Zbraně, zbraňové dovednosti, výzbroj...

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Re: Zbraně, zbraňové dovednosti, výzbroj...

Příspěvek od sevencreature »

dodo píše:u Minsca som si ju velmi oblubil, neviem preco ale ty dvaja sa k sebe veľmi dobre hodia
S tím zcela souhlasím. A oběma se radši obloukem vyhnu :mrgreen:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

skoda, ze v BG2 nemam komu obojrucne mece davat...akurat v ToB Sarevokovi...
mam otazku ohladne kusi a lukov u barda...mne sa k nemu hodi kusa viac, ale s jednym utokom za kolo a vysokym Thac0 bol pri mojom poslednom hrani s tou kusou celkom slaby...tak rozmyslam nad lukmi, tie maju 2 utoky za kolo, dokonca v BG2 ma jeden luk az 3 utoky za kolo, co by mohlo byt fajn pre barda...a v zlej druzine aj tak nema kto iny luky pouzivat...
Mecker
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mecker »

Co třeba vyzkoušet lehkou kuš místo těžké. K bardovi se zcela více hodí kuše jak luky a rychlostí se některé vyrovnají lukům.
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Mecker: to je uplne jedno ci tazke alebo lahke kuse...jedina kusa, ktora pridava utok za kolo je kusa rychlosti, ostatne maju len 1 utok za kolo pri bardovi...a luky maju vsetky 2 utoky za kolo a taky Gesenuv luk +4 je fajn...zvlast ked nik iny luky v mojej zlej druzine nema...ale je pravda, kuse sa mi na bardovi pacia viac ako kratke luky (tie skor pre zlodeja), ale bard ma problem trafit sa a utok za kolo je velmi malo a tym padom je imho kusa dost neefektivna, kratky luk sa mi z hladiska vyuzitelnosti zda byt lepsia volba...a z hladiska RP to nie je az taky problem si predstavit barda s kratkym lukom...dlhy by bol dost cudny, ale kratky luk je ok...myslim...alebo to mozem brat, ze som poloelf a mam nejaky vrodeny vztah k lukom po mojich elfich predkoch...
cicin
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

zdarec pařmeni měl bych na vás otázku jakou zbroj má na sobě aran linvail?? vim že jednou sem ho sejmul ale nepamatuju si co měl na sobě.....
Tho0or
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tho0or »

cicin: nevim, sice co má na sobě, ale můžeš to zkusit - save, kilnout ho a pak zjistíš, jestli to má cenu nebo ne.....
Mrtvej elf, dobrej elf :D
Rangers and hampsters everywhere :D
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

V této sovuislosti bych měl jinou otázku - kdy mohu beztrestně vyčistit Gildu zlodějů, aniž bych ohrozil tok děje? po návratu z Podtemna?
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

cicin píše:zdarec pařmeni měl bych na vás otázku jakou zbroj má na sobě aran linvail?? vim že jednou sem ho sejmul ale nepamatuju si co měl na sobě.....
ak je to ten sef zlodejov, tak by mal mat zbroj, s ktorou mozes kuzlit, ale nie som si isty...
cicin
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cicin »

Tho0or: jasný tak mě napadá že zkusim bojovat za bodhi a uvidíme...ale nejdřív dodělám fallouta 2 :lol:
Lucates: ano je to ten šef zlodějů no uvidíme...... 8-)
Tarreb
Sigilan

Re:

Příspěvek od Tarreb »

Velehal píše:Já zase nesnáším boj dvěma zbraněma. Zcela na nic, neb nelze používat střelné zbraně. Bud single weapon + střelná zbraň nebo two handed weapon + střelná zbraň nebo single weapon + štít + prak/dýky/sekery apod.
Boj se dvema zbranemi je nahodou skvely! Je efektni a (hlavne) efektivni. A usetris spoustu zbranovych dovednosti,pokud se budes koncentrovat na 1 druh zbrane-napr. 2 dlouhe nebo kratke mece(nebo 2 katany,to je teprve rezba). Proste budes jednostranejsi.Pro valecnika idealni volba(strelbu obstarava Mazzy). Pro kohokoli jineho uz trochu horsi,ale porad lepsi nez treba obourucak nebo nedejboze mec a stit.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Tarreb - ono taky dost záleží na rozdělení rolí ve skupince:) Pokud máš jednoho tanka, který schytává rány, tak u toho se štít vcelku solidně vyplatí:) já za tímto účelem používám Jaheiru, která si navíc může pomoci kouzly a s Balduranovým štítem mi vyřeší spoustu nepříjemných problémů;)

Ale je fakt, že hlavní postava používá obvykle dvě katany;)
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Poraďte prosím

Bratr chce zkusit BG II. Hlavní postava bude Klerik doprovázený F/M/Tčkem, A ptal se mne, jestli pro toho Multieho spíš aktany nebo dlouhé meče... Jasně - Celestial Fury je prostě jedna, ale mne přijde, že v dlouhých mečích je na výběr více "speciálních schopností"... A tudíž, že dvojice dlouhých mečů bude v součtu lepší, než Zuřivost nebes a k tomu něco dalšího...
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

Vallun - ja by som osobne tiez volil skor dlhe mece...je ich dost a su aj efektivne...
Miros
Sigilan

Příspěvek od Miros »

Čau! Můžete mi prosím vás někdo vysvětlit jak přesně funguje boj se dvěma zbraněmi? Zajímalo by mě vše nevím jak se počítají zranění jaké je THAC0 a jaké jsou výhody a nevýhody. Protože sem si všiml že mám s Minscem dva super dlouhé meče a protože to nemá kdo v mojí partě využít tak mě to zajímá. Ale právě on nemá ani jeden bod v dlouhém meči a nevím jestli to není problém.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Thac0 je uvedené přímo v popisu téhle dovednosti ve hře (tj. pod 3 hvězdičky bych se radši rozmyslel, jestli dvě zbraně vůbec používat). Zbraň v off-hand má jeden útok za kolo, takže toho až tak moc nevytrhne - proto je dobré použít nějakou zbraň, která přidává užitečné vlastnosti a/nebo pomáhá zbrani v primární ruce. Asi optimální volba pro off-hand je dle mého názoru Scarlet Ninja-To, Kundane nebo Belm.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“