Tak to byš šel tvrdě do souboje (pokud nemáš před maturitou), protože je to podle mě to samé jako Pán prstenů a jiné počeštěné názvy (které já nemám rád, ale co).MCZ píše:Stěžuji si na naši češtinářku...
Psali jsme diktát, jehož obsah byl převzat z novinového článku zabývajícím se reality show... A já, protože jsem dodržoval správná pravidla psaní velkých písmen ve vlastních názvech v češtině, jsem dostal za 3 místo za 2. Totiž, dvakrát se zde vyskytl název nováckého bratra, já jej, jako mnozí další, napsal správně dle pravidel - čili "Velký bratr". Jenže nova si to jaksi "poangličtila" a český překlad se tedy píše "Velký Bratr" a to je také podle naší drahé učitelky jediná správná možnost - ale jak to mám kurva vědět, když se na to nečumím??? Jde sice jen o pitomý diktát, ale dost mě to naštvalo
U nás to bylo zajímavý, jak jsme postupovali, tak jsme za sebe bojovali čím dál víc a pak se to před maturitou zlomilo a nám to bylo najednou úplně jedno. Ale po maturitě jsme si to s některými vyříkali.MCZ píše:Měl bych ten spor vyhrát, ale nevím, na školách občas bývají strašný poměry, ne vždy spravedlnost vítězí, v Česku snad vůbec nikdy.
Mna striha matka a velmi dobre, nemozem si stazovat.Ajantis_CG_thief píše:Stěžuju si na kadeřnictví ve Vaňkovce, kde mi proti předchozí domluvě udělali na hlavě hrozné zvěrstvo, vypadám jako Bulík, Kulík a Dulík v 1. třídě... a ještě za to vyinkasovali 290kč... upřímně jsem se pak styděl vrátit zpět do školy..
a dále si stěžuji na řidiče autobusu Praha-Brno v 17hod, protože jsem ZASE čekal ve Vyškově v pořádné kose- pravda, dnes měl zpoždění "jen" 30 minut a byl jsme lépe oblečený, ale...