Abysme to tu trochu oživili...
Takže mé Top 10: (bez pořadí)
Stephen King - To
Neal Stephenson - Sníh
Neil Gaiman - Američtí bohové
Umberto Eco - Jméno Růže
Dan Simmons - Hyperion+Pád Hyperionu
John Wyndham - Den Trifidů
Dan Abnett - Jízda Mrtvých
Jack Yeovil - Bestie v sametu
Frederik Pohl - Gateway
Tim Powers - Brány Anubisovy
A zítra bych si pravděpodobně polovinu rozmyslel a napsal bych například:
Homér - Ílias
P.K.Dick - Blade Runner, Ubik
Neal Asher - Stahovač
Vernor Vinge - Hlubina na nebi
Isaac Asimov - Nadace (první tři)
Terry Pratchett - Zeměplocha (obvzláště Stráže! Stráže!, Sekáč, Muži ve zbrani, Zajímavé časy, Otec Prasátek)
China Miéville - Nádraží Perdido
Frank Herbert - Duna
A další na které si teď nevzpomenu
A aby byla větší sranda... Nejhorší knihy, jenž se mi kdy dostaly do rukou:
Jiří Kulhánek - Divocí a Zlí - Čas Mrtvých
Jiří Kulhánek - Noční Klub 2 (říct o Kulhánkovi že je to špatný spisovatel by bylo dost eufemistické)
Václav Vágenknecht - Krvavá ostří - Barbar (C)Onan - velice zábavné, ovšem neúmyslně (jeden by neřekl že se na spisovatelskou dráhu pustí i takoví idioti)
Několik Conanů (vyjma Howardových povídek, ty jsou skvělé), Star wars a D&D knih (v paměti mi neuvízly názvy, ni autoři, avšak platí to obecně pro většinu těchto knih)
Christopher Paolini: Eragon - zvláštní cena za hype, jak jsem řekl na FP: Průměrná fantasy za nadprůměrné prachy. Hodnotím 3/10 (Po započítání ceny)
Dan Simmons v nakladatelství Perseus - zde nejde o samotný text, ten je jistě skvělý (Simmons je prostě génius), ale o překlad... ano je to ON Ivo "Hudba koulí" Reitmayer TEN idiot co zprasil Endymion (asi nejproslulejší zkurvený překlad viz.
http://www.ikarie.cz/interkom/1999/19990963.htm) natolik, že jsem nepřekonal patnáctou stranu. Za to je navždy na mé listině smrti.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."