Silvestr

Zde se sbírá odpad z celého Sigilu. Klidně si přidejte i svoji hromádku, ale počítejte s tím, že věci se zde ztrácejí...
Odpovědět
PostTrauma
Sigilan

Re: Silvestr

Příspěvek od PostTrauma »

Dlouho jsem uvažoval, zda to pojmout ze stránky cynické satiry, mně tolik vlastní, či seriózního příběhu. FieldMouseův příspěvek mě inspiroval k první volbě : )

Perník Krucifix pochází z jižního barbarského kmene Tápavého Lenochoda, který vyznává boha Bradypa. Bradypus je bůh lenivosti se vzhledem lenochoda a ti jsou také jeho inkarnacemi, které žijí v Zapomenutých říších (Forgotten Realms), jeho specialitami je zastav čas a zpomalení. V dětství Perník absolvoval základní bojový výcvik spolu s ostatními, avšak když prošel testem schopností, byl zařazen mezi několik vybraných, kteří se měli stát bojovými mágy. Když dokončil učednictví, byl poslán na závěrečnou zkoušku – najít v lesích jednu z inkarnací boha Bradypa a pohovořit s ním o duchovních otázkách. Po několika dnech vskutku nalezl ve větvích stromů svůj cíl. Po týdnu hovorů lenochod odešel zpět do hloubi lesů a Perník se vrátil ke svému kmeni. Bůh mu řekl, aby vyrazil poznávat svět a o své poznatky se s ním podělil, čímž Bradypus doufal nahradit přízvisko „Tápavý“ příjemněji znějícím „Vševědoucí“. S tímto cílem byl Perník radou starších a náčelníkem kmene jmenován „Cestujícím mistrem“ a vyslán na svou pouť. Jeho poslání ho zavedlo do mnoha končin světa, avšak brzy zjistil, že věci a lidé jsou si všude podobní. Náhoda tomu chtěla, že potkal cestovatele, který ho s sebou vzal do města Sigilu. Od té doby Perník brázdí sféry...
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Připojím úvod ke své postavě:

Gidipus Špinavec
Narodil jsem se jako poupě vzkvétající lásky kurvy a barbara řečeného Neznámého Zákazníka, která trvala rovných šestnáct minut. Těhotenství mé matky Kelli proběhlo v celku poklidně, byť finální období bylo sužováno nezájmem běžných klientů, zato zvýšeným počtem prapodivných zakrslíků s řečí podobnou starým a vetchým ženám. Ti byli ochotni i připlatit a mnohdy se předháněli, čímž Kelli dokázala cenu vystupňovat k zajímavým výšinám. Vedena vidinou zisku a kariérním postupem mezi prostituující elitu, odložila své milované dítě (mě) do kláštera Syfluse Mokvajícího, jež nevěřící sužuje mnoha nepříjemnými chorobami a který je patronem všech kurtizán.
Mé dětství bylo šťastné a výchova harmonická. Až do puberty, kdy jsem byl nachytán matkou představenou s jednou z chovanek. Matka Jensilíznuvá byla moudrá a laskavá žena, ale skutečnost, že nemám na zaplacení, nemohla přehlížet.
Ve svých patnácti letech jsem byl tedy vykázán z místa, kterému jsem říkal domov. Ve světě mě především překvapilo obrovské množství mužů, jež mě iritovalo (především proto, že když jsem oslovil slečnu, dělali si na ni nárok další tři). Přesto jsem na ulici dokázal přežít, především díky kurzům podloudné sebeobrany. Plivanec do obličeje, poškrábat krk a kopnout do rozkroku je nejúčinnějším kombem.
Zanedlouho jsem se potkal s potulným paladinem. Ptal se, kdo jsem a čím jsem se učil.
,,Prostitutkou," odpověděl jsem popravdě.
Paladin vyprskl nápoj a odpověděl mi, že taková profese pro mě není úplně vhodná a že mě naučí boji a víře, ježto, podle něj, jsou toto ctnosti dělající muže mužem.
Prvním bodem výuky byl tedy souboj s rozličnými nástroji. Naučil jsem se boxu a zkusil jsem i šerm, avšak po několika měsících marného vysvětlování mi Ardan Paladin vrazil do ruky kyj a hůl s tím, že to bude nejlepší. Noc před započnutím výuky k víře Ardan těžce onemconěl poté, co nazval svého boha Tyra nevděčnou bestií (a měl pravdu, chtěl po Tyrovi jen pár drobných na pivo a nedostal je). Po smrti Ardanově jsem se jal vycvičit se ve víře sám. Jiného boha nežli Tyra překřtěného na Nevděčného a Syfluse jsem neznal. Volil jsem tedy menší zlo a začal chodit sférami kázaje přitom o Syflovi.
Prošel jsem mnoha boji jako slavný vítěz a ještě vícero, po nichž mi cpali své dcery řka: "Je zneuctěná, vezmi si tu poběhlici!" Takové nabídky jsem však vždy skromně odmítal, neboť i přes mé mnohé hrdinské skutky, takové přízně jsem nebyl hoden.
Při svých cestách jsem se rovněž naučil mnoha novým věcem. Rád bych zmínil především alkoholismus a tabakismus.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Máte dobré životopisy :applause:
Já už také začínám psát...

Pokuď jste zmírali strachy o můj život( předpokládám, že ne) tak vás uklidňuji: jsem živý a zdravý, akce byla skvělá. Pokud ta naše dopadne byť jen z poloviny tak dobře, tak budu ten nejšťastnější tiefling ve Sférách.
Naše chrabrá družina( tulák+magička+klerik) ve zkratce:
1.založila v Mladé Boleslavi kult Nevidoucího Oka ( propagace nového kultu probíhala během katolické mše :lol: :oops: :mrgreen: )
2.splnila několik kvestů pro občany města( nejčastější zadaní bylo, kupodivu "běžte do prdele/hajzlu/peachy" )
3.položila základní kámen zlodějského cechu, načež ho zrádce ve vlastních ředách udal městské stráži :lol: ( to byla asi největší prdel)
4.Dozvěděla se, že klerici z Církve bratrské mají rádi BG :shock: :lol:
5.Sehnala ve videopůjčovně svitky timestopu a magické střely, díky tulákovým "diplomatickým schopnostem" dokonce zdarma :dancing:
A spousta dalšího, nemám teď čas to teď psát, bohužel.

Best moment byl, když jsem chodil po ulici ukrytý ve stínu a dívenka v kočárku se rozplakala: "Mami, bubák"
(Měl jsem na sobě fešný, černý plášť s kápí :lol: ;-) )
PostTrauma
Sigilan

Tvá zpráva zní nanejvýš povzbudivě : ) Doufejme, že se naše družina uchytí ve velikém městě pražském : )

A mimochodem nemáš pravdu ohledně naší lhostejnosti, já si říkal, že nějak dlouho nepíšeš : )
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

PsT: Já jsem chtěl původně napsat jakoby za mojí matku a vyčíst vám, "do čeho jste to mého nevinného synáčka namočili, teď nám volají z policie". ;-)

Poraďte někdo pls, kde seženu nějaké obecné informace o Sférách? Nemáte někdo nějaký textík? Já totiž nevlastním planescape. :-(
PostTrauma
Sigilan

Tady jich je habaděj, řekl bych : D A Wiki je jistota, ale možná bude vhodnější tématicky bližší verze.

Ale nechtěl bych to pročítat : ) A musíš na to umět anglicky.

A tady na Sigilu je článek o sférách, někdo se tu, tuším, zmiňoval, že je dost dobrý.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Díky, díky! To jsem potřeboval. Anglicky umím, takže je to v pohodě.

Edit: Tak to není v pohodně. :wall: Chtěl jsem si přečíst ten článek o sférách tady na Sigilu... no, ne že bych neměl rád číslo 404 ( dokonce si myslím že má i mystický význam ;-) ) ale holt si to nepřečtu. Takže zbývá wiki....
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Díky.
PostTrauma
Sigilan

To bylo od Sigil Teamu trochu podlé, změnit ten link krátce potom, co jsem ho sem dal : )
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

PsT: Asi máš špatnou karmu ;-)
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Teď mě napadlo- jaké kalhoty? Nic odpovídajícího pro rogua asi nemám, v riflích se mi jít nechce. ;-)
PostTrauma
Sigilan

Tarreb: Jedině černé kožené : D
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Jedny černé mám, kožené však bohužel nejsou a mimoto jsou mi dosti malé- vypadám v nich prostě neodolatelně komicky.
PostTrauma
Sigilan

Tarreb: No, co nejméně barevné, co nejvíc tmavé a nejlépe prosté a otrhané (tady záleží, zda jsi tulák či lump) : )
Odpovědět

Zpět na „Hadrníkovo náměstí“