Vampire: the Masquerade - Bloodlines

Kobky, města i pláně potřebují svého hrdinu (či padoucha). Aneb jeden človíček ve velkých příbězích.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět

Který z hratelných klanů máte nejraději?

Brujah
5
7%
Gangrel
4
5%
Malkavian
26
34%
Nosferatu
6
8%
Toreador
9
12%
Tremere
17
22%
Ventrue
9
12%

Celkem hlasů: 76

Barsian
Sigilan

Re: Co v poslední době hrajete + screenshot

Příspěvek od Barsian »

nuz porovnat bloodlines a redemption, tak vyhra redemption.. predsa len spracovanie, pribeh a celkovy dojem je ovela lepsi, hoci ten prechod z minulosti do pritomnosti v ramci postavy bol akosi nedotiahnuty... v podstate sa slo zase nanovo... co fungovalo v minulosti (skilly, zbrane atd), bolo v pritomnosti (Londyn, NY) aboslutne nepouzitelne
ale zase na druhej strane si zoberme bloodlines - malkaviani s tym ich smrtelnym kuzlom, tak to bolo samo o sebe skoro lepsie ako nejake cheaty
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Vampire: the Masquerade - Bloodlines

Příspěvek od MCZ »

sevencreature, Barsian: Křečka na vás, Redemption blahořečící :-D.

Nehledě na to, že jej těžko pokládat za nějaké skutečnější RPG, když je to jen hloupoučký trenažér klikání myší; v celé hře je asi tolik roleplayingu, co by se smrtelníkovi za nehet vešlo.

No, ale jestli považuješ Bloodlines hlavně za střílečku, 7c, tak ta debata, co je lepší, nejspíš nemá cenu ;-).
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Souhlasím s MCZ, Bloodlines mi také přišlo daleko lepší, i když Redemptionu jsem příliš nevěnoval, ale stejně...
Co se týká Bloodlines jako střílečky - pokud by se to mělo vážně hodnotit jako střílečka, tak by to ode mě dostalo 30% za bojový (ne)systém a 90% za atmosféru. Myslím, že vnímat to jako střílečku, je vážně blbost.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Carlos: on ten systém není až tak výrazně špatný a v té hře funguje vcelku fajn (Adieu napsal "rychlý a brutální", což mi přijde dost výstižné), ovšem je pravda, že kdyby to měla být opravdu klasická střílečka, kde by akce tvořila výhradní náplň hry, tak by Bloodlines za moc nestály (asi jako Redemption :mrgreen: ).
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

MCZ: No já myslím, že u boje zblízka by chtělo pořádně vychytat míření a u boje zdálky zase účinnost (spíš objí srovnat a doladit). Namísto střílení z první osoby tam mohl být boj ze třetí a bylo to všechno daleko lepší (alespoň podle mě). Zkrátka mi ten boj vůbec nesedl, naopak téměř všechno ostatní ano (být hra delší, tak by byla jedna z úplně nejlepších, které jsem kdy hrál).
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Co v poslední době hrajete + screenshot

Příspěvek od sevencreature »

Barsian píše:hoci ten prechod z minulosti do pritomnosti v ramci postavy bol akosi nedotiahnuty... v podstate sa slo zase nanovo... co fungovalo v minulosti (skilly, zbrane atd), bolo v pritomnosti (Londyn, NY) aboslutne nepouzitelne
Samotný přechod se mi naopak velmi líbil. A nějak jsem si nevšiml změny v účinnosti - v budoucnosti jsem používal to samé, co v minulosti (tedy až na brnění).

MCZ: Bloodlines je fajná střílečka, nevím, co je na tom divného? Střelba se mi tam dost líbí a je vcelku reálná (tedy pokud to budu brát tak, že když nějaký člověk potřebuje víc střel, tak je to vliv přesnosti a potom ochranných prostředků, které používá). Parádní je to, že účinnost a použitelnost střelných zbraní závisí na dovednosti postavy - tohle bych ocenil i v dalších RPG.

To, že je Redemption, hlavně atmosférou, lepší hra než Bloodlines (i přes dost patetických dialogů, nesmyslných názvů Evropských lokací a poněkud omezený rozsah hlavně poslední čtvrtiny) je samozřejmě můj subjektivní názor, Bloodlines se mi líbí taky, ale tak trochu odtažitě. Nehodnotím tu nějaké žánry - tj. jestli je některá z nich víc "Adidas" nebo "RPG" je mi vcelku jedno, na boty nehodnotím podle značky, ale podle toho, jak se mi v nich chodí nebo jak vypadají :-)

EDIT: Vlastně jak psal Bodkin, Bloodlines bych přirovnal k Deus Ex, ve kterém není hra dělená na jednotlivé mise :think:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Já tyky používal v V. Redmption - v té současnosti hlavně jen sekeru ( jako ve středověku), pak jsem používal to kouzlo - ohnivý déšť, a pak také rekotomet - a somozřejmě jsem také využíval tu moji taktiku odstraňování nepřátel ( což jsem používal hlavně vestředověku při odstraňování těch mágů ) - vylákání jednoho protivníka - počkat si na něj za rohem a pak po něm hned skočit a vysát mu krev.
V té nové době jsem hrál vpodstatě jen za Christofa - ty joho společníci - jen pro parádu - nechával jsem je v zadu - a ani jsem jim nekoupil žádné pořádné zbraně ani brnění ( jen tamté - ten kulomet ) - protože jsem si šetřil na raketomet + rakety.

Co se Bloodlines týče - tak střelnou zbraň jen:
Zobrazit spoiler
na konci - při souboji s tím proměněným upírem, s démonem v té čínské čtvrti - střelil jsem do nějaké nádrže - to ho nachvíli zmrazilo - tak jsem do něj zase mohl vklidu sekat katanou, v těch kanálech proti těm hodně velkým a silným obludám
EDIT: a také když při nějakém tom ukolu jsem potřeboval něco rozbít, nebo jen vyvolat rozruch - někoho vylákat.
Zobrazit spoiler
v tom muzeu jsem musel nějak udělat díru do toho skla abych mohl sebrat ten speciální předmět - takže brokovnicí, v té 3. části - v tom malém striptýz klubu jsem musel nějak odlákat ty hosty a vylákat tu tanečnici ven - pak ji zabít
Jinak nevíte náhodou někdo jestli se pomocí těch bonusových úkolů ( - jak máte vždy v poštovní schránce nechat nějakou věc - za odměnu dostanete nějakej novej plakát - já získal tři plakáty - pak mi zase poslal e-mail - ale to jsem moc nepochopil - hraju tu anlickou verzi ) - získat ještě nějakej jinej plakát do bytečku.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Rudax: Ad Redemption - já jsem měl na mysli používání Ainkurn Sword a potom standardních disciplín, které dělají ze hry procházku růžovým sadem - tj. Celerity, Theft of Vitae a potom nejsilnější, ultimátní disciplínu ve hře - Prison of Ice.

Ad Bloodlines - plakáty jsou těžce zabugované, rozbít sklo můžeš i bez střelné zbraně. Celkově jsou IMO střelné zbraně ultimátní. Jde to samozřejmě bez problémů i s chladnými zbraněmi, ale přišlo mi to jako zbytečný opruz. Proč se pižlat s nějakou trapnou katanou, když můžeš všechno vystřílet za zlomek času? Toť jen můj názor - první hru jsem také dokončil jen s bojem na blízko.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Jak to myslýš že jsou zabugované ?
Jak jsem říkal mě se podařilo získat tři a zajímalo by mě jestli se dá získat i další ?
( hraju verzi 1.2 )
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Celkově tam jsou pokud si vzpomínám 4 plakáty, ale ten poslední není od Garyho :think: Pokud si vzpomínám, tak jsem tam měl nějaký problém, ale možná si to pletu s jiným Nosferatu questem :think:
Barsian
Sigilan

Příspěvek od Barsian »

plagaty su 4.. uspesne sa mi podarilo ziskat vsetky, i ked pri poslednom mi to padalo, takze som musel stiahnut nejaky opravny patch
Rudax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudax »

Díky za info:

zveřejnil jsem svoje další video z VTMB:
Zobrazit spoiler
souboj s vlkodlakem:
tady
A přitom jsem našel naprosto skvělé hudební video z VTMB:

tady
Lestat.Gabriel
Sigilan

Příspěvek od Lestat.Gabriel »

Zdravim , prosim Vas, mam takovy dost velky problem. Kdyz spustim hru tak mam textury uz pri puvodni obrazovce jakoby rozmazle, i pri hrani textury jsou uplne strasne. Nevim cim to muze byt . Hraji na Vistach 64b ...tak jestli to neni nahodou tim ? Nebo opravdu nevim ,je to graficky problem a moje grafika je si myslim vic nez dostacujici (8800 GTS 512mb) ..Muze mi nekdo poradit?
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Napadají mě dvě věci, co se mohly podělat:
1) Visty - hádám, že s nimi budou stejné problémy jako s XP, než přišla pořádná nálož záplat
2) Bloodlines mělo různé technické problémy s určitými grafickými kartami (mj. od ATi), možná je to i tvůj problém.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Lestat.Gabriel: nějaká nastavení kompatibility jsi zkoušel?
Odpovědět

Zpět na „Další RPG hry“