Teraz som pozeral záznam kvalifikácie z MS v letoch na lyžiach - moje prognózy sa potvrdili...

Teda aj keď podľa kvalifikácie sa nič nedá hodnotiť...
Samozrejme dominovali úplne Nóri - myslím, že mimimálne 1 Nór získa individuálnu medailu a tiež sú imho už teraz suverénni víťazi nedeľajšieho závodu družstiev. Výborne skočili osvedčení letci - Ingebritsen, Ljoeklsoy a Pettersen, prekvapil Stensrud a trošku sklamal Romoeren, aj keď to možno bral len ako tréningový skok.
Janda - vidno, že skúšal, čo si môže pri svojom štýle dovoliť. Zobral pravdepodobne najtvrdšie lyže, ako je možné a myslím, že sa to osvedčilo - aj keď nie je práve vynikajúci letec, môže prekvapiť.
Ahonen - je mi až zle ako ho všetci podceňujú. Dostal ma český komentátor Eurosportu, ktorý najprv vyhlásil: "Ahonen je výborný, ale v letoch nikdy nič nedokázal." Keď réžia ukázala Ahonenov "personal best" - 233,5 m, tak komentátor zahlásil: " No, ehm... Ahonen ako vidíte je ... ehm ... univerzálny skokan, ale aj tak to nie je pravý letec..." A to ten cyhtrý človek zabudol na skutočnosť, že Ahonen drží neoficiálny svetový rekord - t.j. rekord bez ustátia skou, čo je neuveriteľných 240,5 m... tomuto som fakt neporozumel...

Bodaj by Ahonen vyhral, potom budem zvedavý, čo ten inteligentný komentátor zahlási...
Inak Fíni celkom sklamali - ex-rekordman Matti Hautamäki skočil len 177m - snáď to býval leteckej veľmoci vyjde lepšie v závode naostro... lenže množstvo bývalých skvleých letcov sa stratilo do neznáma (

) - vi. Lindstroem a spol...
Nemci - samozrejme mali hneď silné reči ako napr:: " MS budú satisfakciou za pokazené 4HT...", ale až na národného rekordmana Neumayera nepredviedli nič svetoborné. Tu ma opäť dostal ten "chytrý" komentátor, ktorý za nemeckého rekordmana vyhlásil Uhrmana s 226,5 namiesto už spomínaného Neumayera s 227,5 m - taký detail a možno by sa to dalo brať ako chyba z nepozornosti, ale zopakovať to niekoľkokrát po sebe a mať hodnoty rekordov pred sebou to je teda...
Rakúšania - tiež sa chcú na MS revanšovať za pokazené 4HT, ale zatiaľ na to vyzerá len Morgenstern... uvidíme...
Zaujala ma ale jedna úžasná vec - A. Goldberger ( zasvätení vedia o koho sa jedná...

) skáče ako predskokan s kamerou na hlave a skočil rekord mostíka ( samozrejme neplatný ) - 215,5 m... škoda, že už oficiálne skončil kariéru...
Ale jedne nikdy nevie - Rakúšania možno budú mať núdzu o dobrých letcov a siahnu po ňom v závode družstiev...
Ale toto všetko boli len také chabé teórie, všetko ukáže zajtrajšo - sobotný závod...