Oblíbená NPC, vaše družina...
- Field Mouse
- Sigilan
Re: Oblíbená NPC, vaše družina...
Napadlo, nestane se nic, Sarevok o esenci přišel když umřel a bez jeho esence už speciální síly meče nevyvolá.
Ale tuším, že si můžeš jeho meč vylepšít s modem Item Upgrade.
Ale tuším, že si můžeš jeho meč vylepšít s modem Item Upgrade.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
a zaujimalo by ma, ake boli originalne statistiky toho meca? da sa to vytiahnut z BG1? :)
- PostTrauma
- Sigilan
Gotrek: Nedá. Vlastnosti meče si můžeš odvodit ze Sarevokových statistik - tj. žádná sláva to nebyla (nejspíš ještě horší než Meč Chaosu).
Tak jsem si vyrobil družinu: 2xpůlorčí bojovnice - kopí/kuše a halapartna/luk, 2xpůlorčí F/T - swashbuckler sekera/ninja-to a assassin dýka/krátký meč, 2xlidská bojovnice - dual na mága hůl/luk, dual na klerika cep/prak.
Mám v plánu používat vorpal zbraně a s Assassinkou Dýku hvězd+Kundane (x7 probodnutí + cca 60% za kolo na zneviditelnění mi přijde jako fajn kombo). Pomocí Tweaků a SK jsem si to dost zjednodušil, tak aspoň hraju na nejtěžší obtížnost.
Tak jsem si vyrobil družinu: 2xpůlorčí bojovnice - kopí/kuše a halapartna/luk, 2xpůlorčí F/T - swashbuckler sekera/ninja-to a assassin dýka/krátký meč, 2xlidská bojovnice - dual na mága hůl/luk, dual na klerika cep/prak.
Mám v plánu používat vorpal zbraně a s Assassinkou Dýku hvězd+Kundane (x7 probodnutí + cca 60% za kolo na zneviditelnění mi přijde jako fajn kombo). Pomocí Tweaků a SK jsem si to dost zjednodušil, tak aspoň hraju na nejtěžší obtížnost.
Marně se snažím přijít věcem na kloub, neboť většina věcí klouby vůbec nemá.
ja to po prvy krat skusam bez Edwina, nevedel som si to bez neho predstavit :) Takze ja, magus evoker/ Jan Jansen in my service, Korgan(what is it now?!) Jaheira(konecne si ju planujem nechat do konca ), takisto Anomen..pri nom sa chcem spytat, dostane wisdom bonus aj ked ostane neutralny alebo len ked vstupi do gay clubu plechacov? :) a zatial tam je Minsc (and Boo are ready :) ) Mincsa budem menit, kto skor pride ten ho vymeni :)
PostTrauma,
u klerika sa mi osvedčil tréning s kladivami a boj s dvomi zbraňami. Keď mu do jednej ruky strčíš Crom Fayer a do druhej Runové kladivo, obstojí v každom súboji, najmä proti nemŕtvym. Cepy a řemdihy neposkytujú ochranu pred upírskym vysatím úrovní, ale na druhej strane, kvalitný cep nájdeš skôr a na dobré kladivo si treba počkať. Hm, keď spomínaš vorpal zbrane, nezabudni na githyanský obojručný meč!
u klerika sa mi osvedčil tréning s kladivami a boj s dvomi zbraňami. Keď mu do jednej ruky strčíš Crom Fayer a do druhej Runové kladivo, obstojí v každom súboji, najmä proti nemŕtvym. Cepy a řemdihy neposkytujú ochranu pred upírskym vysatím úrovní, ale na druhej strane, kvalitný cep nájdeš skôr a na dobré kladivo si treba počkať. Hm, keď spomínaš vorpal zbrane, nezabudni na githyanský obojručný meč!

- PostTrauma
- Sigilan
valcik: Plánuju používat Cep Věků, takže pro kladiva není místo. Ale samozřejmě si to můžu ještě rozmyslet. A na nemrtvé bych si spíš vzal Palcát Ničení (a Azuredge).
Co se týče Stříbrného meče, tak ho neberu ze dvou důvodů - obouručáky nikdo používat nebude, Stříbrný meč je podle mě nejslabší vorpal, protože povoluje záchranný hod, navíc neumí nic jiného. Naproti tomu Ničitel a Sekera neústupnosti přidávají docela slušné další bonusy.
Co se týče Stříbrného meče, tak ho neberu ze dvou důvodů - obouručáky nikdo používat nebude, Stříbrný meč je podle mě nejslabší vorpal, protože povoluje záchranný hod, navíc neumí nic jiného. Naproti tomu Ničitel a Sekera neústupnosti přidávají docela slušné další bonusy.
Jop, vylepšený Palcát ničení je výborný a aj ľahko dostupný, Runové kladivo sa dá nájsť až v druhej polovici datadisku. Dualclassnutý klerik si však s nemŕtvymi poradí aj bezo zbraní, vystačí si iba s odvracaním a to aj pri bežnom lichovi, zbraň sa hodí najmä kvôli ochrane pred negatívnou sférou.
Githyanský meč je pomerne slabý, ale je dostupný krátko po návrate z Podtemna, preto som si ho cekom obľúbil. Najradšej mám však oštepy a palice.
Githyanský meč je pomerne slabý, ale je dostupný krátko po návrate z Podtemna, preto som si ho cekom obľúbil. Najradšej mám však oštepy a palice.
- PostTrauma
- Sigilan
Na ochranu před negativní sférou funguje výborně amulet od Arana Linvaila. A Cep věků se dá taky najít brzo. Nicméně asi máš pravdu, že se spíš vyplatí dvě zbraně než štít, to já jsem akorát tak zvyklý.
Plánuju používat Impalera a potom možná přejdu k Ixil's Spike. Já naopak kopí rád nemám, protože se nevyskytuje moc dobrých exemplářů (v porovnání s jinými zbraněmi).
Plánuju používat Impalera a potom možná přejdu k Ixil's Spike. Já naopak kopí rád nemám, protože se nevyskytuje moc dobrých exemplářů (v porovnání s jinými zbraněmi).
..presne tak, amulet od Arana vždy zavesím na krk svojmu mágovi, ktorého väčšinou vysúvam do prvej línie a potom, pri vycucnutí úrovní, stráca kúzla. Bez amuletu ani na krok! 

- Field Mouse
- Sigilan
Pakárna je, že ten amulet nejde dát čistému bojovníkovi, což hodně bolí ve zlé družině Korgana. Ale jinak mi přijde, že ty všechny zbraně proti nemrtvým jsou dost na houby, když klerik na trochu vyšší úrovni dokáže nemrtvé zastrašit jen zlým (nebo hodným?) pohledem - a proto mi třeba ani takový palcát ničení nepřijde nijak extra.
Elminster sem, Elminster támhle. Dejte mi tisíc let a špičatý klobout a nakopu mu.. zadek :op
- PostTrauma
- Sigilan
Ok, budoucí kleričku jsem se rozhodl specializovat na dvě zbraně. Tzn. mám tři postavy se dvěma zbraněmi.
Musím říct, že zatím je ta družina docela silná. (Ne že by se bylo čemu divit, když jsem ji vyráběl celou sám a používám tweaky, ehm.)
Musím říct, že zatím je ta družina docela silná. (Ne že by se bylo čemu divit, když jsem ji vyráběl celou sám a používám tweaky, ehm.)
- PostTrauma
- Sigilan
Rozjel jsem podobnou družinu jako předtím, akorát s tunou modů navíc. Zejména Tactics, Ascension a pár předmětových.
Družina teď sestává z F/Swash multi, F/Ass multi, Anti-paladin/C dual, Anti-paladin/C multi, F/Illusion multi, F/Conjure dual.
Anti-paladin je dokonalý. Má všechny výhody čistého bojovníka a k tomu výhody Inkvizitora + dispel on hit...ok, je to dokonalý powergame : )
Družina teď sestává z F/Swash multi, F/Ass multi, Anti-paladin/C dual, Anti-paladin/C multi, F/Illusion multi, F/Conjure dual.
Anti-paladin je dokonalý. Má všechny výhody čistého bojovníka a k tomu výhody Inkvizitora + dispel on hit...ok, je to dokonalý powergame : )
- Field Mouse
- Sigilan
Anti paladina jsem hrál jednou a za chvíli mě přestal bavit, pozor na to, je to s ním fakt hrozně lehký, žádný mág včetně lichů proti němu není žádná výzva (teda pokud už jsi schopný porazit lichova pekelného démona).
+ multi AP/C.. jde? :)
+ Good luck v tactics, na první hraní jsou boží :)
+ multi AP/C.. jde? :)
+ Good luck v tactics, na první hraní jsou boží :)
- PostTrauma
- Sigilan
Multiclass s kitem samozřejmě nejde (krom ilusionisty), za to může SK.
Ale jde A-P/C dual, což je celkem sranda, jelikož A-P má v popisu "Nemůže odvracet, nemůže sesílat kněžská kouzla" : )
Ohledně Tactics - Improved Ilyich je pěkná srajda. Za a) Zhivago sesílá kouzlo, po kterém hra spadne, musel jsem ho CTRL+Xknout, za b) vzhledem k nevybavenosti a malolevelovosti postav je to zadělaně těžký boj, za c) těžkým myslím, že jsem měl problém je zabíjet po jednom, aniž by mi někdo umřel, za d) těžkým myslím to, že mám celou družinu vlastní, upravenou v SK a používám Tweaks včetně nejcheatovatějších komponentů (True mastery...).
Ještě jsem potkal nějaké bandity, co mi dali trochu zabrat, páč jsem byl polomrtvý a nečekal jsem je. Ale myslím, že zbytek už teď půjde celkem snadno.
Nicméně hrát to podle pravidel (s NPC, žádný F/Swash, žádné True mastery...), tak bych z toho asi vykvetl.
Ale jde A-P/C dual, což je celkem sranda, jelikož A-P má v popisu "Nemůže odvracet, nemůže sesílat kněžská kouzla" : )
Ohledně Tactics - Improved Ilyich je pěkná srajda. Za a) Zhivago sesílá kouzlo, po kterém hra spadne, musel jsem ho CTRL+Xknout, za b) vzhledem k nevybavenosti a malolevelovosti postav je to zadělaně těžký boj, za c) těžkým myslím, že jsem měl problém je zabíjet po jednom, aniž by mi někdo umřel, za d) těžkým myslím to, že mám celou družinu vlastní, upravenou v SK a používám Tweaks včetně nejcheatovatějších komponentů (True mastery...).
Ještě jsem potkal nějaké bandity, co mi dali trochu zabrat, páč jsem byl polomrtvý a nečekal jsem je. Ale myslím, že zbytek už teď půjde celkem snadno.
Nicméně hrát to podle pravidel (s NPC, žádný F/Swash, žádné True mastery...), tak bych z toho asi vykvetl.
- Field Mouse
- Sigilan
Moje taktika na Improved Illycha je taková, že ho vůbec nezabíjím a celý úvodní dungeon dám za deset minut ve stínech - ušetří to spoustu času i nervů a stejně tam není opravdu skvělý loot - ani Illychovy žaludy, ač hodně vylepčené, nejsou zas až takový odvaz. Pokud chceš tu partu zabít, nejlepší je udělat nejdřív druhé patro a zamlátit je jednoho po druhém za pomocí hůlek. To, co sesílá Zhivago je Deva - když ji dosešle, tak už prakticky nejde vyhrát, takže už je skoro jedno, že spadne hra :)