Zdá sa vám súboj s Faldorn príliš ťažký? Chýbajú Vám pri ňom Vaše veci, ktoré ostanú vonku zo zápasníckej jamy? Tak všetky veci, ktorými si svojho druida môžeťe zlepšiť dajte jednej postave, tú nechajte pri jame a keď sa začne boj tak dajte inventár a všetky veci nahádžte svojmu druidovi. Potom bude mať Faldorn väčší problém...
Chcete veľa ohnivých šípov? Žiadny problém! Pred vstupom do Tvrze De'Arnise sa porozprávajte s Kapitánom Aratom v palisáde. Dá vám 20 ohnivých šípov. Lenže ak s ním pokecáte ešte raz dá Vám ich znova - môžete robiť dokedy budete mať náladu.
Chcete 2 prstene Gaxxa? Tak keď Kangaxxa poskladáte a postaví sa pred sarkofág a bude okolo neho modrý kruh ( nebude nepriateĺský ), tak ho okradnite. Dostanete prsteň. A keď ho zabijete dostanete druhý.
Alebo čo tak 2 prstene baranidla? Okradnite Tolgeriasa vo vládnej štvrti o prsteň. Potom ho zabite v Planárnej guli a budete mať druhý.
Trošku jsem vomrknul stránky, jenom ke Kangaxxovi, mám docela jednoduchou taktiku, která je vhodná pro začátečníky a na stoprocent funguje: kupte 1 svitek odolnosti proti magii( 1500 ), ten hodte před vstupem na postavu na kterou háže Kangaxx uvěznění (většinou HH), mág musí mít naučený tak 3x - 4x Melfovy drobné meteority a ty mu ubírají po 1 ohněm, takhle ho ustřílíte, pomáhá ještě vzdušný sluha, ten mu ubírá taq po 3 - 4!
Takový malý, ale hodně užitečný typ při boji o hůl mágů: Shangalar ( lich ) je bezpochyby nejsilnější a nejotravnější ze všech těch troubů... Pokud vstoupíte do místnosti a rychle utečete, taq se lich objevína stole, to znamená, že nezapočne rozhovor a on se kvám neteleportuje a nepovolá ostatní... Proto mu pěkně zákeřně nasumonujte na stůl nejdřív nějaké slabé summony 1-2 a ( vypotřebuje si unsummon kouzla ) a potom kostlivý válečníky nebo klidně zase slabý summony, záleží na úrovni vašich kouzel... nakouzlí si ochrany, vypotřebuje nejsilnější kouzla(vadnutí , symbol strach, okamžitá smrt, kvílení bánší) a potom počkejte až mu odejdou ochrany, ale pozor může si je nakastit 2x!!! A potom vejděte započne rozhovor a můžete pokračovat v boji, ale bez nejsilnějšího licha ve hře....
Zapomněl jsme podotknout, že ty melfovy drobné meteority fungují stejně skvěle na adamantinové a železné golemy ..... Jan byl u mě největší bouchač, když měl na začátku ve statistikách skalp golema z Tvrze De'Arnise ( klasika zaseknout o dveře a ustřílet meteoritkama )...
Kouzlení ze svitků aniž bys byl mágem (či klerikem)
Dej si v inventáři někam lektvar a 1 svitek (libovolné kouzlo) Potom pauzni hru, vlez zase do inventáře klikni pravým na lektvar a dej "vypít lektvar" potom lektvar dej jinam a svitek dej na políčko, kde byl lektvar. Potom vylez z inventáře a odpauzni Postava začne sesílat kouzlo!

Množení předmětů jen Multiplayer
Já jsem v multiplayeru přišel na množení předmětů,kdy sem hrál BG1 s bratrem,on zrovna ukládal hru a já se hrabal v inventáři a najednou z jednoho předmětu sem měl dva.
Musíte vzít předmět,který chcete naklonovat a položit ho do volného nebo klidně zaplněného slotu(to vám ale zruší ten co tam zrovna máte,parádní drtič odpadků),zrovna v okamžiku kdy hru ukládá druhý hráč,klonovací předmět se objeví na tom místě.
Takhle se dají vidělat tisíce,ale mnohem lepší je to dělat s příručkami na vlastnosti,kdy můžete mít v pohodě samé 25.
Tento trik funguje i v BG2 i když se savuje tak nejde nic dělat v inventáři,proto to musíte vzít o něco dřív a položit to tam.
Pozor ne vždy se to povede,já jsem si už takhle zrušil několik bezva předmětů.A ptoto než tento trik (cheat)budete dělat,tak si hru uložte normálně,ne na quicksave!
V BG1 jsem přišel na tenhle trik a vypadá to, že tu nikde není. Takže pokud potřebujete nutně vyléčit hodně zraněnou postavu, ale už nemáte léčivé kouzla, stačí mu nakopat ohnivý resist (jsou tam 2 prsteny, plno svitků, letkvarů a hlavně Jaheiřino kouzlo třetí úrovně) nad 100% (tak kolem 130%). A potom na dotyčného seslat pár fireballů a ty ho vyléčí (já většinou s sebou tahám plno hůlek takže mi těch nábojů nebylo líto)!
Pokud se nechcete obtěžovat s plněním některých questů (otrávení Markem...) stačí předmět ukrást (mě stačilo tak 80% a 2-3x Load), pak ovšem přijdete o zkušenosti...
Ako v BG1 prepusiť len 1 postavu z dvojice?
Existujú tri spôsoby:
1. Brutálny - zabi alebo nehcaj zabiť toho, koho chceš prepusiť... po smrti sa už s Tebou neporozpráva... - teda keď nenastane rozhovor ohľadom prepúšťania, druhá postava Ťa neopustí...
2. Zmiznutie - postavu, ktorú chceš prepusiť, presuň do nejakého domu, do ktorého sa v budúcnosti už nebudeš vracať... potom danú postavu jednoducho prepusť, dialóg nebude nadviazaný... pokiaľ do inkriminovaného domu znova nevojdeš...
3. Charm - zakouzli na danou postavu charm a mapu opust. V jine lokaci se prospi a i když se do oné lokace někdy vrátiš,postava bude zapsána jako neutrální a nebude se k tobě hlásit.
A na záver jedna obecná rada:
Pokud máte ráno vstávat v 5 a jít někam fungovat, tak si o půlnoci nesedejte ke kompu a nepouštějte BG nebo ho alespoň nevypínejte o 1/2 5

Môžete prispievať ďalej...