Mezinárodní organizace(EU, NATO, OSN...atd.)

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět

Je mezinárodní sdruživání prospěšné?

Rozhodně ano
6
21%
Většinou ano, ale ne vždy
10
36%
Jak kdy
8
29%
Moc užitečné mi nepříjde
1
4%
Rozhodně ne!
3
11%

Celkem hlasů: 28

Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

LordArian píše:Wenom: No změnilo nezměnilo...to zlepšováni je tak pomalé, že si toho člověk ani nevšimne. Jinak jsme prý v ekonimice předstihli Portugalsko
Záleží jak moc se o to člověk zajímá a co kde zaslechne. Většinou to neuvidíí... :lol:
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Wenom
Sigilan
Bydliště: Mystická země skotačících nahých nymf,kde ti bubáci splní každé přání.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wenom »

LordArian: A nedávno i Somálsko :lol: :lol:
Proč žít, když můžeš zemřít.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Wenom píše:LordArian: A nedávno i Somálsko :lol: :lol:
ne, v poměru HDP na kilogram lidské váhy ještě pořád vede :lol:

EDIT: vím, že je to OT, ale já si ten vtip fakt nemohl odpustit :roll:
Naposledy upravil(a) Ajantis dne 13.1.2006 21:48, celkem upraveno 1 x.
Wenom
Sigilan
Bydliště: Mystická země skotačících nahých nymf,kde ti bubáci splní každé přání.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wenom »

Ajantis: Kolik váži celé somálsko ? :shock: Tři kila ?
Edit: Ha ha potlesk Ajantisovy za jeho skvělí vtip.

LArian:Sry, tak tedy k věci. Když už jsme u platů tak by mě zajmalo kdo počítal průměrny plat,protože většina lidí dostává minimum (tedy pokud to nepočítaly s poslaneckýmy platy,které jsou nemalé spíš nepřiměřeně velké)
Naposledy upravil(a) Wenom dne 13.1.2006 21:56, celkem upraveno 1 x.
Proč žít, když můžeš zemřít.
Arian
Lim-Lim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arian »

Wenom: No tak, neuskakujte už na druhé stránce do OT! :-?
Vidíš-li na konci černého tunelu světlo, pak je to obvykle na tebe letící fotonové torpédo
Koveras
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koveras »

Já teda daleko chodit nemusím, cca 200m od mého baráku EU přispívá na malý parčík s chráněnými stromy. Bohužel už nevím kolik a jak často. :-D
[img:02a03da0e2]http://koveras19.wz.cz/Neverwinter/NWN.jpg[/img:02a03da0e2]
Vallun
Dabus

:o)

Příspěvek od Vallun »

Dobrá diskuse:)

konečně něco, čemu rozumím více než BG:)))

EU - nejvyditelnější je asi zlevnění a rozšíření nabídky vína:))

a za to děkujte mne..když budete hodní, tak prozradím proč:)

jinak OSN má hodně much, ale díky bohu za to - když už nemůže zabránit konfliktům, tak alespoň zjednodušuje jejich urovnávání a odstraňování následků, takže minimálně jako debatní platforma svuj smysl má...

Neferit

NAFTA je North American Free Trade Asociacion, to enmá s opecem vubec nic společného;)
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Celkem mi začínají být tyto organizace ukradené, OSN mě po válce v Iráků docela zklamala, NATOa jsem si zatím nevšiml a o EU, resp. o referendu v ČR o něm, mám vážné pochybnosti.
Vlasák
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlasák »

Považuju za klad, že jsme v EU... tak nějak mi ty rozvášněné hlasy při referendu o tom, že ztrácíme národní hrdost etc., přišly podobně vlastenecky ploché, jako když zrovna vyhrajeme MS v hokeji a každý by se pod vlajkou klidně i rozřezal... Když se prohraje, neštěkne ani pes... Nic proti fandění, ale když už, tak už a ne tendenčně...
Kdybychom zůstali v potenciálním srabu jako solitéři v srdci Evropy, bylo by to podobné - taky by neštěkl ani pes, nikdo nehnul prstem a do hrdých českých hrudí se najednou nikdo nebil...

Moc nechápu, proč zrovna ČR by měla mít tak ultra-přehnané sebevědomí, aby se prohlašovala za totálního suveréna, který vše ví, zná a umí nejlíp... anebo prorocké vize anti-evropské kliky privatizační partičky let devadesátých, která si začátkem týdne dala nostalgické dostaveníčko "jaké to tehdy bylo"...? ;-)

btw slova "všichni", "nikdo" nelze brát jako absolutně míněná ;-)
Infinity forever! - Baldur's Gate II add-on CZ
Fórum plné RPG - RPG fórum

Obrázek
Hamster
Dabus

Příspěvek od Hamster »

Ajantis: Ano, politická diskuze s tebou byla opravdu přínosná. Zvlášť proto, že ať sem řek cokoliv, tak si ze sebe vymačkal pár deci smíchu a pak si řekl, že by to nešlo, že je to blbost... :applause:

A k tématu - To co tvrdí Jab o OSN (konkrétně o její jedinný relevantní složce a to jest o radě bezpečnosti) je pravda a v podstatě se nedá nesouhlasit s tim, že její moc se může časem posilovat s pozitivním efektem na svět, ale podle mě na to už měli času dost a jestli bude vývoj jejich efektivity stejnej, jako doposud, tak můžou zavřít krám, protože to je akorát hodně drahá manifestace.

EU? mno... Velkej pokus o integraci a centralizaci. Nemůžu si moc vyskakovat, protože o tenhle problém jsem se nijak víc nezajímal (a jako latentní všeználek sem se nenarodil :-x ), ale podle mě sebou centralizace institucí nese jen nevýhody bez vidiny pozitiv. Většinou se zastánci oháněj volnýma hranicema a podporou obchodu (atp.), ale nechápu, proč by se tohle nějakýma smlouvama nedalo dořešit i bez toho, aby jsme všichni měli standardizovanou velikost kravskýho lejna...

A NATO? Mělo zmizet s Waršavským paktem.
Vallun
Dabus

Příspěvek od Vallun »

Hamster píše: A k tématu - To co tvrdí Jab o OSN (konkrétně o její jedinný relevantní složce a to jest o radě bezpečnosti) je pravda a v podstatě se nedá nesouhlasit s tim, že její moc se může časem posilovat s pozitivním efektem na svět, ale podle mě na to už měli času dost a jestli bude vývoj jejich efektivity stejnej, jako doposud, tak můžou zavřít krám, protože to je akorát hodně drahá manifestace.

EU? mno... Velkej pokus o integraci a centralizaci. Nemůžu si moc vyskakovat, protože o tenhle problém jsem se nijak víc nezajímal (a jako latentní všeználek sem se nenarodil :-x ), ale podle mě sebou centralizace institucí nese jen nevýhody bez vidiny pozitiv. Většinou se zastánci oháněj volnýma hranicema a podporou obchodu (atp.), ale nechápu, proč by se tohle nějakýma smlouvama nedalo dořešit i bez toho, aby jsme všichni měli standardizovanou velikost kravskýho lejna...

A NATO? Mělo zmizet s Waršavským paktem.
Jelikož se vzhledem k mnoha věcem za odborníka na mz. vztahy vcelku považovat mohu, tak si dovolím polemizovat, ač samozřejmě Tvůj názor respektuji a chápu příčiny jeho vzniku.

NATO - zajišťuje kvalitní spolupráci armád, výměnu zkušeností a lepší přístup k technologiím. Že je potřeba ji reformovat je pravda a pomalu, ale jistě se na tom pracuje. Myslím,ž e řada nápadů, která se objevila není rozhodně hloupá.

OSN - u nás v médiích se vytváří dost negativní obraz, ale desítky milionů, možná stovky milionů lidí jsou jí více než vděční za humanitární a podobnou pomoc. Navíc je těžké ji kritizovat, když nevíme, jak by to vypadalo bez ní. A opět, na reformě se pracuje...

EU - moderní společnost ssebou nese stále více věcí, které je třeba rešit na větší enž státní úrovni - doprava, eochrana životního prostředí, momentálně i ochrana trhu, ochrana spotřebitele. EU je dosti kontroverzní, protože například zemědělská politika EU je v konečném důsledku předražený zahradník. Jenže na druhou stranu bez ní by rohlík obyčejný 43gramů stál cca 5 CZK... Její klíčová úloha je ochrana spotřebitelů před mocí nadnárodních řetězců, zjednodušeně řečeno - lůze produkovat mléko za 3CZK litr, ale vodu z kohoutku máte levnější a nemusíte si jí nosit.
JRRT: "Jestliže chápeš, buď spokojen."
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Vallun píše:OSN - u nás v médiích se vytváří dost negativní obraz, ale desítky milionů, možná stovky milionů lidí jsou jí více než vděční za humanitární a podobnou pomoc. Navíc je těžké ji kritizovat, když nevíme, jak by to vypadalo bez ní. A opět, na reformě se pracuje...
Z důvěryhodného zdroje ale vím, že humanitární pomoc OSN se rozkrade cestou a nakonec ji shrábne místní mafie, která to následně prodává! obyvatelům. Tzn. že sice nějaký elementární smysl má, ale mohla by mít mnohem větší, kdyby na tom někomu záleželo.

Totiž problémem těchto někdy i užitečných organizací jsou úředníci, kteří mají svůj stůl 1,5×2 metry a osmihodinovou pracovní dobu.

Jinak EU klidně, ale jako rovný s rovným a nekecejte nám do toho, jak se bude jmenovat rum. Tzn. evropské právo nesmí být nadřazeno právu národnímu.
Žralok, který štěká, nekouše.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vallun píše:OSN - u nás v médiích se vytváří dost negativní obraz, ale desítky milionů, možná stovky milionů lidí jsou jí více než vděční za humanitární a podobnou pomoc. Navíc je těžké ji kritizovat, když nevíme, jak by to vypadalo bez ní. A opět, na reformě se pracuje...

EU - moderní společnost ssebou nese stále více věcí, které je třeba rešit na větší enž státní úrovni - doprava, eochrana životního prostředí, momentálně i ochrana trhu, ochrana spotřebitele. EU je dosti kontroverzní, protože například zemědělská politika EU je v konečném důsledku předražený zahradník. Jenže na druhou stranu bez ní by rohlík obyčejný 43gramů stál cca 5 CZK... Její klíčová úloha je ochrana spotřebitelů před mocí nadnárodních řetězců, zjednodušeně řečeno - lůze produkovat mléko za 3CZK litr, ale vodu z kohoutku máte levnější a nemusíte si jí nosit.
OSN ovšem má zajišťovat daleko více než to. Po pravdě řečeno asi většina lidí by si přála, aby skutečně dokázala zajistit světový mír. Aby se stala organizací s vlastní armádou (nezávislou), jež je schopna tento mír udržet či alespoň účinněji bránit excesům válek (etnické čistky atd.).

EU je především hodně byrokracie. Evropský parlament je příliš velký. Pochybuji, že někdo zná jména všech jeho poslanců. Pokud by byl počet jeho členů omezen na polovinu, stejně by většina hlasování dopadla stejně. V takovéhle organizaci snadno zaniká osobní zodpovědnost vůči svým voličům. Kdysi mě strašně pobavil V. Železný, který se vyjádřil v tom smyslu, že v Evropě bude především hájit zájmy Zlína. :-D
S těmi zemědělci souhlasím, ale už je to dosti ohraná výtka. Každopádně beru EU za prospěšnou organizaci. I kdyby jen kvůli těm dotacím.
Sadako
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sadako »

Hmm, já bych veškerou humanitární pomoc třetímu světu zrušila a až by vymřeli hlady či se navzájem vyvraždili, či kombinace obrého, tak by se uvolnila spousta prostoru pro lidi z přeplněných "vyspělých" zemí :twisted: a OSN by se stala zbytečnou už naprosto :twisted:
Chtěl jsem říci, přerušil jej ředitel, čím trávíte svůj čas?
Svůj nejsvětlejší čas trávím tím, že jej dělám tmavým.
Pročpak? vyzvídal pokleslým hlasem ředitel.
Protože světlo mě dráždí.
Jab
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jab »

Vampiria píše:Hmm, já bych veškerou humanitární pomoc třetímu světu zrušila a až by vymřeli hlady či se navzájem vyvraždili, či kombinace obrého, tak by se uvolnila spousta prostoru pro lidi z přeplněných "vyspělých" zemí :twisted: a OSN by se stala zbytečnou už naprosto :twisted:
Tomu říkám zodpovědné řešení. :roll: :-D
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“