Chyby, problémy a jejich řešení

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
valcik
Sigilan

Re: Chyby, problémy a jejich řešení

Příspěvek od valcik »

Elfoide,
myslím že to miznutie je v poriadku. U tieflingov je to zavinené lektvarom neviditeľnosti, ktorý počas boja používajú; u impov je to zase prirodzená schopnosť - dokážu ju zoslať niekoľkokrát počas súboja. Jednoducho počkaj, kým neviditeľná postava zaútočí a opäť sa ukáže. :- )
Elfoid Zkuřba
Sigilan

Příspěvek od Elfoid Zkuřba »

To nejsou Teiflingové, ale drowové. miznutí v pořádku není, protože je trvalý - prostě se objeví a zmizí, zajímavý je, že když ho zraňuju dost rychle (výřivým útokem u lučištníka, tak ho stihne sejmout), není to neviditelnost, mám inkvizitora, takže, že to není "normální zneviditelnění", jsem zjistil jako první, když jsem sesílal true sight.
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Poslyš, co já vím, tak v Strážcově tvrzi nejsou žádní drowové (jen jeden v pátém patře, co hlídá pečeť). A ve 3. patře je mephitů jen pár - u stromku, kde je divoká magie a u démona. Stejně tak si nepamatuju žádné Yochloly (ve hře je snad jediný Yochlol a ten je spojený s Viconiinou romancí) nebo jiné neobvyklé démony - jenom glabrezu, cornugoni, zabiják a podobná havěť.

Z toho soudím, že máš buď nainstalovaný nějaký mod, ve hře se ti vyskytla nějaká nanejvýš podivná chyba, která generuje nesprávná monstra na nesprávných místech, nebo máš špatné názvosloví.

Takže řekni, jestli a jaké mody máš nainstalované, uveď přesná jména těch potvor, nebo to neřeš a hraj dál, jakoby se nic nedělo : )
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Nee, ona tam opravdu ta Yochlol je, já jsem si jí tam také všiml - když jsem hrál BG poprvé (tj. bez modů). Jak říká Elfoid, prostě se tam chvíli poflakuje a pak zmizí. Také si to neumím vysvětlit. Zřejmě nějaký nedodělek tvůrců.
Elfoid Zkuřba
Sigilan

Mám normální BG úplně bez modů, patch nejnovější. Yochlol tam je a je to drow nebo aspoň jako drow vypadá, je v té místnosti kde jsou tannari (sukuby a Glaberzu nebo jak se to píše), když se tam vychrápeš, tak po 24h se objeví vždycky jedna sukuba, pak yochlol - vpravo nahoře a na nakonec démon. A sem tam se tam objeví yochlol hned ve čtyře exemplářích, pak je takovej problém ještě s nějakým druhem memphita v té místnosti, kde jsou ti baatezu. Dost zvláštní je, že když ji dost rychle zraňuješ, tak nezmizí - takže tam nejdřív opravdu "je" a není to jen nějaká grafická chyba.
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

edit:
..tak som objavil starý save. Yochlol tam je, ale správa sa úplne normálne - zosiela "Nezjistitelnost" a "Vylepšenú neviditelnost", hneď v prvom kole súboja. Síce zmizne, ale dá sa normálne poraziť, stačí len vyčkať kým napadne niektorú postavu a stane sa tak čiastočne viditeľný. Otestoval som to na opatchovanej platinovej edícii + NPC mody Solaufein a Amber.

screen - tu je zachytený okamih, keď v úvode súboja zosiela yochlol svoje "neviditeľné" kombo.
Elfoid Zkuřba
Sigilan

Můj Yochlol nic nesesílá, stojí a pak zmizí, prostě tam není a ne že tam je, ale je neviditelnej.
edit: tak ne objevuje se tam pořád, ale zničeho nic se přestal zjevovat zároveň s démonem a sukubou, ale jedno vychrápání před něma.
Naposledy upravil(a) Elfoid Zkuřba dne 30.3.2010 12:38, celkem upraveno 1 x.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Napíšem do Black Isle? :mrgreen:

valcik: Kde jsi vzal Sola v češtině?
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..Solaufein je kompletne v angličtine, všetky dialógy sú anglické. Tie české hlášky sa objavujú len vo všeobecných prípadoch - pri únave, zranení alebo kritickom zásahu, či neúspechu. Možno má hra všetky tieto oznámenia "uskladnené" a používa ich náhodne pre rôzne NPC, neviem. (mod som sťahoval od autora a v "readme" žiadna zmienka o českom preklade nebola)
Elfoid píše:Můj Yochlol nic nesesílá, stojí a pak zmizí, prostě tam není..
Potom musí byť v tvojej verzii hry nejaká chyba v skriptoch, bug. U mňa Yochlol podobný kúsok ešte nepredviedol.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Můj Yochlol nic nesesílá, stojí a pak zmizí, prostě tam není..
Mě to dělá také, asi mám taky chybu ve skriptech. Hmm?
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..neviem, myslím že áno. Netuším, prečo váš Yochlol mizne. :-)
Napadlo mi, či snáď nie je nejako špatne zapísaný skript, v ktorom je uložené zosielanie jeho súbojových kúziel - keď sa postava objaví a vzápätí zmizne, bez toho aby začala kúzliť.
Elfoid Zkuřba
Sigilan

Když už jsme u toho, neměl by být v tom doupěti těch trollů, co je v druidím hájku jakejsi kyj, co si nějakej maník udělal z nohy (má tuším nějakej bonus na druh potvor, co mu sežral rodinu)? Já tam našel jen kopí jednorožce, a matně tuším, že by tam měly být oba itemy.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Já chci Yochlol !! :cry:

Elfoid: Proč by tam měl ten kyj být? :-o
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

Hm, u trollov som našiel iba Kostěný kyj +2 / +3 proti nemŕtvym, ale ten je až v Liečebni, na ostrove. V brlohu, ktorý je v druidskom háji, som vždy objavil len strelecké nátepníky (chrániče) a ten oštep jednorožca, ktorý ste spomenuli.

edit:
..v druidskom háji je ešte kyjak Skřípavec, ten majú druidi, ktorí napadnú družinu pred vchodom do jaskyne.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Ano, skřípavec jsem našel taky...
kde je kostěný kyj? Na to si fakt nevzpomínám...
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“