Chaos, řád, neutralita

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Co uznáváte?

Řád
14
25%
Chaos
12
21%
Neutralitu
22
39%
Nějakou kombinaci z výše uvedených
9
16%

Celkem hlasů: 57

Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

Hamster píše:Bez šance, nerozčílilo mě to, protože tohle je ta nejčastější ignorance, se kterou se setkávám... To opravdu věříš, že lidi sou vražedný zvířata? Že kdyby je nehlídaly obušky, tak se budou masakrovat jak se uviděj? Přemejšlej, proč si lidi nejčastějc ubližujou.

Kvůli penězům? Hlouběji - Kvůli moci. Anarchie POPÍRÁ moc a autority.

To opravdu žiješ v iluzi, že když deš v noci po ulici, tak tě první, koho potkáš nepobodá a neobere kvůli tomu, že mu to zakazuje zákon?? Ty myslíš, že by ho někdo chytil? To se děje i dneska - kriminálníci a násilníci budou vždycky, ale kolik z těhle věcí je potrestaných policií?? Ta si radši dává bacha a dělá si statistiky s kurvama a nakalenýma nezletilýma...
Ale jsou lidé, kteří nevraždí právě protože nesmí. Jsou to v podstatě stejní psychopati jako ti co vraždí, ale dokáží se držet. A právě tihle lidé by se v anarchii projevili.
Ale na druhou stranu nevěřím nikomu (ani Freudovi), že lidi jsou jen zvířata, která chtějí ukájet své libido jakýmkoliv způsobem. Sice je mnoho lidí, co vraždí (nemyslím teď ty, kteří vraždí ve válkách, to je pud sebezáchovy nebo donucení a navíc jsou v armádách taky psychopati), ale zároveň je DOST lidí pomáhajících "potřebným" ať je to kdokoliv a ti vyrovnávají vrahy. A pokud by se v anarchii projevilo víc vrahů, jistě by se projevilo i víc lidí pomáhajících, kteří dnes (při dnešním uspořádání) sedí doma a je jim líto obětí (čehokoliv, válek, přírodních katastrof, haváríí, nemocí, postižených,...), ale myslí si, že mají málo možností jim pomoci.
Věřím, že na světě je mnoho lidí, kteří vraždí a ubližují ostatním a zároveň i lidí, co pomáhají. Vžilo se pro ně označení "zlí" a "dobří." Já ale věřím, že takoví jsou, protože v přírodě panuje nějaká rovnováha a pokud by se jedněm (my propagujeme předělání všech "zlých" na "dobré") podařilo zbavit druhých nebylo by to dobré, protože by se ta rovnováha narušila.
Si senor ! la revolucion
Si senor !, si senor, somos la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Alien: Já právě netvrdim, že zločinnost by vymizela - Já tvrdim, že by se v násilnický (nijak moc) nezvětšila. Že dneska lidi přemejšlej nad sebezlepšením? ale no tak...

Navíc by vymizela spousta jiných typů zločinnosti. Já osobně za větší zločin, než je ukradení autorádia považuju to, že je některým lidem dovolený brát milionový příjmy. Zhorší se nějak smrtelně životní úroveň jedince, kterej za měsíc, místo milionu korun, vydělá 300 000 a zachrání 700 rodin třetího světa před hladověním???
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

Hamster píše:Navíc by vymizela spousta jiných typů zločinnosti. Já osobně za větší zločin, než je ukradení autorádia považuju to, že je některým lidem dovolený brát milionový příjmy. Zhorší se nějak smrtelně životní úroveň jedince, kterej za měsíc, místo milionu korun, vydělá 300 000 a zachrání 700 rodin třetího světa před hladověním???
Souhlasím, proč by například takový poleno jako je Špidla, kterej je v Bruselu jenom uklizenej měl mít skoro 600000? A to co by se na něm ušetřilo by se nemuselo dávat do třetího světa (přelidnění je svině), ale mohli by to přidat třeba hasičům nebo učitelům...
Vysoké platy mi ale vadí pouze pokud jdou z daní, v soukromém sektoru jsou mi volné.
Si senor ! la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Hamster píše:Alien: Já právě netvrdim, že zločinnost by vymizela - Já tvrdim, že by se v násilnický (nijak moc) nezvětšila. Že dneska lidi přemejšlej nad sebezlepšením? ale no tak...
A kdo by třeba platil jízdenku v MHD? Stáli by u každé zastávky krychle, které by to kontorovali? A na tohle se dá vymyslet mnohem víc méně nebezpečnejch případů než vraždy, kdy by se společnost bez daného řádu rozpadla.
Žralok, který štěká, nekouše.
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Hamster píše:Alien: Já právě netvrdim, že zločinnost by vymizela - Já tvrdim, že by se v násilnický (nijak moc) nezvětšila. Že dneska lidi přemejšlej nad sebezlepšením? ale no tak...

Navíc by vymizela spousta jiných typů zločinnosti. Já osobně za větší zločin, než je ukradení autorádia považuju to, že je některým lidem dovolený brát milionový příjmy. Zhorší se nějak smrtelně životní úroveň jedince, kterej za měsíc, místo milionu korun, vydělá 300 000 a zachrání 700 rodin třetího světa před hladověním???
Jenže tohle anarchie neřeší. Jasně my se máme dobře třetí svět špatně s tím se moc udělat nedá už jen proto že málokdo z hyper humanistického severozápadu (tj. evropa+amerika) si utrhne od huby ve prospěch afriky.

Anthrax - jj přelidnění je svině, skvěle řečeno
Naposledy upravil(a) Melkhior dne 7.11.2005 19:58, celkem upraveno 1 x.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Alien: Tobě to připadá jako demokracie? :-D Pak sem demokrat.

řikám, že ten zástupní systém je nouzovka. V normálním životě by si lidi NIKOHO nevolili, ani nic podobnýho... Třeba v kanadským Quebecu dneska na tomhle principu existujou stovky komun - od zemědělských, po dělnický a studentský. Nejen, že sou finančně nezávislý (teda jen ty pracující), ale zároveň maj slušnej podíl na místním hádépéčku.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

drake127 píše:
A kdo by třeba platil jízdenku v MHD? Stáli by u každé zastávky krychle, které by to kontorovali? A na tohle se dá vymyslet mnohem víc méně nebezpečnejch případů než vraždy, kdy by se společnost bez daného řádu rozpadla.
Nerozpadla, protože by jí nic nedrželo.

Jinak s tim MHD sem to moc nepochopil... Krychle? Já myslel, že když to kontrolujou lidi, tak to stačí...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Hamster píše:Jinak s tim MHD sem to moc nepochopil... Krychle? Já myslel, že když to kontrolujou lidi, tak to stačí...
Myslel jsem takový hranatý bodyguardy, aby měli v anarchii autoritu.
Anarchisté by si vydržovali úředníky, když jsou proti jakémukoli státu? Jde něco (cokoliv) zorganizovat bez takových lidí?
Žralok, který štěká, nekouše.
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Nejde a proto je anarchie na nic.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Země třetího světa? Tos mě vážně pobavil, vždyť většina problémů afriky není způsobena nedostatkem peněz ale neustálými válkemi a právě tou anarchií, která tam panuje.
Vždyť v africe by mohli pěstovat nejvíc obilí na světě, stačilo by aby se přestali střílet na ulicí a šli na pole.
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

drake127 píše:A kdo by třeba platil jízdenku v MHD? Stáli by u každé zastávky krychle, které by to kontorovali? A na tohle se dá vymyslet mnohem víc méně nebezpečnejch případů než vraždy, kdy by se společnost bez daného řádu rozpadla.
Holt by jednou za čas přijel autobus, samozřejmě bez nějakého řádu a peníze (nebo naturálie) by si vybral řidič (vlastník) busu. Kolik (co) by chtěl by bylo na něm.
Si senor ! la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Melkhior: řeší, protože by zrušila tyhle majetnický vztahy a v rámci komunit by zavedla kolektivní vlastnictví výrobních prostředků. Zbytek je už jen věc solidarity (Která, jak napsal Anthrax, je v anarchii (i kdekoliv jinde) důležitá).

Pochop, že stejně, jako ty teď shazuješ anarchii se v 18. století dívali na americkou demokracii, kterou dneska každej bere jako základ...
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Hamster píše:Melkhior: řeší, protože by zrušila tyhle majetnický vztahy a v rámci komunit by zavedla kolektivní vlastnictví výrobních prostředků. Zbytek je už jen věc solidarity (Která, jak napsal Anthrax, je v anarchii (i kdekoliv jinde) důležitá).
Sorry splet sem se, tohle není damokracie, ale komunismus.
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

AlieN píše:Země třetího světa? Tos mě vážně pobavil, vždyť většina problémů afriky není způsobena nedostatkem peněz ale neustálými válkemi a právě tou anarchií, která tam panuje.
Vždyť v africe by mohli pěstovat nejvíc obilí na světě, stačilo by aby se přestali střílet na ulicí a šli na pole.
Afrika byla produktivní, třeba Zimbabwe živilo několik okolních zemí, než se Evropani rozhodli, že "Afrika patří černochům" a v rámci zrovnoprávnění se jimi nechali vyhnat a dělat si to, co dříve oni dělali jim. Dokud vlastnili farmy bílí farmáři jídla bylo dost a černé obyvatelstvo mělo práci a plné žaludky.
Si senor ! la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Sakra, tak já se s váma snažim bavit o principech a vy mi podstrkujete, že by anarchie nefungovala kvůli autobusům? Navíc jaký úředníci? Aby dávali razítka co je anarchistický a co ne? K čemu?
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“