Fallout 1 a 2

Opusťte svůj vault a vydejte se do postapokalyptického světa plného nájezdníků, radiace a mutantů.

Moderátoři: Hamster, Saruman, Daemon

Odpovědět
Tarreb
Sigilan

Re: Fallout 1 a 2

Příspěvek od Tarreb »

Otázečka: Je nějaká brokovnice lepší než Jackhammer? Je obecně nějaká zbraň ze small guns lepší než jmenovaná?
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Gaussova puška i pistole, .223 pistole (unikát) a Sniperka jsou lepší (akorát Sniperka je pomalá) a Útočná puška je srovnatelná (trochu menší zranéní, větší zásobník (s vylepšením 100) a víc ran v dávce).
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Hmm, já jsem na všechny souboje používal následující taktiku:
1.Přiběhnu na střední vzdálenost k nepříteli.
2.Dvě rány z brokovnice za 5AP (bum, bum)
3.Nepřítel běží ke mě, doběhne až ke mě a je bez akčních bodů.
4.Přebiju (2AP) a vystřelím mířenou (6AP) - do očí, má 95% šanci zasáhnout.
5.vystřelím mířenou (6AP) - do očí, má 95% šanci zasáhnout.
6.opakuji střídavě bod 4 a 5

Tolik o "taktických orgiích ve Falloutu".
PostTrauma
Sigilan

No, to je ještě dobré. Vrchol je, když nikam nedobíháš a prostě mu napálíš jednu mezi oči (do očí) přes dvě obrazovky za 5AB a když to přežije, dáš mu druhou takovou, jinak si najdeš nový cíl a opakuješ do omrzení : )

Stačí investovat tak na 150% v nějakých zbraních a mít vysoké Vnímání (PE) a pak trefíš skoro všechno.
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

To vnímání ani není tak důležité, pokud nechceš snipit přes půl mapy.

Jinak by byl, dle mého názoru, ideální stav, kdyby byla munice do střelných zbraní víc omezená. Takhle máš časem fakt dost velkou zásobičku a solidní dovednostní základ, kdy už 'si to opravdu dáváš'. Mohu ale mile doporučit Fallout: Tactics, pokud ti jde o požitek z boje. Nicméně i boje prvních dvou Falloutů se zlepší a to ve chvíli, kdy budeš bojovat s větším zástupem nepřátel nebo se supermutanty.

Já do teď vzpomínám na jeden dobrý zážitek z F3 (a že tam jich bylo pořídku), kdy jsem se s velmi omezenou municí a třetím levelem vplížil do tunelů obývaných ohnivými mravenci, kteří byli schopni mě dvěma ohýnky ugrilovat. To samé můžeš zažít i v prvních Falloutech, pokud nebudeš hrát powergaming stylem.
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
PostTrauma
Sigilan

Ze začátku jsou všechny souboje trochu tužší, ale pak jsou už čím dál lehčí. Při mé hře F1 jsem měl problém jen chvíli ze začátku a pak až u Deathclawů v Boneyardu, protože .223 pistole na ně nefungovala až tak dobře, abych je zvládl všechny najednou (a to mluvím o souboji bez zranění, se stimpacky je to hračka). Ten styl hand-to-hand by to mohl vyvážit.

Ohledně přebytku zbraní a munice by asi prospělo omezit obchodníky.

Tactics jsou naopak občas hodně těžké. Člověk musí trochu experimentovat, aby to nakonec zvládl. Bohužel jim zas chybí všechno ostatní : )
Field Mouse
Sigilan

Příspěvek od Field Mouse »

Veliká zábava je hrát i za obyč pěstiče (fallout 2), na vyšších levelech je hodně útoků a jediná rána do hlavy s trochou štěstí zabije cokoli, co má hlavu, včetně různých alienů, wanamingů a jiných drsnějších nepřátel. Není proto ani tak nutné investovat do síly, jako spíš do štěstí pro criticaly. Také si lze s nepřáteli trochu hrát a zlámat jim nohy, takže nemůžou utéct (alespoň ne daleko). Trochu nevýhoda je v tom, že je to jen na krátkou vzdálenost, ale o to je hra akčnější a zapeklitější (a využijí se dobře třeba bonusové chodící AP). Navíc odpadají (alespoň mnou) nenáviděné problémy se zásobováním střelivem :)
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
PostTrauma
Sigilan

No, zásobování střelivem nebývá problém. Do energy weapons máš micro fusion, kterých ti stačí tak 500 na celou hru, což je asi 50 poundů : ) (navíc je ke konci používá každý)

Ale řekl bych, že oproti Y2K Pulse rifle nebo Gauss rifle jsou souboje s pěstmi na konci hry zajímavější, i když třeba stejně jednoznačné : )
Field Mouse
Sigilan

Příspěvek od Field Mouse »

Kupovat náboje mne štvalo mě to už v BG (hlavně v originál jedničce to bylo příšerný) a štve mě to v jakýchkoli hrách - nechce se mi prostě pořád kontrolovat, kolik mám v zásobě, odhadovat, jestli mi to stačí a pak hledat obchodníky, kteří zrovna mají to, co potřebuju, nehledě na to, že kvanta munice znepřehledňují inventář. Zlaté X-Com, kde se zásobníky obnovují a zlaté toulce s nekonečnem střeliva v BG2 :)
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Ano, taky mám rád nekonečné toulce : )

Počítat, kolik mám nábojů mě baví velice, ale jen pouze pokud je ve hře nábojů adekvátní nedostatek. Což není zrovna případ Falloutu ...
Carlos
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Carlos »

Může být. Prostě nebudeš nakupovat u obchodníků. To ale potřebuješ vyšší skill outdoorsman, abys měl častější náhodná setkání a měl z čeho se zásobit a zároveň musíš být schopný bojovník na blízko (něco jako moje Bruce Willis like postava ;-) )
"Hey, sugar, I'm gonna smash you with that heavy truck!"
"That's what I call rough love."
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

S nakupováním nábojů jsem měl problémy jen ze začátku, kdy se střelecká postava v soubojích moc nechytá a tudíž si na nich ani moc nevydělá - pak ale stačí párkrát potkat patrolu bojující s bandity a mám munice a zbraní tolik, že je skoro není kde prodat.
Což mě tedy na dvojkách docela štve, nevyváženost množství náhodných setkání a tudíž i obchodovatelných předmětů z nich pramenících, které pak ani není jak adekvátně utratit. V jedničkách jich bylo méně a předměty v obchodech dražší, a taky se daly libovolné přebytky utratit za drahé knihy... ty jsou tady přitom jen v malém množství v obchodě ve Vault City.

Nejenže to ničí jinak výborně vymyšlený systém obchodování, ale hlavně to kazí atmosféru opuštěného postapokalyptického světa, když při pěším pobíhání po poušti na někoho narazíte doslova na každém čtverci mapy.
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

AlieN píše:..hlavně to kazí atmosféru opuštěného postapokalyptického světa, když při pěším pobíhání po poušti na někoho narazíte doslova na každém čtverci mapy.
Hm, narazíte nie na "někoho", ale na "něco". :- )
Náhodných stretnutí je v dvojke skutočne veľa, ale treba brať do úvahy, že nie každé stretnutie vás privedie k ľuďom. Patria sem i skupinky škorpiónov, geckonov, deathclawov, ghoulov, alienov (wanamingos), potkanov, vlkov/psov, mutantov, floaterov či dokonca aj brahmín. Toto všetko sú však stvorenia, ktoré prežívajú v pustine - stretnutie s nimi teda môj dojem zo zničeného sveta nijako nenarušuje.

Hej, dobrá správa pre nadšencov - dnes vyšla najnovšia verzia dlho očakávaného modu Restoration Project 2.0, na ktorej pracovali autori takmer 36 mesiacov.

Viac informácií + download + kompletný changelog (fórum NMA)
Naposledy upravil(a) valcik dne 1.4.2010 16:44, celkem upraveno 1 x.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

valcik: Lidí je i tak víc než polovina, nehledě na to že občas jsou to zvířata a lidé zároveň.
Tarreb
Sigilan

Příspěvek od Tarreb »

Hej, dobrá správa pre nadšencov - dnes vyšla najnovšia verzia dlho očakávaného modu Restoration Project 2.0, na ktorej pracovali autori takmer 36 mesiacov.
Zkusím to, jn bych rád věděl, jestli mi to náhodou třeba nezmění jazyk celé hry na angličtinu?
Odpovědět

Zpět na „Fallout“