Trocha vědy
Moderátoři: Sadako, sevencreature
Abychse vrátil k "vědecké stránce" toho filmu-ten pohon,pokud si dobře pamatuju opravdu sloužil na principu červí díry,která se měla otevřít pokaždé,když se tři kružnice rotujíci okolo společného středu protnou v jedné rovině. Z vědeckého hlediska je to asi docela blábol-IMO
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Vrátím se trochu zpátky.
Vžij se do role Boha. Jak bys lidem stručně a krátce vysvětlil, jak jsi stvořil vesmír, zemi, život a lidi, když hlavním námětem tvého dopisy jsou rady, jak smysluplně žít? Z pohledu obsahu Bible je vznik vesmíru jen off-topic, tak proč se tím víc zabývat, když by to stejně 99.9999999% lidí nepochopilo.
Podobně jsem to kdysi nadnesl jednomu křesťanovi a on mi na to docela logicky odpověděl. Zkusím to nějak parafrázovat.drake127 píše:Vezmi si tyhle dva přístupy:
A řekl Bůh: "Budiž světlo!", a bylo světlo, ...
"Nelze to popsat pomocí fyzikálních zákonů, takže to nevíme. Myslíme si s určitou možností chyby, že to mohlo být takto:".
Mně se líbí víc vědecký, když to nevím, tak to přiznám a nesvádím všechno na někoho šikovnějšího než my sami.
Vžij se do role Boha. Jak bys lidem stručně a krátce vysvětlil, jak jsi stvořil vesmír, zemi, život a lidi, když hlavním námětem tvého dopisy jsou rady, jak smysluplně žít? Z pohledu obsahu Bible je vznik vesmíru jen off-topic, tak proč se tím víc zabývat, když by to stejně 99.9999999% lidí nepochopilo.
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tokkar: To je dobrý. Tohle beru jako argument. Takové věřící uznávám, dokáží se zamyslet a vyprodukovat něco smysluplného.
Červí díra je, pokud se nemýlím, normální černá díra, akorát má "druhý konec", kterým se dostanete na jiné místo ve vesmíru, či jiné realitě,.... Je to tak? Existence červích děr vychází z toho, že když se něco dostane do černé díry, neznamená to konec.
Červí díra je, pokud se nemýlím, normální černá díra, akorát má "druhý konec", kterým se dostanete na jiné místo ve vesmíru, či jiné realitě,.... Je to tak? Existence červích děr vychází z toho, že když se něco dostane do černé díry, neznamená to konec.
Hole mágů to nejsou přeludy,
bývají na konci zdobeny žaludy.
Tafif: Hm,třeba tady o černé díře není ani zmínka: http://nekonecnapohoda.blog.cz/0511/cer ... ani-v-case
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
- Tafif
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Tohle téma nějak umřelo a to se mi nelíbí. Pokusím se ho trochu oživit.
Dostal jsem za domácí úkol do občanky, vypracovat referát na téma: Vesmír - věc neznámá?
Uvítám jakoukoliv pomoc z vaší strany, jakýkoliv nápad, cokoliv o čem bych se měl podle vás zmínit, prostě všechno. Rád uvedu vaše teorie na vznik vesmíru, jeho smysl, či konečnost. Zároveň vás chci poprosit o svolení použít vše, co napíšete.
Děkuji.
Dostal jsem za domácí úkol do občanky, vypracovat referát na téma: Vesmír - věc neznámá?
Uvítám jakoukoliv pomoc z vaší strany, jakýkoliv nápad, cokoliv o čem bych se měl podle vás zmínit, prostě všechno. Rád uvedu vaše teorie na vznik vesmíru, jeho smysl, či konečnost. Zároveň vás chci poprosit o svolení použít vše, co napíšete.
Děkuji.
Hole mágů to nejsou přeludy,
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
No já tu o několik stránek dřív postoval odkaz na nějakou vesmír-knížku, ze které bys mohl něco načerpat. Nicméně téma to máš pěkný, protože můžeš postavit na hlavu skoro každý fyzikální zákon, který tě napadne (gravitace vypadá, že funguje :))Tafif píše:Uvítám jakoukoliv pomoc z vaší strany, jakýkoliv nápad, cokoliv o čem bych se měl podle vás zmínit, prostě všechno. Rád uvedu vaše teorie na vznik vesmíru, jeho smysl, či konečnost. Zároveň vás chci poprosit o svolení použít vše, co napíšete.
Děkuji.
Žralok, který štěká, nekouše.