Arthalion: zažil jsem něco podobného, ale nekonec jsem měl radost

.
Psali jsme písemku a spolusedící pořád otravoval, ať mu poradím, co je to a co je támhleto, já mu párkrát poradil a o to méně jsme se soustředil na svou práci. Taky to tak dopadlo a on měl oproti očekávání nás obou (a valstně i celé třídy

) nakonec lepší známku (já měl tak za 3 - 4, co si vzpomínám). No, dobře, tak už bych mu příště neporadil, ale ten parchant se mi dokonce začal smát, což mě opravdu dopálilo. Později jsem se o přestávce učil do jiného předmětu (hádám, že to byla čeština nebo dějepis), že se nechám dobrovolně vyzkoušet, protože potřebuji dobrou známku (již si ale nepamatuji, zda-li to byl ten samý předmět, ze kterého jsme psali výše probíranou písemku). Učitelka normálně zkoušela dle pořadí. Když začala hodina, opět mě přepadl pocit nejistoty a začal jsem pochybovat, zda-li to nemám odložit napříště. Nikdo se nepřihlásil a učitelka si začala hledat v notesu a dle pořadí vyvolala právě mého souseda. Ten jí jen s klidem (a nenaučený) řekl, že se chci dobrovolně nechat vyvolat já a sebevědomě se obrátil na mě. Najednou to všechno do sebe zaklaplo a já rozhodně řekl: "Nechci." On byl nakonec vyzkoušen a dostal za 4 a já jsem se dokonale pomstil, no ne?

.