Literatura: Co čtete?
Moderátor: sevencreature
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
No, ebooky teda v mém případě ani náhodou, u jen proto, že se mi občas můj monitor docela mlží (no, má už pár let), a prostě se mi čtou větší celky lépe na papíře. Proto jsem si taky vytisknul Velkou pouť Říšemi, kterou jsem si chtěl přečíst, ale rozhodně ne na kompu. Nejdelší útvar, jaký jsem kdy na PC četl, byl manuál k BGII v PDF
.

- Elessar
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
Momentalne uz asi postvrty krat citam celu seriu Stoparovho pruvodce galaxii...
Naposledy upravil(a) Elessar dne 6.6.2007 17:20, celkem upraveno 1 x.
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Nedavno som docital "Zlocin a trest" od Dostojevskeho. A som uplne sokovany ako tento genius dokazal tak neuveritelne vykreslit psychologicky tazke situacie, ktore sa nestali. Je to skutocnejsie nez skutocne.
Napr., do jednej situacie sa votrie dalsia, ta je vsak taka absurdna, az to robi dojem reality.
Ak ste to, alebo ine realisticke dielo citali, tak viete o com hovorim.

Eště, že jsou ebooky. Do knihovny se obvykle před zavíračkou nedostanu.MCZ píše:No, ebooky teda v mém případě ani náhodou, u jen proto, že se mi občas můj monitor docela mlží (no, má už pár let).....
Takhle vlezu do RoboVovi knihovny, natáhnu jednoho autora a mám dva měsíce co číst.

Za poslední půlrok jsem prelousknul Sapkowskeho, Zelazneho a ted lamu Neffa. A jeste mu u toho udelam korektury.
Arthalion, Vampi: Pamatuji na Tichý Don. Vzdal jsem to při 2. dílu ze 4. Bylo to na mně na jednu stranu dost zdlouhavý a na druhou místy až příliš naturalistický.

Ty MCZ a jak na tom monitoru můžeš něco kreslit pro Sigil, kdy na to nevidíš?

The Oldest King's Knight At Realm is like a shadow on Sigil's street at moonless night.
- Neferit
- Šifrovač
- Kontaktovat uživatele:
Mě se líbily věci od Puškina.Vampiria píše:Arthalion: Ruští klasici jsou hustí a Dostojevskij z nich nejvícZločin a trest je imho geniální dílo.
btw, zkoušela jsi číst nějakou ruskou sci-fi? no, ruskou, nejlepší je z doby Sovětského svazu

http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.
deviantART - place, where deviancy comes to play
Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno.

Mno od Strugackých jsem četl (i viděl - nádherně zdlouhavý film) právě jen toho Stalkera. Pravda bylo to dobré, ale ne natolik abych něják akutně sháněl další jejich knihy.AlieN píše:z Ruska jsou třeba bratři Strugačtí, kteří napsali některá velice dobrá sci-fi (například Stalker)Neferit píše:zkoušela jsi číst nějakou ruskou sci-fi? no, ruskou, nejlepší je z doby Sovětského svazu
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si vzpoměl - my máme tak hroznou češtinu, prostě učitelka nám řekne autora, dílo, děj a ... KONEC, to pak má člověk fakt chuť ke čtení, když už celou knihu v podstatě znáArthalion píše:Nedavno som docital "Zlocin a trest" od Dostojevskeho. A som uplne sokovany ako tento genius dokazal tak neuveritelne vykreslit psychologicky tazke situacie, ktore sa nestali. Je to skutocnejsie nez skutocne.Napr., do jednej situacie sa votrie dalsia, ta je vsak taka absurdna, az to robi dojem reality.
Ak ste to, alebo ine realisticke dielo citali, tak viete o com hovorim.

To jsem taky četl, ale moc mě to nechytlo, třeba se k tomu ale časem vrátím.ixo píše:AlmSiVi: Cital som od Eriksona Mesicny zahrady, ale dostal som sa len zhruba do 1/3, potom som ju musel vratit... JE to jeden z najlepsich fantasy autorov!
Taky si říkám. Že by intuiceTokkar píše:Ty MCZ a jak na tom monitoru můžeš něco kreslit pro Sigil, kdy na to nevidíš?