Hardware - otázky, odpovede a rady

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Tak, mám pár menších problémů:

1. při ukončování/resetování W2K mi vždycky na moment vyleze výstražná správa s tím otravným zvukem, jenže já ji nestačím nijak zachytit a komp už je vypnutý/resetovaný. Takže nevím co to je, proč to tam je, ani si moc nepamatuji, co jsem udělal "špatně", že se to tam začlo zjevovat.

2. ve Win98 se mi při startu vždy objeví tabulka detekující nový HW - můj ADSL modem. A chce nainstalovat ovladače, jenže já NECHCI mít net ve W98. Takže když ji stornuji, vyleze pak ještě dvakrát. Zkoušel jsem už snad zakazovat ve správci zařízení všechno možné (úplně všechno teda ne ;-) ). Vím, že řešením by mohlo být, že modem vždycky od pc odpojím, ale to mi přijde jako hodně nepohodlné řešení.

Poradíte někdo? Dík předem ;-) .
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

MCZ : Tak ho nainštaluj a potom zakáž v tomto HW profile. Inak niekde vo W98 bola možnosť, nehladať nové zariadenia. Ale kde, to sa nepamätám 8-)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

nuke: mám právě neblahé tušení, že instalovat jsem ho zkodušel, jenže se mi nějak na těch 98 nechtěl chytit, ale dík za radu, zkusím to nastavení pohledat.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Mám problém s monitorem. Poté, co se mi máti snažila rozebrat komp (a vlastně se jí to povedlo) mi začal podivně přeblykávat monitor (pruhy po krajích) a v tu samou chvíli se z repráků ozvou podivné prskavé zvuky. Jako kdyby ten signál něco rušila. Všechno jsem pořádně narval do sebe (znovu zapojil) ale pořád nic. začínám se bát, že monitoru dochází životnost. Nevíte někdo, co s tím??

Edit: Vlastně mi to připomíná situaci, když máte u kompu mobil a někdo vám volá...akorát, že se to děje POŘÁD
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Nj, aspoň ju k nemu môžeš priviesť a ukázať naňho : Aha čo sa ti podarilo ! Nahudúce sa ho nechytaj ! Vole 8-)

Podla mňa budeš mať zlé kontakty. Pokúšal si sa s nimi trocha pomixovať ?
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

nuke: V kontakech to asi bude:-) cca před 5 lety jsem rval zástrčku od monitoru do zásuvky pro joystick a odnesli to dva výstupy...ale jelo to v klidu. Zrovna ted to je celkem v pohodě, ale nejvíc mi vadí ten prskavý zvuk v bedničkách...copak se to může přenášet??
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Yachiko
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yachiko »

Tak takáto likvidácia PC by dosť naštvala... :roll:
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Yachiko píše:Tak takáto likvidácia PC by dosť naštvala... :roll:
současná nebo ta 5 let stará :lol: ??
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Yachiko píše:Tak takáto likvidácia PC by dosť naštvala... :roll:
Mňa by hlavne naštvalo, ak by sa mi nejaký "odborník" začal vŕtať v zapojení PC ;-)
V rámci topicu - moje nové repráky (tie čierne) : http://www.geniusnet.co.uk/products_ite ... 0-500.html
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Ty používáme u nás ve škole...tam mě moc nenatchly, ale víte jak, škola...
Jinak co se rýče toho monitoru, už zase funguje bez chyb, ale stejně si asi koupím nový, 17ku a hlavně černou (monitor je jediná bílá věc na mé černé sestavě) bohužel nemám dost ani na LCD, ani na plochou obrazovku, takže jen obyč... :cry:
nuke
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nuke »

Teraz máš len 15-ku ? To si určite kúp niečo lepšie + povedz mame nech ti doloží na dačo lepšie ako najlacnejšia 17-ka. Hentaké repráky máte v škole :?: :shock: A potom že je na tom školstvo zle.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

nuke: Pochybuju, že mi ted po V8nocích vysolí další 2 litry (chci si koupit 17ku za 3 400 a ploché obrazovky (19) tu koupím za cca 5 500)
raider
Sigilan

Příspěvek od raider »

LordArian: tiez som mal 15 stku a chcel som cim skor 17..nakoniec som nasetril a kupil 19.Ak ti mozem poradit tak vydrz a kup 19-stku.Ver mi,oplati sa to.
"Máš štestí,že mám deset kilo podváhu. Jinak už by z tebe byla mrtvá liška."
Myron
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Jojo, souhlasím s raiderem, jdi do 19ky, myslím, že ten cenovej rozdíl nebude tak velkej.
A nesmutnil bych, že nemáš na LCD... já na něm kromě toho, že je mnohem menší, stejně nevidím nic, proč bych ho měl kupovat... Takže zůstanu ještě nějaký ten rok u své 19´´ ADI P950.
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

No, na 19' monitor se kouká pěkně, to moc dobře vím, já si ale zatím vystačím s 15' a kdybych si měl koupit nový monitor a rozhdonout se mezi 19' CRT a 17' LCD, jistě bych zvolil druhou možnost.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“