Domácí mazlíčci a zvířectvo všeobecně

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Nanaki píše:To seš v menšině, a nezapoměň i kokršpaněl může útočit...
Dobře oprava: schopné boje s člověkem, spokojený?

Frosty: svůj názor už jsem tu psal, ale znovu: zakazovat jejich chov je blbost, ale měla by fungovat kontrola toho jak majitel svého psa vychovává a hlídá.
Na tom že pokud pes napadne člověka tak je na vině vždy jeho majitel se shodneme.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Jj, já bych dal povinně všem psům větší než x cm náhubek.
Žralok, který štěká, nekouše.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

AlieN píše:Ten seznam není oficiální, já si pod bojovými plemeny představuji všechny velké psy schopné boje.
Oficiální (tj. ministerstvem potvrzený) není, jelikož nic takového neexistuje, nicméně kynolog Ti za bojová plemena označí pouze ta mnou vypsaná (možná jsem ještě nějaký "exotický" druh opomněla). Podívej se v knihovně do nějakého atlasu psů, nebo tak něčeho (rok vydání tak 1995 a výše), určitě to tam najdeš.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Vampiria píše:
AlieN píše:Ten seznam není oficiální, já si pod bojovými plemeny představuji všechny velké psy schopné boje.
Oficiální (tj. ministerstvem potvrzený) není, jelikož nic takového neexistuje, nicméně kynolog Ti za bojová plemena označí pouze ta mnou vypsaná (možná jsem ještě nějaký "exotický" druh opomněla). Podívej se v knihovně do nějakého atlasu psů, nebo tak něčeho (rok vydání tak 1995 a výše), určitě to tam najdeš.
No, to spíš řekne novinář. Kynolog řekne, že nic takového, jako BP vlastně není... (ale jo, je to hádání o slovíčka, vím...)

Ke košíku : jako chovatel velkých plemen, je to pro mě NAPROSTÁ samozřejmost, už o tom ani nepřemýšlím. Pokud by se schválil takový zákon, je mi to srdečně jedno, už to dělám. Ale nošení košíku je trochu jiná věc, než úplný zákaz...

AlieN : neboj, spíš sem se to snažil zlehčit ;-) Ale například s Vlčákem... Zrovna tohle plemeno tam (myšleno v tom "nějakém" seznamu) určitě nebude... (a můžem se hádat, jestli je to dobře, nebo ne...)
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Já mám doma 3 kočky a všechny jsou taky VELMI agresivní! :-)
A abych zůstal u tématu- jaká rasa byl pes Baskervillský? :-P
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Ajantis: no, co se filmových verzí týče, tak v jedné jsem tuším viděl dogu a v druhé nějakého vlkodava či co tobylo...
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Frosty: joo, myslím, že i v knize ho poppisovali jako Vlkodava skříženýho s něčím
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Frosty píše:JJ, jezevčící jsou mrchy zákeřný :-D Nedávno se na mě jeden se štěkotem vyřítil při běhu a svou hlavu měl v mžiku až nechutně blízko u mé nohy (majitel si v klídku o pár metrů dál vysypával z kolečka listí - neřekl ani slovo :evil:), zastavil jsem a on taky (ten pes), jen jsem zakroutil hlavou směrem k majiteli a dal se znovu do běhu - no samozřejmě vystartoval znovu a to už jsem měl pocit, že se mi do té achilovky vážně zakousne. V tu chvíli už jsem se skutečně chtěl otočit a nakopnout ho (psy mám sice rád, ale svou nohu zrovna tak :evil: ).
Naštěstí byl nedaleko lesík a do toho už za mnou neběžel... Ale příjemný pocit to vážně nebyl, ač šlo 'jen' o jezevčíka :-?
ha. tak tohle mi připomnělo jeden zažitek.
Kračím si takhle v klidu a v pohode typickým panelákovým sídlištěm plných sociálních bytů pro přistěhovalce z oblastí Afriky v Lille. A najednou z ničeho nic šílená bolest na achilovce. Otočím se a za mnou malá svině jezevčík. A už zbaběle zdrhal z mého dohledu aniž přitom vydal jedinou hlásku. Přes 2 měsíce jsem se pak na svých toulkách Evropou klepal, jestli neměl vzteklinu. Brrr.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Tokkar: Jen dva měsíce? Vzteklina se klidně může projevit i za měsíců deset :twisted:

Někteří majitelé psů by sami měli mít vodítko a košík a ne ještě mít psa 8-)
Frosty
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frosty »

Vampiria píše:Někteří majitelé psů by sami měli mít vodítko a košík a ne ještě mít psa 8-)
Tak to je přesné :applause: ... bohužel :-|
Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
Nanaki
Sigilan

Příspěvek od Nanaki »

Vampiria píše: Někteří majitelé psů by sami měli mít vodítko a košík a ne ještě mít psa 8-)
A to tě překvapuje ? Kdyby se lidi chovali jak zvířata, bylo by na světě mnohem líp.
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

Vampiria píše:Tokkar: Jen dva měsíce? Vzteklina se klidně může projevit i za měsíců deset :twisted:
No ja se bal spíš toho, jak bych to v zahranicí zaplatil. 8-)
Doma uz by me vykuryrovali zadara. :-P
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Tokkar: Kdyby se Ti vzteklina projevila, tak na 95% máš jistotu, že zemřeš - vzteklině se dá předcházet, ale je velice těžké ji léčit, pokud se již objevily klinické příznaky...
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Vampiria píše:Tokkar: Kdyby se Ti vzteklina projevila, tak na 95% máš jistotu, že zemřeš - vzteklině se dá předcházet, ale je velice těžké ji léčit, pokud se již objevily klinické příznaky...
Trošku to upřesním, ta pravděpodobnost je 100 % minus 1 člověk za celou zaznamenanou istorii této nemoci, takže bych si tolik nefandil.
Žralok, který štěká, nekouše.
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Pes: dá se říct pouliční směska.
Kdysi jsem měl andulky, korely, želvu, křečky, pískomyly atd atd. To jsem ještě chodil cca před 10 lety do zoo kroužku.
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“