Co se vám na sérii BG nelíbí?

Putování jednoho hrdiny po Mečovém pobřeží, které navždy poznamená tvář Faerunu.
Stránky: Baldur's Gate, Baldur's Gate II

Moderátoři: Ajantis, yenn

Odpovědět
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Takže co se mi nelíbí na BG: (a doufám že mě za to nepopravíte)
1 - jak řekla Vampirie - nemožnost pořádně hrát za zlou postavu
2 - je hezké že se kdesi na krabici objevuje hláška typu "300 kouzel!", bohužel je jich použitelnách zhruba 30 a zbytek jsou pouze kuriozity.
3 - ToB z něhož se stalo takové taktičtější diablo. Podruhé ho opravdu hrát nehodlám.
4 - Příběh celkově. BG1 je o ničem, BG2 je jakž takž zajimavé a ToB je opět o ničem.
5 - dál se mi pokračovat nechce 8-)

Přesto všechno je to stále dobré RPG.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
Syf
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Syf »

1 - souhlas
2 - no, je tu dost nepoužitelných(typuju 40%, dalších 20 občas a zbytek ok), ale zas tak moc ne. Dost kouzel se naučíš používat...
3 - Dioablo jsem nehrál, ale ToB nic moc.
4 - BG2 má dobrej příběh, BG 1 jsem nehrál a trůn není zrovna dokonalej(ikdyž nějak to končit musí)
5 - už jsem se zmínil někde na začátku...
Which is worse - the sleep which never ends or that which never comes?
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Taaaakže, ještě jsem nepověděl, co se mi na BG nelíbí...
Ad BG2:
-především změna stylu hry oproti BG1, který už nejni založen na dobrodruhování volným kusem světa, kdy má člověk pocit, že je opravdu začínající dobrodruh, co se jen tak toulá, pomáhá koho potká, a přežívá. BG2 už je moc lineární (byť to též má něco do sebe)
-inflace. Zkušeností, zbraní, vlastností...
Ad BG1:
-nenapadá mě jediná věc, opravdu. Ani žádná maličkost. Ale to je těžké, hledat chyby na něčem, k čemu mám tak silný vztah, co pro mě tolik znamená, s čím (a s ničím jiným) jsem prožil rok a půl života... No, hledejte chyby, když jste zamilováni :lol:
Neferit
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neferit »

Vampiria píše:Paperdolly jsou děsné - v jedničce jsou dosti nerozmanité (ale zase pro lidi a elfy hezké) a ve dvojce sice rozmanité, ale hnusné pro všechny bez rozdílu :roll:
Tohle řeší nějaký mód - sakra, jak se jmenuje? Jo, Moisesse Avatars na G3.
http://gh.ffshrine.org?r=23256
deviantART - place, where deviancy comes to play

Pokud máte něco, co po mně chcete, tak mě kontaktujte pomocí PM, emailu nebo ICQ. Vše je zde uvedeno. ;-)
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Potom, co hram PST, mi hrozne vadi nemoznost prehovorit s NPCs kdekolvek a kedykolvek... :( Takze nechce niekto spravit PST mod pre BG? :)
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
sevencreature
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevencreature »

Ajantis_CG_thief píše:Ad BG1:
-nenapadá mě jediná věc, opravdu.
Nudné procházení obřích lokací, ve kterých je obvykle jediná zajímavost. Po x-tém hraní BG 1 ty mapy procházím pouze z pocitu povinnosti.

Velké množství zkušeností ve hře - v kombinaci s experience cap mám zhruba ve 3/4 hry všechny postavy na maximálních levelech a už se nemůžou víc vylepšit - lepší způsob, jak znechutit hraní neznám.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.
azbest-Lovec nemrtvych
Sigilan

Příspěvek od azbest-Lovec nemrtvych »

suhlasim s tymi obrimi lokaciami ale mna tiez irituje pri plneni niektorych malych questov, ze musim chodit cez 4 lokacie , resp. casti mesta :evil:
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

azbest-Lovec nemrtvych, 7c: Koukám, že považujete za negativa právě to, co já na BG1 nejvíc oceňuju ;-) (vyjma toho nadbytku XP)
To je dobře, že nemají všichni RPG hráči stejný vkus...
azbest-Lovec nemrtvych
Sigilan

celkovo vsak hodnotin BG II, spolu s falloutom 1 a PS Tormentom za to najlepsie, co kedy v oblasti RPG bolo a asi aj na dlhu dobu bude
Arronax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arronax »

Ajantis: Však ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí... ;-) ;-) ;-)

azbest: A kde si nechal BG 1???
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg
thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

Ajantis_CG_thief píše:azbest-Lovec nemrtvych, 7c: Koukám, že považujete za negativa právě to, co já na BG1 nejvíc oceňuju ;-) (vyjma toho nadbytku XP)
To je dobře, že nemají všichni RPG hráči stejný vkus...
Souhlas, právě proto mám BG I. mnohem radši než nepoměrně přímočařejší dvojku. V jedničce se člověk prostě tak mohl potulovat po divočině, užívat si západ slunce a poslouchat šustění stromů a jaké to překvapení, když pak na zdánlivě poloprázdné mapce narazíte na paladinku, která vás poprosí o pomoc proti tlupě giberlingů.

Azbest: ty questy které máš na mysli, tak to je spíš problém města Baldurovy brány, jinde se to (pokud si pamatuji) nestává v takové míře, aby to člověka nějak odradilo.
azbest-Lovec nemrtvych
Sigilan

ja som mal tentokrat na mysli SoA, konkretne rozne male ulohy, napr. pre chramy, kde som musel behat najprv do vladnej, potom na promenadu, potom do chudinskej, potom spat do vladnej a napokon do chramovej aby som mu dal falosnu napodobeninu za 5 000 expov ci kolko :lol:
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

azbest-Lovec nemrtvych píše:ja som mal tentokrat na mysli SoA, konkretne rozne male ulohy, napr. pre chramy, kde som musel behat najprv do vladnej, potom na promenadu, potom do chudinskej, potom spat do vladnej a napokon do chramovej aby som mu dal falosnu napodobeninu za 5 000 expov ci kolko :lol:
Ale zase je z toho questu super zbraň - sice jen nepřímo, ale je.
Žralok, který štěká, nekouše.
azbest-Lovec nemrtvych
Sigilan

drake127 píše:
azbest-Lovec nemrtvych píše:ja som mal tentokrat na mysli SoA, konkretne rozne male ulohy, napr. pre chramy, kde som musel behat najprv do vladnej, potom na promenadu, potom do chudinskej, potom spat do vladnej a napokon do chramovej aby som mu dal falosnu napodobeninu za 5 000 expov ci kolko :lol:
Ale zase je z toho questu super zbraň - sice jen nepřímo, ale je.
hej, vsak prave preto hovorim ze napodobeninu :lol: :lol: akurat idem prvy raz vylepit palcat nicenia , predtym som o tejto moznosti nevedel cize uvidime, co to narobi s upirmi a podobnou havedou :twisted:
Geralt
Šifrovač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geralt »

myslel jsem že mluvíš o BG I. - tohle je jiná :-D ono to pobíhání a plnění messengerských úkolů moc zábavné fakt není, proto tak horuji pro potulku přírodou, tam si člověk může nerušeně putovat a kochat se okolím. Žádné tohle dones sem a rychle se vrať zpátky.
Odpovědět

Zpět na „Baldur's Gate I & II“