zlodej pouzivat...ide o to, ze aj tak v praxi vyuzijem najme tie dyky/kratke mece a luky...
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Luc: Rozhodně nepodceňuj dlouhé meče, poněvadž právě ty (ač jsou nudné) použiješ v největší míře (máš-li na ně dovednost). Tupé zbraně tedy přenech nějakému bojovníkovi. Jinak probodnout se dá, navzdory názvu, jakoukoli zbraní vyjma střelných.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
C: takze mam radsej dat v BG1 najskor radsej dovednost velke mece? V hre je jeden velky mec (ten co ma Greywalf), ktory je dobry a ja mam pocit, ze skor vyuzijem dyku jedu...ide o to, ze ja so zlodejom na blizko v podstate ani neutocim, iba prebodavam a normalne pouzivam luk, a ne prebodavanie mi pride lepsia a stylovejsia dyka ako dlhy mec, ten sa mi moc k zlodejovi nehodi...a kyjom by som mohol prebodavat nemrtvych...ten dlhy mec by som dal Shar-Teel, ale idem len v stvorke a Kagain je moj jediny bojovnik, lebo Shar-Teel mi nie je sympaticka, na mna je az moc feministicka...
p.s. - na ktorej dalsej urovni budem moct vyberat zbranovu dovednost? Teraz som na 4tej a mam 3zbranove dovednosti...
p.s. - na ktorej dalsej urovni budem moct vyberat zbranovu dovednost? Teraz som na 4tej a mam 3zbranove dovednosti...
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Luc: V podstatě bych já ze svého stylu hraní za zloděje doporučilo: dýka jedu - útok ze stínu (probodnutí), luk - běžný boj, Greywolfův meč - pokud se k tobě někdo dostane moc blízko.
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
C:ok, tak dam tie velke mece...aj ked moc ich pouzivat nebudem, lebo mi to k zlodejovi nepasuje...skoda len, ze v BG1 ni je pauza ked som v inventari, lebo niekedy stracam cas pri prehadzovani zbrane, a zlodej ma len 2 sloty na zbran...
inac ku mne sa moc blizko nedostane nik...ak aj, tak utekam dalej ostrelovat lukom, lebo na blizko so zlodejom toho vela nezmozem, on sa nablizko okrem prebodavania takmer vobec netriafa...inac nie je lepsie aj na blizko pouzivat radsej dyku, kvoli jej rychlosti a ked vezmem do uvahy, ze zlodej ma problem sa trafit + pomaly dlhy mec?
inac ku mne sa moc blizko nedostane nik...ak aj, tak utekam dalej ostrelovat lukom, lebo na blizko so zlodejom toho vela nezmozem, on sa nablizko okrem prebodavania takmer vobec netriafa...inac nie je lepsie aj na blizko pouzivat radsej dyku, kvoli jej rychlosti a ked vezmem do uvahy, ze zlodej ma problem sa trafit + pomaly dlhy mec?
- Carlos
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Luc: Zezačátku ti to může být jedno, ne? Stejně má problémy se trefit čímkoli a, pokud se vůbec trefí, výsledek bude stejně spíš vtipný. Jde o pozdější fáze hry, kdy budeš mít nižší THAC0. I tak je ale lepší mít v záloze nějakou zbraň pro boj na blízko - pokud nemáš bojovníka s dlouhými meči, pak je právě ten Greyhawkův ideální - docela vysoké zranění + dodatečné zranění mrazem (což rezistne málo soupeřů). Dýka s jedem je ideální pro přepady, ale proti bojovníkům s plátovými zbrojemi, vysokou odolností a hromadou životů je lepší mít nějakou přímější zbraň.
- Lucates
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
C: ale ta tupa zbran je dobra na prebodavanie nepriatelov, co su zranitelni len tupou zbranou...ale asi to je jedno, co zvolim, v BG1 budem moct aj tak zvolit este jednu zbranovu dovednost, takze nakoniec budem mat aj tupe zbrane aj velke mece...tak dam asi tie velke mece prve...
Dle mě jsou úplně nejlepší kombinace pořádného obouručního meče(třebas Lilacrol), tvrtzená plná plátová zbroj a přilbice, co vydrží nějakou tu ránu.K tomu při použití zrychlovacího kouzla to v řadách nepřátel vyvolává děs a hrůzu s příchutí paniky! 

"Měli bychom si odpočinout, Boo začíná veverkovatět", Minsc

- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že Lilarcor vyvolává "děs a hrůzu s příchutí paniky" pouze v družině jeho držitele 

Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Nic lepšího mě nenapadalo! BG jsem nehrál snad staletí! Ale vzpomínám si, že z těch neustálejch keců toho šílomeče se mi občas do teď cuká koutek u okasevencreature píše:Obávám se, že Lilarcor vyvolává "děs a hrůzu s příchutí paniky" pouze v družině jeho držitele

"Měli bychom si odpočinout, Boo začíná veverkovatět", Minsc

- dodo
- Sigilan
:):) ach ludia co vy furt mate proti tomu Lilarcoru, vsak to je jediny mec s ktorym sa da pokecat :),a pomimo to, tie hovory su fakt velmi "štylovo nahovorene", a aj ako zbran (na to ze ju ziskate tak skoro), je pomerne dost kvalitna , a to zeby sa z nej a z tych neustalych kecov drzitel tejto zbrane nejako "pomiatol", tak to je predsa poistene imunitou na zmetok :) .
haha, proste štýlova zbraň pre fajnšmekrov :) (obvzlast u Minsca som si ju velmi oblubil, neviem preco ale ty dvaja sa k sebe veľmi dobre hodia :):) )
haha, proste štýlova zbraň pre fajnšmekrov :) (obvzlast u Minsca som si ju velmi oblubil, neviem preco ale ty dvaja sa k sebe veľmi dobre hodia :):) )
http://s6.bitefight.sk/c.php?uid=43240
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto
ale nic to preto aj bezo 100 lastoviciek bude este leto