Prozatím jsem splnil všechny subquesty, právě jsem dokončil Virmir. Senzační hra, vadí mi jen klonovitost planet a exterirérů a rovněž vozítko Mako coby pinballová kulička. Hodně se mi líbí, že charktery rychle levelují (zatím mám level 49), většina schopností za mechanická povolání je využitelná a praktická, naproti tomu z psychotroniků stojí za to jen Wrex, Liařiny schopnosti jsou sice vyšší, ale většinu už v praxi nepoužijete. Soubojový systém nemá chybu a baví mě, akorát bych při zadání příkazů nechtěl pořád držet mezerník. Dialogy a prozatím i příběh vynikající, chválím časové rozložení - zezačátku je čas na questy a pak se můžete věnovat příběhu. Namluvení nemá chybu. Těším se, až to rozjedu za ženské pohlaví (to bude asi moje první hra za ženu vůbec). Uvidíme, jak se to dál vyvine, nicméně po Albionu imho asi nejlepší vesmírné RPG (ono jich asi ani o moc víc není, hrál jsem nějaká staroškolní, ale nic moc nebo jsem na dnešní dobu nepřekousl grafiku - B.A.T. 1 a 2 patří mezi vyjímky).
EDIT: Právě jsem hru dokončil. Musím říct, že závěrečné boje (a to včetně bosse) byly na mě příliš snadné, jinak ale vyjma výše zmíněného nemám, co bych hře vytkl. Perfektní zakončení v ještě mnohem lepším stylu než většina hollywoodských filmů. U dvou zásadnějších voleb (na konci Virmiru a před posledním soubojem) jsem se skutečně pozastavil nad volbami a dlouho váhal. Mimochodem mě potěšilo, že admirála Hacketta mluvil Lance Henriksen (hrál např. v Živém terči nebo Aliens vs. Predator), bohužel mluví vždy skrze vysílačku a nedalo se to poznat

Těším se na druhý díl. Jdu to rozehrát za ženu
EDIT2: Na druhou stranu jsem se podíval na video k E3 ke druhému dílu a už se tak úplně netěším, silně to připomíná Fallout 3 video. Hlavně výjoři rozplývající se nad systémem ustřelování končetin ,,with heavy weapons"... Děsivé. Nezbývá, než důvěřovat Bioware, že to nezvořou!