Tedy nejprve klasická otázka - chováte či rozmazlujete doma nějaké to zvířectvo? Pokud ano - jaké a proč.. pokud ne - zbývá už jen proč

A ta druhá - jaký je váš názor na chov 'bojových' plemen psů a všeobecně volný pohyb psů - resp. ochranu před volně pobíhajícími psy (povinné náhubky, vodítka apod.)
K té první - kdysi jsem měl křečka (dárek k vánocům)- byl to celkem 'dlouhohrající' křeček, bo vydržel něco okolo 3,5 roku

A k té druhé - je velice zajímavé, jak se tady o tuhle otázku začne veřejnost zajímat vždy jen ve chvíli, kdy nějaký pes pokouše či zabije nějaké to děcko. Potom zase ticho po pěšině. Ani nevím, jestli už vůbec vešel v platnost nějaký z těch dávno navrhovaných zákonů o chovu psů...
Jinak jsem proti zákazu chovu boj. plemen. Spíše bych trestal majitele oněch útočících psů, jelikož takové zvíře je v podstatě zbraň a pokud ji majitel nezvládne - může zabít (to se ovšem týká nejen těchto 'bojových' plemen). Ze strany majitele se to tím pádem rovná téměř úmyslnému zabití, tedy by si měl jít sednout na pěkně dlouho... Oni by si pak 2x rozmysleli ten výcvik odfláknout.
Ano i perfektně vycvičenému a poslušnému psisku může kdykoli (stejně jako člověku) rupnout v bedně a zaůtočit, ale to už by zase měli řešit vodítka a náhubky (při vedení psa na veřejnosti) pro které jsem všemi deseti.