Chaos přece není o zlo, ne. Přestože se mohou tyto přístupy slučovat, jsou to přece jen dva odlišné pohledy na svět. Chaotik může být i dobrý..Pan Bača píše:ale v BG hraju za dobré postavy, zkusil jsem to za zlou a nějak mě to nechytlo, neuměl jsem se s tou postavou ztotožnit
Chaos, řád, neutralita
Moderátoři: Sadako, sevencreature
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
Něco málo o Svirfneblinech: http://forum.sigil.cz/viewtopic.php?p=125332#125332
- Kong Bao-tan
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
jenom nechápu, proč byla do hlasování volba "Nějakou kombinaci z výše uvedených" řád a chaos se navzájem vylučuje a neutralita má tak specifické postavení, že nevím jak by se to dalo zkombinovat...
Dost již bylo ostrých uší, na čase tasit nosy!
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Kong Bao-tan: Protože tu víc lidí psalo, že jsou směska, jak to dělají netuším, asi záleží na té které situaci, ve které se ocitnou.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Zakony musia existovat a musia byt nedokonale, pretoze to inak nejde. Je to pomyselna siet, cez ktoru sa nieco presmykne, ale v podstate vsetko drzi pohromade.
Anarchia v pravom zmysle ani nemoze existovat, pretoze ludia vzdy potrebuju instinktivne dodrziavat nejaku hierarchiu.
Takze som skor pre "rad", ale kedze su mi ostatni ludia okrem mojich blizkych fuk, tak som z vacsiny neutralny.
Anarchia v pravom zmysle ani nemoze existovat, pretoze ludia vzdy potrebuju instinktivne dodrziavat nejaku hierarchiu.
Takze som skor pre "rad", ale kedze su mi ostatni ludia okrem mojich blizkych fuk, tak som z vacsiny neutralny.
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Ono těžko rozdělit všechny lidi dle jejich pohledu na svět jen tak do 3 (navíc takovýchto) kategorií ...Kong Bao-tan píše:jenom nechápu, proč byla do hlasování volba "Nějakou kombinaci z výše uvedených" řád a chaos se navzájem vylučuje a neutralita má tak specifické postavení, že nevím jak by se to dalo zkombinovat...
Já jsem něco mezi neutralitou a řádem, tak na půli cesty.
Přesto, měli-li bych volit, spíše neutralitu
- necrotising_
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
V mém případě dost závisí, k čemu konkrétně se přistupuje…
Například jsem mezi známými proslulý vlastní nepořádností. Docházím se zpožděním, v pokoji mám osobní předměty rozházené v nepřehledné hromady, vše odkládám na poslední chvíli. Také však chovám až posvátnou úctu ke svým sběratelským „artefaktům“, které jsou dokonalé uspořádány, chráněny a čištěny. Nikdy jsem nikomu nic nepoškodil a půjčené věci vracím, jakmile jsem o to požádán.
Podobné je to i v jednání s lidmi. Většinu nemám problém podvést či oklamat, ale existuje i několik jedinců, ke kterým jsem dokonale férový a přímý.
A ježto tyto „drobnosti“ určují charakter, je pro mě přesné zařazení poněkud náročnější. Nicméně za chaotické přesvědčení hraji už odmalička, revoluce obdivuji a vždy jsem snil o pádu stávajících struktur, takže zvolím Chaos.
Například jsem mezi známými proslulý vlastní nepořádností. Docházím se zpožděním, v pokoji mám osobní předměty rozházené v nepřehledné hromady, vše odkládám na poslední chvíli. Také však chovám až posvátnou úctu ke svým sběratelským „artefaktům“, které jsou dokonalé uspořádány, chráněny a čištěny. Nikdy jsem nikomu nic nepoškodil a půjčené věci vracím, jakmile jsem o to požádán.
Podobné je to i v jednání s lidmi. Většinu nemám problém podvést či oklamat, ale existuje i několik jedinců, ke kterým jsem dokonale férový a přímý.
A ježto tyto „drobnosti“ určují charakter, je pro mě přesné zařazení poněkud náročnější. Nicméně za chaotické přesvědčení hraji už odmalička, revoluce obdivuji a vždy jsem snil o pádu stávajících struktur, takže zvolím Chaos.
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Exclaim: Behold! the moon, the stars!
Persian saying
Jj, o týchto veciach sme sa ešte kedysi bavili na bg.cz. A nejde len o inštinkt, proste by to určite ani prakticky nemohlo fungovať. Nie je to možné. Niekto tú nemožnosť odôvodnil tvrdením: "Ľudia sú svine.", ale je prirodzené, že by sme si nechceli aby každý mal rovnako a bol slobodný. Vždy by niekto dostal potrebu vládnuť. Týmto pádom sú vlastne anarchisti prakticky združením bez reálneho cieľa...Arthalion píše:Anarchia v pravom zmysle ani nemoze existovat, pretoze ludia vzdy potrebuju instinktivne dodrziavat nejaku hierarchiu.
The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
Tohle bych zas tak nep5evracel, protože je třeba se na to dívat jinak. Zatímco třeba dnešní "demokracie" se kvůli neprůhlednosti může snadno zvrhnout do majetnický oligarchie, mnohem komplikovanější bude pro člověka ovládnout lidi v anarchii. Proč? Protože by v tu chvíli vyšel z roviny a byl by na očích.Yachiko píše:Vždy by niekto dostal potrebu vládnuť. Týmto pádom sú vlastne anarchisti prakticky združením bez reálneho cieľa...
A proti nebezpečí, který je na očích, se vždycky daj podniknout nějaký kroky.
Nemůžeš pod svojí vládou nenápadně začít shromažďovat lidi, pokud žádná jiná hierarchie neexistuje.
BTW: Já osobně si myslím, že západní demokracie je nefunkční, ale raději poukazuju na její problémy. Zkuste namísto hlášek: "Anarchie nemůže fungovat" zkusit to samý. Uvidíte, že těch chyb, víc, než demokracie, nemá...

Samozrejme... lenže dnešná ( teda tá západná) zaužívaná "demokracia" je naozaj len demokraciou v úvodzovkách. Jej pôvodá idea, známa ešte vlastne zo starovekého Grécka sa absolútne vytratila. Ľudia, ktorí sa dostávajú k moci si obrátili podľa vlastnej potreby. Lenže to sa stane asi s každým systémom ( napr. aj komunizmus ). Ľudia totiž nikdy s nijakým systémom nebudú psokojní buď preto, že ho budú využívať tí, ktorí v ňom majú väčšiu moc alebo už len preto, že ten systém samotný vôbec existuje... takže dokonalý systém sa nenájde, ale to som už zase odbočil od témy... ehm ... 

The day is done
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...
But I’m having fun
I think I’m dumb
Or maybe just happy...