Sťažnosti na všetko - Urna plná stížností
- Koveras
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
nuke: No ty programy musím taky omezit, značně spomalují start systému.
Je třeba čas od času udělat "pořádek".
Je třeba čas od času udělat "pořádek".
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
- Ajantis
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Drake127: teoreticky máš pravdu, ale reálně to bohužel většinou stejně bývá jinak..
Nevím, jestli je to tak u všech filmů, nebo jestli to dělají jen někteří distributoři, ale ty překlady titulků bývaj z češtinářského hlediska často hodně špatné, jako názorný příklad uvedu Věčný svit neposkvrněné mysli (ten jsem viděl nedávno).
Mohlo by to být tím, že na totilky se vždycky moc spěchá, aby už to šlo do kin, kdežto na dabing mají půl roku času, než to bude na DVD atp., tak si s tím víc vyhrají
Nevím, jestli je to tak u všech filmů, nebo jestli to dělají jen někteří distributoři, ale ty překlady titulků bývaj z češtinářského hlediska často hodně špatné, jako názorný příklad uvedu Věčný svit neposkvrněné mysli (ten jsem viděl nedávno).
Mohlo by to být tím, že na totilky se vždycky moc spěchá, aby už to šlo do kin, kdežto na dabing mají půl roku času, než to bude na DVD atp., tak si s tím víc vyhrají
- Sadako
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
A pak se ve filmu dozvíme např., že "on má dogu" v originále "he has a dog"LordArian píše:MCZ: U dabingu je to ale zase o něčem jiném. Tam se nedbá na 100% dodržování překladu, ale aby to těm hercům padlo do huby...

Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Njn, bývalá 'učitelka' aj by ze mě asi radost neměladrake127 píše:to je fráze - není zač.

EDIT: ááá, že mě to nenapadlo hned - stěžuji si na středoškolskou 'učitelku' jazyka anglického, a to nejen z důvodu toho, že nás nenaučila takéto fráze

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- Koveras
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Jj je to fráze, ale nejsi v tom sám. Spousta lidí od nás by taky nebylo pochváleno bývalou učitelkou Aj.
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]