Dohráno, pominu-li ty technické obtíže s rozjetím hry (hlavně ten widescreen

), v průběhu hry už mě nic moc nestrašilo. Jako jediný výraznější zápor bych uvedl kameru. Obvykle s ní nebyl problém, ale v některých situacích začala podivně skákat shora dolů, naštěstí jen párkrát za hru. Tuhle hru jsem koupil s Levelem, nakonec to tedy byla dobrá investice (jen ten časopis, který k tomu přiložili, byl nějaký divný... 4, 5 článků a víc nic). Jak zmínil Ajantis, hra opravdu končí v tom nejlepším, a poslední část hry by mohla být delší, ale aspoň je ten konec (herně i příběhově) zdařilý a pěkný, mám z toho fakt dobrý pocit.
Chtěl bych vyzdvihnout několik věcí:
Nelinearita - na začátku je to sice takové zmatené "kam dřív?" jako v jiných hrách, nakonec plocha není tak obrovská, ale i tak možnost cestovat po světě a plnit vedlejší úkoly celkem libovolně v průběhu hlavní dějové linky je prima a hratelnosti dost prospývá. To využití vznášedla coby dopravního/bojového/závodního prostředku je další skvělá věc.
I když styl hry hodně zavání skákačkou, není tomu tak, tedy alespoň co se týče toho nejhoršího rysu podobných her. Skákání je automatické, postavy nemůžou padat do propastí, takže žádné frustrující zákysy. Kéž by bylo takových her více!
Grafika, audiovizuálno vůbec. Když se přenesete přes ten malý herní výhled (nemůžu si pomoc, ale tohle je zkrátka strašný zápor), můžete si užít opravdu NÁDHERNÉ grafiky. Nemyslím tím technické detaily, ale ten design (ulítlý jen trochu, aby nenarušil pohádkovou stylizaci), ten je výtečný. Navíc další příklad skvělé herní hudby.
A poslední věc - hrdinové, především tedy hrdinka; Jade je další skvělá a hlavně nápaditá ženská herní postava, kterou jsem poznal, super. A i přítomnost parťáků (byť se nedají přímo ovládat a jejich úloha je ve výsledku spíše okrajová), tomu dává něco "víc", hlavně v soubojích.
Chtělo by to pokračování (a úplný závěr k němu silně vybízí), ale asi nikdy nebude, což je určitě škoda (existuje nějaká petice?), takových by mohlo být více.
Francouzi mají u mě další zářez, velmi hezká hra

(9/10).