Chyby, problémy a jejich řešení

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
golpoton
Sigilan

Re: Chyby, problémy a jejich řešení

Příspěvek od golpoton »

Uvažoval, ale odrazuje mě složitá (pro mě) instalace a nemožnost češtiny (u EasyTuTu).
Naposledy upravil(a) golpoton dne 3.8.2009 9:21, celkem upraveno 1 x.
Field Mouse
Sigilan

Příspěvek od Field Mouse »

Tutu jsem zkoušel kdysi instalovat několikrát a ani jednou se mi to nepodařilo :-) Ale pak jsem našel easytutu a bylo to skoro samo a hned.. ale s češtinou asi problém bude.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

Zdravím,
mám problém s BG EasyTUTU. Vše zatím fungovalo bez chybičky, až do okamžiku, kdy mám poprvé vstoupit do slavného města Baldur's Gate. Jakmile se pokusím vejít do první přístupné části Baldur's Gate hra se vpořádku uloží (autosave) naběhne obrazovka s načítáním mapy, téměř ihned zčerná, PC začne "chroustat" a po chvíli hra spadne se zprávou "o pádu ...".
Zkoušel jsem vymazat ze složky CD5 podsložku Movies, efekt stejný. Přes Shadowkeeper se mi nějak nepodařilo najít možnost pro "cestování" mezi lokacemi. Vím že něco podobného mi kdysi dělali i obyčejné BG I., tehdy jsem si editorem tu městskou část označil jako "již navštívenou" a bylo to v pohodě, jak toho docílit v Shadowkeeperu ale nevím. :-( Věděl by někdo ?
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Podbi: Napadají mě tři možnosti.

1) Zkus použít Gatekeeper, sice to píše spoustu errorových hlášení, ale nakonec ti to ten save načte. Otázka je, jestli se správně uloží.

2) Jestli to Gatekeeperem nepůjde, pošli někomu tvůj save, ať ti vleze do BG a pošle ti ho zpátky : )

3) Zoufalá možnost, spíš nesmysl - přidej v baldur.ini pod kolonku [Movies] řádek bgenter=1, ulož. V podstatě to jen znamená, že už jsi to video někdy viděl a můžeš ho odkliknout, ale pořád se ti bude chtít přehrát.

Hodně štěstí.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

PostTrauma píše:Podbi: Napadají mě tři možnosti.

1) Zkus použít Gatekeeper, sice to píše spoustu errorových hlášení, ale nakonec ti to ten save načte. Otázka je, jestli se správně uloží.

2) Jestli to Gatekeeperem nepůjde, pošli někomu tvůj save, ať ti vleze do BG a pošle ti ho zpátky : )

3) Zoufalá možnost, spíš nesmysl - přidej v baldur.ini pod kolonku [Movies] řádek bgenter=1, ulož. V podstatě to jen znamená, že už jsi to video někdy viděl a můžeš ho odkliknout, ale pořád se ti bude chtít přehrát.

Hodně štěstí.
Děkuju za rady, bohužel ...
1. Gatekeeper mi hodí spoustu hlášek, které se dají přejít ale ztroskotá na hlášce : Unknown spell Type. Cannot Load. A dál se nedostanu.
2. Na poslání savu neznám nikoho, kdo by momenátlně TUTU nainstalováno měl.
3. Nezabralo.

Nešlo by se nějak přemístit třeba přes konzoli ?

// Úprava :
K bodu 1. Jakmile jsem odstranil (pomocí Shadowkeeperu) od postav některá "neznámá" kouzla pro BG I., povedlo se mi v Gatekeeperu hru otevřít, lokaci změnit, nicméně nastala (opět) chyba při ukládání upravené uložené pozice, tentokrát : "There has been an error recreating the game information from the source buffer. Unable to save the changers." a do lokace se přesunout nepodařilo. :(
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Na Tutu se používá ShadowKeeper. GK je je pouze na původní BG1.

Kód: Vybrat vše

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
             ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
[/size]
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

Razfallow píše:Na Tutu se používá ShadowKeeper. GK je je pouze na původní BG1.
Chtěl jsem ho pouze zkusit, jak radil PostTrauma. v GK totiž lze družinku "přesunout" do jiné lokace v BG. V Shadowkeeperu jsem podobnou možnost nenašel. Lze to pro TUTU nějak vyřešit ? Třeba pomocí konzole ?
PostTrauma
Sigilan

Razfallow: Vím, že pro Tutu je Shadowkeeper, ale ten neumožňuje změnu lokace, pokud vím.

Podbi: Konzolí jsem to zkoušel teď. Bohužel to nejde, protože v BGI příkaz Move to area není, a BGII používá jiný typ souborů (konkrétně *.are oproti *.bif), takže by ses dostal tak akorát do Athkatly.

Já mám teď nainstalované EasyTutu, tak mi to můžeš klidně zkusit poslat na mail. S trochou štěstí to půjde (a neobjeví se zas jiný error z mojí verze : P).
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

To je pěkné, ale GK na Tutu nelze použít.

Konzolový příkaz "MoveToArea" je v BG1 i BG2. Akorát v Tutu jsou trochu jiné názvy oblastí - http://iesdp.gibberlings3.net/appendice ... g1aref.htm

BIF obsahuje komprimovaná data (are, cre, mov, spl atd.). BG1, BG2, IWD1, IWD2 a PST používá stejné přípony souborů - http://iesdp.gibberlings3.net/file_form ... /index.htm

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
PostTrauma
Sigilan

Nicméně pokud je problém ve videu nebo něčem jiném, co se aktivuje při první návštěvě BG, tak Move to area nepomůže, protože se to stejně stane.

Jedině ještě nějakým způsobem (pravděpodobně file editem) označit BG za navštívené jako jsi to udělal u původního BG.
Razfallow
Dabus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Razfallow »

Pokud jde o zrušení filmu při vstupu do města ...

CLUAConsole:SetGlobal("EnteredBaldursGate","GLOBAL",1)

IF
  Detect([SPAMMER])
THEN
    RESPONSE #100
END
[/size]
Podbi
Sigilan

Příspěvek od Podbi »

Děkuji Razfallow i PostTrauma za pomoc. Řešení jsem nakonec nalezl přes konzoli a příkaz MoveToArea("prom"). Přesunul jsem se do jiné části města Baldur's Gate, kde se hra načetla bez problému. Problém je sice stále vstupní lokace do BG, do které nevstoupím - spadne při načítání, ale s tímhle "drobným" handicapem se již dá hra hrát. :)
Chmur
Sigilan

Příspěvek od Chmur »

Ahojky. Je nějaká možnost překopírování inventáře s BGI do BGII? Mně se daří překopírovat jen zlaté kalhoty. Pak se chci zeptat, jestli lze nějak docílit toho, aby překopírované postavě s BGI do BGII zůstaly vlastnosti?
"Lidé často říkají, že hladoví po pravdě, ale když je jim naservírována, málokdy se jim její chuť zamlouvá"
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Chmur píše:Je nějaká možnost překopírování inventáře s BGI do BGII?
Podvůdkem ano. Ještě než se spustí úvodní animace, v níž na tobě Irenicus provádí pokusy (tedy v době, kdy je obrazovka celá černá), zapauzuj hru, otevři inventář a odlož věci v něm na zem.

Pokud si importuješ postavu z BG1, vlastnosti jí přece zůstánou.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Chmur
Sigilan

Příspěvek od Chmur »

okud si importuješ postavu z BG1, vlastnosti jí přece zůstánou.
Opravdu? Překopíroval jsem si postavu z BGI do BII..
Jednalo se o půlelfa, M/F, neutrální...tato charakteristika se objevila...ale automaticky mě to hodilo na nahazování vlastností.. :-?

Zkusím to s tím zapauzováním...díky...
"Lidé často říkají, že hladoví po pravdě, ale když je jim naservírována, málokdy se jim její chuť zamlouvá"
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“