Fallout 1 a 2

Opusťte svůj vault a vydejte se do postapokalyptického světa plného nájezdníků, radiace a mutantů.

Moderátoři: Hamster, Saruman, Daemon

Odpovědět
valcik
Sigilan

Re: Fallout 1 a 2

Příspěvek od valcik »

Tarreb píše:..co to znamená cez?
cez = přes; skrze

..práve som objavil vzorec, podľa ktorého sa zrejme rátajú skilly získané pri čítaní knihy:
(100-hodnota_skillu)/10; zaokrúhlené nadol.

Podľa toho, ak mám v príslušnom skille 80 bodov a prečítam si knihu, dopadne to takto:
(100-80)/10=2; získam dva body

Hm, ešte to dôkladne otestujem, ale ak to naozaj platí, potom perk Comprehension iba ušetrí peniaze za nákup kníh.
PostTrauma
Sigilan

Příspěvek od PostTrauma »

Tak jsem nainstaloval F2 s RP 2.0 a zatím je to celkem fajn. Sice jsou trochu nepříjemná ta okna ne přes celou obrazovku, ale hádám si snad zvyknu. Rozhodně je fajn nové využití klávesy SHIFT na zvýraznění předmětů na zemi. Škoda, že ta kolonka 'Rasa' při tvorbě postavy je k ničemu : )

A starší v Arroyu má divnej koberec : )
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

PostTrauma,
tie koberce sú naozaj divné - niektoré totiž "blokujú" prístup k postavám, ktoré na nich stoja. Nedá sa kvôli tomu napríklad nadviazať dialóg s Farrelom v Modocu, alebo so Starším v Primitive Tribe. S Farrelom som si po pár minútach "klikania" nakoniec pokecal, ale je to nepríjemná chyba. :- (
(oplatí sa sledovať tému na fóre NMA, autor RP už vydal dve maličké opravy, ktoré odstraňujú pár nahlásených bugov. linky na download fixu sú v úvodnom príspevku)

Čo sa týka rozlíšenia, hrám v pôvodnom, teda 640x480. Na tie malé okná som si nezvykol ani ja. (Hi-res patch ale funguje parádne, zo zvedavosti som ho chvíľu používal)
PostTrauma
Sigilan

Vím, mám verzi 2.0.2b s přídavným fixem pro Navarro : )

Přesto se ale nešlo dostat k několika kontejnerům v Arroyu, protože byly zabarikádované všemi těmi hrnci.

Já hraju 800x600. Už jsem si i docela zvykl, ale člověk má ze hry docela jiný pocit, když ta okna nejsou přes celé, jakoby hra měla běžet dál : )
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..no práve. Pri inventári to je ešte dobré, ale napríklad pri rozhovore s NPC už to malé okno vyzerá nezvykle. :- ))

Hm, tie nedostupné hrnce som si všimol, ale okrem toho sa mi grafické úpravy na mapkách páčia. Nočné lokácie sú parádne - oproti pôvodnej hre. (a celá hra je omnoho stabilnejšia, prvýkrát mi to spadlo až v Broken Hills, pri nejakej chybe v queste s Francisom)
PostTrauma
Sigilan

Dvakrát jsem s Farrelem pokecal úplně v pohodě a po vyhození hajzlíku do povětří už mi to hlásí, že se k němu nemůžu dostat. Jak jsi s ním promluvil ty?

Mně se líbí nová animace pro pušky s tím řemínkem a puškohledem : )

Stal se mi bug s Kagou. Povedlo se mi ho omráčit a obrat o zbraně (má slušný arzenál), ale když jsem uložil a nahrál, hra po ukončení mého kola spadla. Naštěstí tam byla jeskyně s deathclawy, kam jsem mohl odejít a hra tak nespadla. Nicméně Kaga zmizel a zůstali jen ti banditi. Btw Kaga má snad aspoň 500HP : )
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..áno, Kaga je tuhý. On totiž zo súboja zdrhá - keď mu začína tiecť do topánok, nechá tam svojich spoločníkov a prchne. Stretneš ho potom znova, ale už je lepšie vyzbrojený, aj vycvičený. Takto sa to opakuje až 5x, ak ho medzitým neporazíš. :- )
Hm, ukladanie počas súboja je nanič, na to bola citlivá aj pôvodná hra. Ukladaj radšej pred súbojom, počas neho nie.

S Farrelom som pokecal "náhodne", keď som stál tesne vedľa neho, na susednom hexe. Ani neviem ako, párkrát som naňho poklepal a dialóg sa objavil.
PostTrauma
Sigilan

Ale oproti RP 1.1 je v 2.0 Kaga vyřešený jinak. Předtím jsem ho potkal vždycky při odchodu z nějakého města a bylo to pokaždé stejné. Teď jsem ho potkal jenom jednou na cestě z Denu do VC a měl u sebe rovnou brokovnici, lovečku a 14mm pistoli. (ve verzi 1.1 když Kagu zabiješ, tak stejně přijde znovu)

No, já na Farrela klikal ze všech možných políček mnohokrát, ale nic, tak jsem se na něj vybodl a hodinky dal rovnou Corneliovi : )
PostTrauma
Sigilan

Boha jeho. V Gecku jsem si pohrál s počítačem a seslal na sebe Enklávu, potom jsem je chlapce potkal v poušti a tři ze čtyř okradl (Gauss Pistol, 2x Pancor Jackhammer), ale při savu mi to hodilo error a save je v prdeli. Poslední předchozí save je dva týdny zpátky...to fakt naštve. Mezitím jsem udělal celé Gecko, našel bandity a zabil Kagu. Z toho plyne ponaučení: Nespoléhejte na quicksave, protože se vám jednou podělá a vy budete mít jen prázdné ruce a oči pro pláč : )

EDIT: No, tak už jsem to dohnal a okradl (a následně zabil pomocí té gaussky) jsem všechny čtyři (3x Pancor, 1x Gauss) : ) Stačí 1-2 rány do hlavy nebo očí a enklávák je na lopatkách (teda spíš na jedné, protože na místě té druhé je díra) a nepomůžou mu ani ty jeho pěstičky, kterými buší do mé postavy s róbou strážce mostu.
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..skvelé, čakal som, že po spomenutom zážitku s pokazeným SAVE s tým sekneš. :-P
Myslím, že sa prejavilo to "sejvovanie" počas súbojov - nerob to, naozaj to blbne. (Hra počas súboja používa nejaké dočasné "úložisko" informácií o každom súbojovom kole, ale tieto dočasné informácie sa pri použití SAVE neukladajú. Ak potom hru načítaš, chýba jej veľa údajov, ktoré "zmizli" pri ukladaní; preto nastávajú rôzne chyby.)

Hm, ja som to rozbehol krátko po rozohraní odznova, pretože som si pôvodne navolil svoj "obľúbený" perk Comprehension, a po nedávnej debate som s ním už nemohol pokračovať, hehe. Teraz teda na úrovni 3 volím Toughness (pri postave s bojom nablízko - END 6, LCK 6), alebo Thief-a.

Na verti-assault z Gecka som si zatiaľ netrúfol, ani som ho neprivolával, dosť ma potrápil Kaga. Prepadol ma na ceste do Modocu, uprostred pustiny; krátko po tom, ako som objavil náhodnú lokáciu s havarovaným raketoplánom. Získal som tam Phazer a Alien Blaster, ale po prehratom súboji proti Kagovi som musel nahrať staršiu pozíciu a výbavička je fuč. :- ))
(dúfam, že vo verzii 2.0 už Kaga "neobživne"..)
PostTrauma
Sigilan

Ten pokažený save nebyl při souboji. Myslím, že je zabugovaný ten Verti-assault, protože když uložíš a nahraješ, tak se hra neuvěřitelně kouše. A řekl bych, že je tu i možnost erroru a pádu. (jak jsem psal, hra spadla už při ukládání a save pak byl corrupted) Podruhé se mi je naštěstí podařilo okrást docela rychle : ) Klidně si na ně troufni, pokud máš dost vysoký skill kradení, beze zbraní ti pak sotva něco udělají (hlavně, když na to mají cca 2 kola) : )

Já jsem zas na cestě od Raiders potkal Tin Woodsmana a teď nemám ani Raiders ani 150 Micro Fusion Cells : ) Měl sis hru uložit u toho raketoplánu : )

Uvidíme, jestli ještě potkám Kagu : )

Btw v BG mám tendenci nesavovat, protože všechno znám a save trvá hrozně dlouho, ale pak někde umřu a hra je v pytli. Ve Falloutech save trvá tak krátce, že ho člověk ani nepostřehne a to samé load, takže mi tenhle problém odpadá : )
PostTrauma
Sigilan

Hm, malinko problém s Vaultem 15. Je zavřený a nejde otevřít přes přístupový terminál. Je na to nějaký fígl, který mi unikl? : )
valcik
Sigilan

Příspěvek od valcik »

..sakra, tiež som dnes dorazil k dverám V15 - je to bug. Autori modu uvádzajú, že dvere sa mali otvárať pomocou terminálu, ale je tam nejaká chyba v skripte. Než sa objaví fix, treba vyprovokovať pred dverami súboj; zvnútra pribehnú posily a dvere sa pri tom otvoria. (pre mňa je to hnusná podpásovka, pretože vo V15 som si vždy najskôr vyzdvihol kevlarovú zbroj a pištoľ .223, ktoré má Darion ukryté v sejfe na druhom podlaží..)
PostTrauma
Sigilan

Ano, napadlo mě zaútočit na ně a doufat, že jim ti zevnitř přiběhnou na pomoc. Naštěstí aspoň tohle fungovalo, ale byl to tedy docela tuhý boj (a to jsem měl róbu strážce mostu, což je Combat Armor s poloviční vahou a ošklivým vzhledem (pak ji dostal Vic, heh)), i když jsem už měl .223 pistoli a Sniperku. Musel jsem nakonec investovat do Small Guns (poprvé za hru) a zvýšit na 149%, abych mohl bandity kosit zdálky.

Štve mě, že člověk po čase musí nechávat většinu lootu ladem, protože to prostě nemá kam narvat. Teď se chystám do San Fran, kde jsou konečně nějací rozumní obchodníci (komu jinému prodat Pancory apod.?). Mimochodem jsem ke svému potěšení v NCR na policejní stanici sehnal/ukradl 100x 2mm EC do Gaussky : )
PostTrauma
Sigilan

Kagu jsem potkal i poté, co jsem ho zabil...a zabil jsem ho znovu : )

Trochu větší problém v Broken Hills - Francis se mnou nemluví, jenom říká něco o tom, jaký jsem hrdina, že jsem zachránil město (nejspíš řádky někoho jiného), takže s ním nejde ani zápasit, ani mu říct o dopise

Nespustí se trigger nalezení ztracených těl, takže nejde splnit tenhle quest pro Marcuse ani quest nalezení manželky.

Jinak už mi chybí jen celé New Reno a questy s ním spojené (SAD, Stables, Golgotha, Raiders,...) a pak si ještě trochu pohrát s enkláváky v Navarru : )
Odpovědět

Zpět na „Fallout“