Chyby, problémy a jejich řešení
Re: Chyby, problémy a jejich řešení
A není to tím, že v BG2 jsou jiné vlastnosti jak v BG1?
Prosím mám problém, když exportuju postavu a začnu s ní novou hru, klesne mi OČ z -26 na -18 (s výbavou, bez ní je to nějak z -8 na 2) a THAC0 z -24 na -15. Nevíte čím by to mohlo být? Doufám že ne SK, použil jsem ho abych postavě i v dualclass dal vzhled zlodějky (ta kapuce vypadá cool), ale dělam to vzdycky a tohle je poprve co by to mohlo dělat problemy...
EDIT: plus další problem, když jsem dal CTRL+I abych navázal konverzaci s Vinconií (chtěl sem zkusit tu romanci) tak se mi donekonečna opakoval jen první rozhovor. Tak jsem přeinstaloval hru, a CTRL+I nefunguje (ano, mám napsané v ini Debug Mode, ano, zkoušel jsem i CLUAConsole:EnableCheatKeys, a ano, zkoušel jsem to i jen v SoA, pak jsem je Patchnul a zkusil, Pak jsem je přeinstaloval na původní verzi a zkusil bez patche s ToB, pak jsem patchoval až k verzi 26499 a furt nic). Asi zkusim hru nainstalovat uplne zhola do novy složky, ale až zejtra, dneska nemam nejlepší den.
EDIT: plus další problem, když jsem dal CTRL+I abych navázal konverzaci s Vinconií (chtěl sem zkusit tu romanci) tak se mi donekonečna opakoval jen první rozhovor. Tak jsem přeinstaloval hru, a CTRL+I nefunguje (ano, mám napsané v ini Debug Mode, ano, zkoušel jsem i CLUAConsole:EnableCheatKeys, a ano, zkoušel jsem to i jen v SoA, pak jsem je Patchnul a zkusil, Pak jsem je přeinstaloval na původní verzi a zkusil bez patche s ToB, pak jsem patchoval až k verzi 26499 a furt nic). Asi zkusim hru nainstalovat uplne zhola do novy složky, ale až zejtra, dneska nemam nejlepší den.
Nastal u mňa problém pri zničení kultu Beholderov. Dostal som sa konečne do miesntosti k tej pulzujúcej srande, ktorá skrývala druhú časť toho žezla na zničenie Slepého Beholdera. Žezlo som zložil, dal na rýchle použitie a urobil quicksave.. Keď sa Beholder pri vstupe do miestnosti objavil, sebavedomo som sa naň vrhol, no bohužiaľ som použil žezlo o sekundu neskôr a jedným útokom mi sejmul hlavnú postavu. Keď som ale znovu nahral quicksave, aby som ho znovu skúsil zabiť, už tam nebol. Prehľadal som celý labyrint, skúšal som sa aj vyspať (niekoľkokrát), ale Slepý sa už neobjavil. Je možné ho tam niekde "nahodiť" bez toho, aby som musel začínať iný save (cheaty, SK editor)?
CLUAConsole:CreateCreature("BHEYE")
Kód: Vybrat vše
IF
Detect([SPAMMER])
THEN
RESPONSE #100
ReallyForceSpell(WIZARD_POWER_WORD_KILL,LastSeenBy(Myself))
END
Mám dva dotazy:
1. Je možné nejak normálne (bez cheatu) splniť quest v Helmovom chráme ohľadom Sarlesovej sochy a zároveň si upgradovať palcát ničení u Comwella? Lepšie povedané - je možné bez cheatu zohnať ilithium dvakrát?
2. Kde sa nachádza róba neutrálenho arcimága? Podľa BG stránok na goo.cz by mala byť u kováča v Trademeete, lenže ten má len róbu dobrého, ale nič viac. Je to bug, alebo je prístupná až v datadisku?
1. Je možné nejak normálne (bez cheatu) splniť quest v Helmovom chráme ohľadom Sarlesovej sochy a zároveň si upgradovať palcát ničení u Comwella? Lepšie povedané - je možné bez cheatu zohnať ilithium dvakrát?
2. Kde sa nachádza róba neutrálenho arcimága? Podľa BG stránok na goo.cz by mala byť u kováča v Trademeete, lenže ten má len róbu dobrého, ale nič viac. Je to bug, alebo je prístupná až v datadisku?
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ferdish: 2. Podle GameBanshee je až v ToB.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Z prodejkyně ilithia lze vytáhnout jak totožnost jejího zdroje v Měděné čelence, tak i falešné ilithium. Nejdříve se optej na pravé a dostaň se až k tomu, že jde o temného trpaslíka v Copper coronet. Pak jí ale řekni, že raději zvolíš levnější cestu falešného ilithia. Tak se ti nabídne možnost získat oba druhy vzácného kovu. Pokud se pak budeš bavit se Sirem Sarlesem s oběma druhy v inventáři, tak raději ten pravý předem polož na zem (a pak si jej vyzvedni), jinak si jej totiž automaticky vezme. Poté už je možné zajít do chrámu Helma a oznámit, že sochaři náhražka Ilithia nestačila. Nicméně představenému chrámu stačit bude (někam jí vystaví) a úkol tak budeš mít splněn. Ba dokonce i pravé ilithium ti zůstane k vylepšení palcátu.Ferdish píše:1. Je možné nejak normálne (bez cheatu) splniť quest v Helmovom chráme ohľadom Sarlesovej sochy a zároveň si upgradovať palcát ničení u Comwella? Lepšie povedané - je možné bez cheatu zohnať ilithium dvakrát?

2Jab: Díky
BTW kde v Medenej čelenke sa zašíva obchodník Joluv? Rád by som mu trochu prečistil inventár
. Akurát ho nemôžem nikde nájsť. S Deidrou bežne obchodujem v Dobrodruhovom kráme, ale Joluva som v MČ nevidel ani raz.

BTW kde v Medenej čelenke sa zašíva obchodník Joluv? Rád by som mu trochu prečistil inventár

- PostTrauma
- Sigilan
Ferdish: Joluv je kousek od Anomena, má vzhled šlechtice.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Nikto taký tam nie je, sú tam len obyčajní šľachtici, sedláci a obsluha
nie je náhodou prístupný až po splnení určitého questu?

- PostTrauma
- Sigilan
Ne, ne, Joluv je tam od začátku až do konce. Možná ti chybí soubor s ním. Zkus si stáhnout některý patch, který přidává ty dva speciální obchodníky do hry.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Díky, už je to v poriadku, cýbajúci súbor v zložke Override 

Zaneprázdněni
proc v BG2 mam nektere lidi zaneprazdene ? je to proto ze sem neco neudelal ?
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
TomikaTze: http://www.sigil.cz/hry/bg2/faq/
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tak som opäť rozohral Baldur's Gate II, a narazil som na problém s Unfinished Business, keď mi to nezobrazuje žiadne módové texty. Ja si pamätám, že tento problém som mal s UB prakticky vždy, ale vážne si nespomeniem, ako som ho zvykol riešiť... Za prípadnú pomoc ďakujem. :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.