Literatura: Co čtete?

Centrum kultury města Sigilu, kulturní všehochuť ze všech sfér.

Moderátor: sevencreature

Odpovědět
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

No, ebooky teda v mém případě ani náhodou, u jen proto, že se mi občas můj monitor docela mlží (no, má už pár let), a prostě se mi čtou větší celky lépe na papíře. Proto jsem si taky vytisknul Velkou pouť Říšemi, kterou jsem si chtěl přečíst, ale rozhodně ne na kompu. Nejdelší útvar, jaký jsem kdy na PC četl, byl manuál k BGII v PDF ;-) .
Ave
Sigilan

Příspěvek od Ave »

Tak já teď čtu Kedrigerna od Johna Morresy
Plá plamen věrné lásky,
prýští slzy a nad hlavou hoří hvězdy
... a pak už nic... a pak už nic...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Momentalne uz asi postvrty krat citam celu seriu Stoparovho pruvodce galaxii...
Naposledy upravil(a) Elessar dne 6.6.2007 17:20, celkem upraveno 1 x.
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
AlmSiVi
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlmSiVi »

Já teď čtu Dóm řetězů od Stevena Eriksona.
Četli jste to tady někdo??
Arthalion
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arthalion »

Nedavno som docital "Zlocin a trest" od Dostojevskeho. A som uplne sokovany ako tento genius dokazal tak neuveritelne vykreslit psychologicky tazke situacie, ktore sa nestali. Je to skutocnejsie nez skutocne. :-) Napr., do jednej situacie sa votrie dalsia, ta je vsak taka absurdna, az to robi dojem reality. :lol: Ak ste to, alebo ine realisticke dielo citali, tak viete o com hovorim.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Arthalion: Ruští klasici jsou hustí a Dostojevskij z nich nejvíc 8-) Zločin a trest je imho geniální dílo.
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
ixo
Sigilan

Příspěvek od ixo »

AlmSiVi: Cital som od Eriksona Mesicny zahrady, ale dostal som sa len zhruba do 1/3, potom som ju musel vratit... JE to jeden z najlepsich fantasy autorov!
Tokkar
Dabus

Příspěvek od Tokkar »

MCZ píše:No, ebooky teda v mém případě ani náhodou, u jen proto, že se mi občas můj monitor docela mlží (no, má už pár let).....
Eště, že jsou ebooky. Do knihovny se obvykle před zavíračkou nedostanu.
Takhle vlezu do RoboVovi knihovny, natáhnu jednoho autora a mám dva měsíce co číst. :dancing:
Za poslední půlrok jsem prelousknul Sapkowskeho, Zelazneho a ted lamu Neffa. A jeste mu u toho udelam korektury.

Arthalion, Vampi: Pamatuji na Tichý Don. Vzdal jsem to při 2. dílu ze 4. Bylo to na mně na jednu stranu dost zdlouhavý a na druhou místy až příliš naturalistický. :-(

Ty MCZ a jak na tom monitoru můžeš něco kreslit pro Sigil, kdy na to nevidíš? :twisted:
The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Vampiria píše:Arthalion: Ruští klasici jsou hustí a Dostojevskij z nich nejvíc 8-) Zločin a trest je imho geniální dílo.
Mě se líbily věci od Puškina.

btw, zkoušela jsi číst nějakou ruskou sci-fi? no, ruskou, nejlepší je z doby Sovětského svazu ;-)
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
AlieN
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlieN »

Neferit píše:zkoušela jsi číst nějakou ruskou sci-fi? no, ruskou, nejlepší je z doby Sovětského svazu ;-)
z Ruska jsou třeba bratři Strugačtí, kteří napsali některá velice dobrá sci-fi (například Stalker)
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

AlieN píše:
Neferit píše:zkoušela jsi číst nějakou ruskou sci-fi? no, ruskou, nejlepší je z doby Sovětského svazu ;-)
z Ruska jsou třeba bratři Strugačtí, kteří napsali některá velice dobrá sci-fi (například Stalker)
Mno od Strugackých jsem četl (i viděl - nádherně zdlouhavý film) právě jen toho Stalkera. Pravda bylo to dobré, ale ne natolik abych něják akutně sháněl další jejich knihy.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Arthalion píše:Nedavno som docital "Zlocin a trest" od Dostojevskeho. A som uplne sokovany ako tento genius dokazal tak neuveritelne vykreslit psychologicky tazke situacie, ktore sa nestali. Je to skutocnejsie nez skutocne. :-) Napr., do jednej situacie sa votrie dalsia, ta je vsak taka absurdna, az to robi dojem reality. :lol: Ak ste to, alebo ine realisticke dielo citali, tak viete o com hovorim.
Tak jsem si vzpoměl - my máme tak hroznou češtinu, prostě učitelka nám řekne autora, dílo, děj a ... KONEC, to pak má člověk fakt chuť ke čtení, když už celou knihu v podstatě zná :-? ...
ixo píše:AlmSiVi: Cital som od Eriksona Mesicny zahrady, ale dostal som sa len zhruba do 1/3, potom som ju musel vratit... JE to jeden z najlepsich fantasy autorov!
To jsem taky četl, ale moc mě to nechytlo, třeba se k tomu ale časem vrátím.
Tokkar píše:Ty MCZ a jak na tom monitoru můžeš něco kreslit pro Sigil, kdy na to nevidíš? :twisted:
Taky si říkám. Že by intuice :-D ?
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Tak jsem dneska dočetl půjčené letopis Narnie, 1. díl. Osobně knížka mě nějak extra nenadchla (asi tím, jak je malá) ale do kina na to ještě zajdu...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
ixo
Sigilan

Příspěvek od ixo »

Ja som dnes docital sagu Zememorie... Bola fajn len priliz kratka... Precital som ju za pol dna... :cry:
CrowX
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CrowX »

:shock: Ty máš nejaké rýchlo-čítacie schopnosti? Teda ja s čítaním problém nemám, ale 4 knihy za 12 hodín to je veľa aj na mňa. :-)
There is a limit to stupidity.
182
Odpovědět

Zpět na „Scéna mořského vánku“