Chaos, řád, neutralita

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Co uznáváte?

Řád
14
25%
Chaos
12
21%
Neutralitu
22
39%
Nějakou kombinaci z výše uvedených
9
16%

Celkem hlasů: 57

Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Jak napsal AlieN. Nejdřív by je někdo musel odzbrojit a řádně jim vysvětlit že takhle jim bude lépe. Což je něco co je prakticky nemožné i pro státní aparát.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

AlieN píše:
Hamster píše:Melkhior: řeší, protože by zrušila tyhle majetnický vztahy a v rámci komunit by zavedla kolektivní vlastnictví výrobních prostředků. Zbytek je už jen věc solidarity (Která, jak napsal Anthrax, je v anarchii (i kdekoliv jinde) důležitá).
Sorry splet sem se, tohle není damokracie, ale komunismus.
Komunismus není špatná myšlenka, řekl bych, že ve své podstatě je i dobrá, jen je nerealizovatelná, protože jsou lidi, kteří chtějí moc a chtějí jí více než ostatní.
Si senor ! la revolucion
Si senor !, si senor, somos la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

Hamster píše:Sakra, tak já se s váma snažim bavit o principech a vy mi podstrkujete, že by anarchie nefungovala kvůli autobusům? Navíc jaký úředníci? Aby dávali razítka co je anarchistický a co ne? K čemu?
Dřív než anarchie by přestala fungovat autobusová doprava. No a co, svět by se nezbořil a anarchii (v tomto případě spíše chaos) by to jen posílilo.
Si senor ! la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

úředníci a autobusy - anarchie je založena na předpokladu že všichni lidé jsou slušní. Tento předpoklad je mylný a státní aparát to se všemi úředníky a autobusy a spoustou dalších věcí kompenzuje.

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

AlieN píše:
Hamster píše:Melkhior: řeší, protože by zrušila tyhle majetnický vztahy a v rámci komunit by zavedla kolektivní vlastnictví výrobních prostředků. Zbytek je už jen věc solidarity (Která, jak napsal Anthrax, je v anarchii (i kdekoliv jinde) důležitá).
Sorry splet sem se, tohle není damokracie, ale komunismus.
Když vidíš v jedný větě "kolektivní" a "výrobní prostředky", tak máváš na Marxe? Kde v tom ten komunismus máš? myslíš jako celosvětová revoluce následovaná diktaturou proletariátu a tak? Nikdo netvrdí, že výsledek komunismu se anarchii nepodobá, ale neni - anarchie neni vnucená! Já nechci, aby všichni lidi na světě žili podle mě (narozdíl od "liberálů"). Já chci, abych podle sebe moh žít JÁ. Vždycky se najdou slabší lidi, který potřebujou vládu, ale proč to vnucujou všem?
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Antrax: Přestala by fdungovat ČSAD - samozřejmě! Nikdo ale netvrdí, že by přestaly fungovat autobusy...

Melkhior: Fakt by mě zajímalo, odkud ty tvoje argumenty taháš... jaký předpoklady proboha? kdo mluví o VŠECH lidech?

ad zbraně: odzbrojit? proč? Já bych naopak byl pro volný vlastnictví zbraní. Neozbrojený lidi můžou ty ozbrojený zkosit. Pokud sou ozbrojený obě strany, každej si to radši rozmyslí dvakrát.
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Melkhior píše:úředníci a autobusy - anarchie je založena na předpokladu že všichni lidé jsou slušní. Tento předpoklad je mylný a státní aparát to se všemi úředníky a autobusy a spoustou dalších věcí kompenzuje.
Státní aparát nic nekompenzuje. To je právě místo, kde se ti "neslušní" lidé realizují...
A s dopravou by žádný problém nebyl. V rámci komun by se to vyřešilo bez větších nesnází a člověk by aspoň zbytečně necestoval. Beztak je většina jeho destinací podmíněná právě stávající společností.
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

Hamster:
Na straně 4 jsem píše:
drake127 píše:A kdo by třeba platil jízdenku v MHD? Stáli by u každé zastávky krychle, které by to kontorovali? A na tohle se dá vymyslet mnohem víc méně nebezpečnejch případů než vraždy, kdy by se společnost bez daného řádu rozpadla.
Holt by jednou za čas přijel autobus, samozřejmě bez nějakého řádu a peníze (nebo naturálie) by si vybral řidič (vlastník) busu. Kolik (co) by chtěl by bylo na něm.
Si senor ! la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

K tomu autobusu: Mě by zajímalo kde vůbec ten autobus vezmeš. Ono vyrobit autobus není žádná sranda, potřebuješ získat suroviny, z nich udělat jednotlivé díly a z nich teprve uděláš autobus. - Na tohle všechno potřebuješ spoustu lidí ve velimi dobře zorganizované skupině, jak toho chceš v anarchii dosáhnout?
Budou všichni dělníci makat dobrovolně?
Co když to nějakého přestane bavit, odejde a nedělá svůj díl práce, takže se všechno zadrhne. Má na to přece právo, nikdo ho nemůže k ničemu nutit.
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

Nevím jak ostatní, ale já vycházím ze stavu, kdy se současné uspořádání přemění v anarchii.
Si senor ! la revolucion
Tu enemigo es el patron
Viva la revolucion
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Přesně tak. Nebo třeba lékařská péče. Nemocnice jsou velké, musí být organizované a těžko si na sebe vydělají. To jako bude mít každá komuna svoji? Nebo vzdělávací instituce. Anarchie je stejně jako komunismus ideologie teoreticky dobrá, ale těžce nereálná...

MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Také se mi nezamlouvá představa absolutní anarchie. Současný systém ale dle mého názoru lidi zatlačuje někde do pozadí a ždímá pouze jejich pracovní sílu, aby je pak mohl přežvýkané a staré odplivnout.

Myslím rovněž, že demokracie pomalu spěje k totalitnímu systému, jelikož u moci jsou pořád ti samí lidé, kterým ani tak nejde o to někam svůj národ vést (jelikož jak je vidno třeba na naší vládě, spousta politiků je opravdu neschopných), jakožto spíše mít tu moc (a samozřejmě peníze). A že se jim to zalíbilo.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Ajantis_CG_thief píše:Saruman: ad to zpoždění: takže to, žes přišel v neděli na vteřinu přesně, byla náhoda? :-) Pravda, zase jsi odešel o hodinu a půl dřív... :-)
LOL :mrgreen:

Mno, jak jsem to tu tady četl... nemám času na reakci, ale na mysl vytanul jeden nedávný článek, takže aspoň to ;-) třeba to někde bude k nalezení...

Vychutnej si svůj protest - Jan Keller, Právo 3.11., příloha Salon
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Pánové, to je OT jak cyp :-D

Nicméně - vezmu-li to do detailu, tak absolutní anarchie nikdy nefunguje příliš dlouho - jakmile má někdo větší bouchačku, změní se to uspořádání v tyranii silnějšího 8-)
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Vampiria píše:jakmile má někdo větší bouchačku, změní se to uspořádání v tyranii silnějšího 8-)
přesně
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“