Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět

Najoblíbenější povolání?

Bojovník
25
16%
Paladin
13
8%
Mág
30
19%
Zloděj
24
15%
Mnich
2
1%
Zaklínač
18
11%
Hraničář
23
14%
Bard
18
11%
Klerik
4
3%
Barbar
2
1%

Celkem hlasů: 159

Malaghost
Sigilan

Re: Povolání (true class, dualclass, multiclass)

Příspěvek od Malaghost »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli nějaký mod umožňuje multiclass sorcerer/fighter. Nebo zda-li je nějak možné,to přes nějaký soft editnout a vytvořit toto dvojpovolání. Díky za odpovědi 8-)
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

mozno by to islo cez Shadow Keeper, ale neskusal som, tak neviem...
Malaghost
Sigilan

Příspěvek od Malaghost »

Přes SK to opravdu nejde, na výběr jsou tam jenom dostupné multiclassy... Plánujeme hrát MP, ja F/T a kamarád buď za sorcerera, nebo pokud by to bylo možné v dualu ještě za nějakého fightera. Jde hlavně o využití zbraní ...
insane
Sigilan

Příspěvek od insane »

Zdravim,
zacal jsem hrat BG1 za Cleric/Hranicar. Existje nejaka jina zbran krome hole, s kterou muzu backstabovat? A jake brneni bych mu mel dat?
Nejak nemam predstavu jak s nim poradne hrat, kdyz

a) Na strileni je na prd, protoze klerik nemuze luky a prak je na prd
b) Kdyz ho navlecu do brneni tak aby mel co nejmensi OC, tak se zase neukreje ve stinu, nej brneni je tedy v zacatku pokovana kozena zbroj
c) s holi nejmuzu mit stit, kladivem zase nebackstabnu

BG1 jsem nidky nedohral, tak nevim co me ve hre dal ceka, proto se Vas ptam. Rad bych vyuzival potencial obou postav.

Jeste bych se chtel zeptat na Imoen. V jednom threadu Geralt doporucoval dualclass na maga. Na jakem levelu zlodeje bych ji mel dualnout (nevim jaky je max level po dohrani), aby byla pouzitelna?
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Kyjem lze taky probodávat, ovšem zajímalo by mě, jaktože jako C/R můžeš používat probodávání, když to je schopnost zlodějů(aspoň v BG1).

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Lucates
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucates »

tiez nemam pocit, ze by hraniciar mohol prebodavat, jedine v BG2 kit Stopar...
insane
Sigilan

Příspěvek od insane »

Razfallow píše:Kyjem lze taky probodávat, ovšem zajímalo by mě, jaktože jako C/R můžeš používat probodávání, když to je schopnost zlodějů(aspoň v BG1).
Mam pocit ze sem se to dozvedel tu na foru, pochopil jsem ze staci byt ukryt ve stinu a mit zbran, kterou muze pouzivat zlodej.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

insane: Probodávat mohou jen postavy, které jsou alespoň částečně zlodějem. Výjimkou je zlodějský kit Swashbuckler.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

insane píše:Jeste bych se chtel zeptat na Imoen. V jednom threadu Geralt doporucoval dualclass na maga. Na jakem levelu zlodeje bych ji mel dualnout (nevim jaky je max level po dohrani), aby byla pouzitelna?
Maximální level postav je v BG omezený zkušenostním limitem 89 000 XP, což je pro zloděje 8. úroveň. Takže pokud nehraješ bez modu, jenž limit odstraňuje, je dobré na to pamatovat. Zkušenosti obou povolání se u dualclassu do limitu sčítají, takže od určité úrovně už nemá smysl povolání měnit - nedokážeš získat dostatek levelů v novém povolání, abys mohl používat i schopnosti svého dřívějšího povolání. Anebo budeš čekat prakticky celou hru, než dáš dohromady dost zkušeností a pak už bude vlastně konec. :-)

Zloděj
úroveň ..... počet XP
2 ..... 1 250
3 ..... 2 500
4 ..... 5 000
5 ..... 10 000
6 ..... 20 000
7 ..... 40 000
8 ..... 70 000
9 ..... 110 000

Kouzelník
úroveň ..... počet XP
2 ..... 2 500
3 ..... 5 000
4 ..... 10 000
5 ..... 20 000
6 ..... 40 000
7 ..... 60 000
8 ..... 90 000

Co si pamatuju, Imoen jsem dualclassnul nejpozději na 5. úrovni. Tak mohla nasbírat co nejvíce bodů do odhalení/odstranění pastí nebo odemykání zámků. Na nic jiného jsem jí nepotřeboval. Pořád jí zbývalo 79 000 volných zkušeností pro nové povolání, což jí umožnilo dosáhnout (ve hře maximální) 7. úrovně kouzelnice. Avšak musíš počítat s tím, že než pro Imoen nasbíráš 40 000 XP, nevrátí se jí její zlodějské schopnosti.
insane
Sigilan

Příspěvek od insane »

Geralt: Diky za rozbor.

Ostatnim dekuji za vyvedeni z omylu, ze C/R v BG1 nemuze backstabovat.

Takze nejrozumnejsi bude mu udelat co nejnizsi AC + ochranna kouzla a do prvni rady?
Nejak nemuzu prijit na rozumne vyuziti ukryti ve stinu. :think:
martin
Sigilan

Příspěvek od martin »

Mecker píše:Nó, mě AC ve více jak polovině bojů život zachrání (záleží samozřejmě hlavně jak padnou kostky), ale s -20 tě i středně těžcí bojovníci trefí jen při kritickém zásahu, což z AC dělá podle mě důležítou věc. (Melisan mého zloděje zbraní ani neškrábla, měl sem min. -24, teď již přesně nevím). Jinak kensai/zloděj je už velmi dobrá kombinace, teď ale nevím jestli je možná.
Když hraješ s Tactics, Ascension, Big Picture a podobnýma modama, tak AC v podstatě nehraje roli, jelikož tě stejně všichni trefí díky dost vysokým bonusům na útok. A nevím, kdo dneska hraje vanilla hru z hlediska obtížnosti soubojů.

K tématu: klasika je dual class Kensai/Mage (nejsilnější možné povolání ve hře), Berserker/dual na Cleric je rovněž dost silná postava. Multiclass Cleric/Ranger a i Mage/Cleric.
Dlakovlk
Sigilan

Příspěvek od Dlakovlk »

Ahoj,,mam taky problem,,hram postavu- mag/war/thief a sustavne sa mi znizuju zlodejske dovednosti.nemam presne odsledovane kedy sa to stane ale je mozne ze ked postupim o level s nejakym inym povolanim,,,mate s tym niekto tiez skusenosti?
Naposledy upravil(a) Dlakovlk dne 12.1.2009 22:14, celkem upraveno 1 x.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ne, normální to není. Máš nainstalované nějaké mody? Vliv na 'zlodějské schopnosti' má obvykle především zbroj.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Dlakovlk
Sigilan

Příspěvek od Dlakovlk »

Viem ze som si to vsimol uz od zaciatku pri levelovani zlodeja ze sa mi zdlao ze mam menej ako by som mal mat ale budis ale nakoniec som si to vzdy vyhovoril tym ze si nepametam,,priami dokaz som dostal az potom ako mi tie hodnoty skoncili na neparnom cisle-totizto daval som si body len do najdi pas,odstran past a ukryvanie,,no a vzdy takym sposobom ze po 5 a 10 bodov cize konecne cislo na tychto hodnotach bolo vzdy 5 alebo 0,,no a raz som si tam nasiel na dvoch konecne cislo 8 a to bol pre mna dokaz ze naozaj sa mi to nejak znizuje...nemam ziadne mody len patch,cestinu,teleport-aj ked som ho nenasiel no a nejake vychytavky tweak paku v6...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

A jaké používáš brnění?
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“