Prohlížeče

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Váš internetový prohlížeč?

Internet Explorer 6
3
4%
Internet Explorer 7
1
1%
Mozilla, popř. nějaká méně rozšířená verze (SeaMonkey atd.)
2
3%
Mozilla Firefox
38
52%
Opera
26
36%
Safari
1
1%
jiný
2
3%

Celkem hlasů: 73

MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Landor píše:IE není open source
O tom by se dalo úspěšně polemizovat - když si každý program nebo stránka do IE klidně namontuje vlastní toolbar :roll: :lol: .

A ještě k ovldání Opery - mě přijde hodně pohodlné, už jen pro gesta myši.

Stisknete kdekoli na stránce (mimo odakzů samozřejmě) pravé tlačítko a táhnete:
doleva - zpět (popř. přidržení pravého tlačítka a ťuknutí levým)
doprava - vpřed (popř. přidržení levého tlačítka a ťuknutí pravým)
dolů - otevřít novou stránku na pozadí
a k tomu to určitě jde nakonfigurovat ;-) (což ale jistě nevím, protože jsem to moc nezkoumal)
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Především jde v Opeře spousta věcí poholdně nastavit. Například tlačítko view (u mě takové očičko :)) mi otevírá další panel, kde mám pár důležitých věcí. Hledač na stránce, google search, show image (na zobrazování/nezobrazování obrázků/zobrazování jen těch uložených v paměti), rozměr stránky (v procentech) a konečně úžasné "Fit to window width", který upravuje stránku tak, aby se horizontálně vešla celá na monitor.
A můj nejnovější skin zvládne i takový milý detail, kdy mi barevně odliší stránku/záložku, která je už kompletně nahrána. 8-)
necrotising_
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od necrotising_ »

Mouse gestures jsou jeden z plug-inu do FF.
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

MCZ: Tohle nemá co dělat s OS. :lol:

A myslím že snad na každou ** co má opera v sobě by se určitě dal najít pro ff plugin. Někomu vyhovuje, když si může rozhodnout co tam chce a co ne. Někdo radši víc věcí v jednom. Proč ne?
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Landor píše:Tj. Ale mě jen kvůli tomu že IE není open source, bezpečnější nepřipadá.
To není (tolik) o OpenSource jako spíš o tom, že v Mozille je (statisticky) mnohem víc chyb na řádek kódu než v IE, který prošel dlouholetým vývojem.

Kolik service packů vyšlo pro Mozillu (Operu)? Já nevěřím, že jejich menší počet je způsoben méně chybami.
Žralok, který štěká, nekouše.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Jab: No mě se většina věcí na Opeře líbila (kromě těch zmíněných).

Ale to padání mi prostě děsně vadilo - kdyby k tomu byl alespoň důvod - ale když mi při prohlížení a psaní do fóra bg.cz (což pěkně naštve, když je tam hodně nových příspěvků) Opera spadla třeba 3x za sebou, tak jsem ji poslal do háje a už jí nějak nevěřím :lol:
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Jak čtu vaše příspěvky, ujišťuji se, že není třeba uvažovati o změně Maxthonu 8-)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Hmmm, tak zkouším Operu a vůbec se mi nelíbí její práce s bookmarks (navíc je ani neumí pořádně importovat z Firefoxu) - prostě mi to ovládání nesedí... Je to pocit jako kdybych jel po dálnici a nebyl připoutaný :-)

Edit: Umí, ale neimportuje separatory a kašle na pořadí.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Landor píše:A myslím že snad na každou ** co má opera v sobě by se určitě dal najít pro ff plugin.
Jo, jenže je to jako tunnit trabanta. A ani nemáš jistotu, že spolu jednotlivé přídavky budou správně fungovat. 8-)
Landor
Šifrovač

Příspěvek od Landor »

nevim teda proč trabant, ale zatím mi pluginy nijak neblbly (neříkám že nemůžou - určitě by se nějaké našli). A nemusím jich mít 100vky, mě stačí pár. Ve FF tak mám to co potřebuji, zbytek de stranou a to mi vyhovuje. Nemusím se přehrabovat a hledat v nečem, co tam nemusí být.

btw, čeština je tu:
http://firefox.czilla.cz/stahnout/
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Landor píše:Ve FF tak mám to co potřebuji, zbytek de stranou a to mi vyhovuje. Nemusím se přehrabovat a hledat v nečem, co tam nemusí být.
Ty to píšeš, jako by Opera byla nějaká nepřehledná. :shock:
Já se v ní naprosto v pohodě orientoval hned po instalaci. Časem tě prostě napadne, že něco by mohlo být jinak a pak teprve prolézáš "preferences", kde se rozhodně neztratíš. Je to logicky a šetrně rozčleněno do jednotlivých sekcí.
Ale nikomu Operu nevnucuji. Jen mi mozilla firefox přijde jako spíše amatérský projekt. A trošku mě udivuje, že to někdo může považovat za klad. :roll:

P.S. Schválně si srovnej složitost (a stručnost) options ve firefoxu a preferences v Opeře. ;-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Jab: ano, nastavení opery je skutečně jednoduché, ale co teprve stahování nových skinů - otevřeš si nastavení vzhledu, vyjede ti nabídka s náhledy, vybereš i a stáhneš a skin se automaticky spustí, nemusíš nikde nic extrahovat, prostě pohoda ;-) .
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

MCZ píše:Jab: ano, nastavení opery je skutečně jednoduché, ale co teprve stahování nových skinů - otevřeš si nastavení vzhledu, vyjede ti nabídka s náhledy, vybereš i a stáhneš a skin se automaticky spustí, nemusíš nikde nic extrahovat, prostě pohoda ;-) .
To samé je i ve firefoxu. ;-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Jab: hmm, ale v IE to snad nemá, ne? :mrgreen:
Jinak nevím, jestli to není jen fáma, ale zaslechl jsem, že IE7 má být open source...
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Na Opeře 7 mi vadilo, že při stahování update a dalších věcí se s Operou nedalo pracovat - tj. že to nějak nestahovalo na pozadí...

Jinak FF se dá celkem dobře nastavit pomocí konfiguračních souborů :wink:
Nebo prostě pomocí about:config :-)

Jinak na Opeře i na Firefoxu se mi líbí, že nejsou moc velký - a hlavně když se něco pokazí, tak je možné je normálně odinstalovat a je to v pohodě. Narozdíl od monstra IE, které je do systému včleněné jako jeden z pilířů 8-)
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“