Volná diskuze - archív č. 1
- Frosty
- Sigilan
- Kontaktovat uživatele:
No mě to taky přijde divný, ale ta doktorka asi bude vědět o čem mluví.
Ale jak psal Tokkar - ono dostat člověka v křeči (či při záchvatu) do stabilizované polohy dost dobře nejde. Tedy vážně nevím.
zeptáme se osoby povolanější - yenne...?
Ale jak psal Tokkar - ono dostat člověka v křeči (či při záchvatu) do stabilizované polohy dost dobře nejde. Tedy vážně nevím.

Klacek i kámen kosti zláme, ale bacha na slova, bacha na ně...
- drake127
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Toho raději ne, kdoví jaké sleduje zájmy.Frosty píše:No mě to taky přijde divný, ale ta doktorka asi bude vědět o čem mluví.
Žralok, který štěká, nekouše.
- MCZ
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
drake127 píše:Toho raději ne, kdoví jaké sleduje zájmy.Frosty píše:No mě to taky přijde divný, ale ta doktorka asi bude vědět o čem mluví.

Charakteristická funkce, jo, to se používá... Často v pravděpodobnosti/statistice, ale klidně i jinde (množiny,...).Velehal píše:Je zde dost lidí (nebo se mi to zdá) co rozumějí matematice lépe než já (což není vůbec těžké, ba naopak). Tak třeba vědí, je-li nějaký český ekvivalent pro toto: "characteristic function"... Nebo to mám přeložit doslova?
Děkuji.
- yenn
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Tafif, Frosty: Jak se Frosty sám přesvědčil, při kontrahovaných žvýkacích svalech (ať už křečovitě, nebo volně) je otevření úst velice obtížné (řekl bych, že bez použití hrubého násilí většinou v podstatě nemožné). Případné zapadnutí jazyka (jehož pravděpodobnost je, myslím(!), v těchto případech poměrně malá) by vzhledem k uváděné délce záchvatů (do 3 minut) nemělo být ohrožující.
Zapadnutí jazyka hrozí zřejmě spíše po skončení záchvatu, pročež po něm je třeba zjišťovat stav vědomí, dechu, případně zajistit stabilizovanou polohu či v extrémním případě zahájit neodkladnou resuscitaci.
Leccos o epilepsii nejdete zde - http://www.epilepsie.cz/
Btw: debata o alkoholicích mi připomněla jeden reálný příběh, který se stal mámině kamarádce/spolužačce. Ta se jednou chystala nastoupit do vlaku a před sebou spatřila muže středního věku, který při snaze o totéž na schůdcích uklouzl a sesunul se dolů. Ona v domnění, že příčinou nehody byla náhlá nevolnost či kluzký povrch, pomohla muži vstát, aby následně zjistila, že ve skutečnosti byla za pád odpovědná vysoká koncentrace ethanolu v jeho krvi, načež ji ten týpek pozvracel.
Zapadnutí jazyka hrozí zřejmě spíše po skončení záchvatu, pročež po něm je třeba zjišťovat stav vědomí, dechu, případně zajistit stabilizovanou polohu či v extrémním případě zahájit neodkladnou resuscitaci.
Leccos o epilepsii nejdete zde - http://www.epilepsie.cz/
Btw: debata o alkoholicích mi připomněla jeden reálný příběh, který se stal mámině kamarádce/spolužačce. Ta se jednou chystala nastoupit do vlaku a před sebou spatřila muže středního věku, který při snaze o totéž na schůdcích uklouzl a sesunul se dolů. Ona v domnění, že příčinou nehody byla náhlá nevolnost či kluzký povrch, pomohla muži vstát, aby následně zjistila, že ve skutečnosti byla za pád odpovědná vysoká koncentrace ethanolu v jeho krvi, načež ji ten týpek pozvracel.
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Co já vim, tak to zdaleka nemusí být tak vážný, v Emerice jsem měl jednoho kamaráda epileptika (téměř alkoholik, nechápu) a ten mi říkal, že jedna z jeho typických "seizure" (záchvatů) proběhla tak, že šel v práci po chodbě, "probudil" se na zemi a akorát řval na všechny ať na něj nesahaj atd. žádný zapadlý jazyky ani nic podobnýho. Což ovšem nevylučuje, že se to stát může později
- sevencreature
- Sigil Team
- Kontaktovat uživatele:
Existujou nějaké tlakové body? - prostě když se zatlačí někde za uchem (neví přesně kde) tak člověk otevře pusu - hodí se to, když je v křeči, zapadl mu jazyk a má sevřené zuby, které nejsou otevřít normálně.Frosty píše:Ano, snažil jsem se jí otevřit pusu - leč marně.
Takhle nějak alespoň jeden kamarád zachránil život spoluhráči, když se dostal po zásahu do podobného stavu.
Ale chtělo by to někoho, kdo by to potvrdil nebo vyvrátil.
Eat all your school, stay in milk, drink your teeth, don't do sleep and get eight hours of drugs.