Trocha vědy

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Nedávno jsem měl přednášku z organické technologie a docent nám říkal, že stav CO2 ve vzduchu se pohybuje okolo 200% normálu(tj. toho, co tu vylo bez člověka) ... nevim, ale pochybuju, že si to vycucal z prstu.
Naposledy upravil(a) krokodile dne 7.1.2006 0:59, celkem upraveno 1 x.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

krokodile píše:Sorry, ale tenhle názor se mi opravdu nezdá - nenapadlo tě třeba někdy v poslední době, že za poslední 3 roky nějak přibylo hurikánů? tornád? povodní? možná si to špatně vykládám, ale já v tom vidím změnu v klimatu země.... která je zapříčiněna právě skleníkovým efektem
Jenže z globálního hlediska je tohle absolutně zanedbatelná změna klimatu. Pár tornád navíc nic neznamená, až bude v Německu ledovec, bude to jiné. Nicméně nepopírám, že to způsobujeme my - já jen říkám, že podobné věci tu už byly v horší variantě a z "přírodní" příčiny.
Žralok, který štěká, nekouše.
Lerek
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lerek »

krokodile píše:Nedávno jsem měl přednášku z organické technologie a docent nám říkal, že stav CO2 ve vzduchu se pohybuje okolo 200% normálu... nevim, ale pochybuju, že si to vycucal z prstu.
to je pravda, ale otázka je zdali to má ten předpokládaný dopad
"Vycházelo se přitom ze zcela pravdivé zásady, že určitým faktorem uvěření lži je její velikost..." Adolf Hitler
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Kdyby to bylo na jednom kontinentě- beru to, ale tyhle "události" se dějou všude. A protože nejsem expert přes tuhle problematiku, tak se nechám poučit - a všichni odborníci tvrdí, že změna je nezanedbatelná. Babo raď, kde je jádro pudla...
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

drake127 píše:Jenže z globálního hlediska je tohle absolutně zanedbatelná změna klimatu. Pár tornád navíc nic neznamená, až bude v Německu ledovec, bude to jiné. Nicméně nepopírám, že to způsobujeme my - já jen říkám, že podobné věci tu už byly v horší variantě a z "přírodní" příčiny.
Nj, ale tohle asi v budoucnosti moc neuklidní takové Holanďany, kteří budou mít ze své země jedno velké akvárko. Ani to moc neuklidní Afričany. Přec jen z rozšiřující se Sahary moc jídla nedostaneš.
Člověk produkuje víc znečištění (odpadů), než dokáže příroda vstřebat. A to samozřejmě problém je. Narušování ozónové vrstvy tak svědčí leda rakovině.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Jab píše:Nj, ale tohle asi v budoucnosti moc neuklidní takové Holanďany, kteří budou mít ze své země jedno velké akvárko. Ani to moc neuklidní Afričany. Přec jen z rozšiřující se Sahary moc jídla nedostaneš.
Člověk produkuje víc znečištění (odpadů), než dokáže příroda vstřebat. A to samozřejmě problém je. Narušování ozónové vrstvy tak svědčí leda rakovině.
Já neříkám, že to není problém. Myslíte si, že neandrtálce doba ledová potěšila? Z hlediska naší rozvinuté (ější) společnosti, kde má lidský život cenu několika aut (tohle berte s nadhledem) je problém i když nepřijdete den do práce. Jelikož jsem člen této společnosti, tak jsem samozřejmě proti jakémukoliv znečišťování atd. nicméně stále beru v úvahu, že i když budem vzorní obyvatelé této planety, tak nás nějaká ta katastrofa stejně potká v mnohem větším měřítku.
Žralok, který štěká, nekouše.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Planeta holt volá po naší redukci, jelikož jsme přemnožený druh...
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

LordArian píše:Planeta holt volá po naší redukci, jelikož jsme přemnožený druh...
Hezky řečeno, v podstatě souhlasím, ale selektovat bych to fakt nechtěl :)
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

krokodile: právě proto to za nás udělá nejdokonalejší systém - příroda sama.
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Krokodile: To by mě docela zajímalo, co je ten normál... Pokud je to všude a nemění se to s počasím, tak kde to sakra někdo vzal?? :-)
krokodile
Sigilan

Příspěvek od krokodile »

Hamster píše:Krokodile: To by mě docela zajímalo, co je ten normál... Pokud je to všude a nemění se to s počasím, tak kde to sakra někdo vzal?? :-)
Už jsem to tam napsal... dá se to zjistit z fosilií, obsahu uhličitanů (vznikaj z CO2) atd. Zjistit to jde.
yenn
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yenn »

Frosty píše:A pokud nezmizí druh jako takový, tak skutečně nejspíše bude přežívat ve velmi omezeném počtu.
Jen pro zajímavost: celá současná lidská populace pochází z cca 50 jedinců, kteří žili před 200-300 tisíci lety. (podobně jsou na tom všichni jaguáři, kteří mají cca 20 společných předků)
Horoskop stojí drachmu a je o drachmu předražený. [Quintus Ennius]
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Yenn: a jak vzniklo těch 50 jedinců? :roll:
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Ajantis: Přeživší z nějaké větší skupiny?
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Anthrax
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Anthrax »

yenn píše:(podobně jsou na tom všichni jaguáři, kteří mají cca 20 společných předků)
Při současném počtu Jaguárů mě to ani moc neudivuje... :-?
Si senor ! la revolucion
Si senor !, si senor, somos la revolucion
Tu enemigo es el patron
Si senor !, si senor, somos la revolucion
Viva la revolucion
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“