SMRT

Aneb místo k posezení a příjemnému rozhovoru nad jedem dle chuti.

Moderátoři: Sadako, sevencreature

Odpovědět
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

drake127 píše:Obětovat sebe by bylo moc jednoduché.
No já bych to viděl spíš naopak - obětovat někoho jiného je ta nejsnazší věc, ale obětovat sebe... to už je jiná.
"Vítězství nevyžaduje komentář. Prohra žádný nedovoluje."

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Melkhior píše:
No já bych to viděl spíš naopak - obětovat někoho jiného je ta nejsnazší věc, ale obětovat sebe... to už je jiná.
Aha, tohle mě teda nenapadlo. :think: :think:
Žralok, který štěká, nekouše.
Anreil
Šifrovač

Příspěvek od Anreil »

A teď jáá.

Trest smrti za JAKÉKOLI porušení zákona.(tohle by bezvadně likvidovalo moc lidí na jedné planetě)
Nenávidím vás. Nenávidím sebe. Nenávidím cokoli co stvořil člověk, a proto vás všechny zabiju.
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Ajantis_CG_thief píše:Saruman: pokud by tady byl zaveden trest smrti, také by muselo dojít k úplnému přehodnocení trestů.
Vycházím z toho, že trest smrti by dostávali ti pachatelé, kteří ve stávajícím režimu dostávají doživotí.
A já osobně bych byl pro VÝRAZNÉ přitvrzení trestů, obzvláště za činy jako vražda či znásilnění.
Rozumím. No, já beztak s trestem smrti nesouhlasím, takže v pohodě :-D

Přitvrzení? K čemu? Jako způsob prevence se to ve světě příliš neosvědčilo a pár let v base navíc také nikoho nenapraví...
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Anreil píše:Trest smrti za JAKÉKOLI porušení zákona.(tohle by bezvadně likvidovalo moc lidí na jedné planetě)
hej, to by se lidi nedostali ani do první třídy.
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Imho je trest smrti O DOST miernejsi nez dozivotie... ;)
Melkhior- ine je obetovat seba a ine niekoho ineho... :roll:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

drake127 píše:
Melkhior píše:
Aha, tohle mě teda nenapadlo. :think: :think:
Lidé mají pud sebezáchovy nikoli tebezáchovy

"Císař se pro nás hrdinně obětoval a trpí už sto století. Není větší cti než mu tento dar opětovat."
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Anreil píše:A teď jáá.

Trest smrti za JAKÉKOLI porušení zákona.(tohle by bezvadně likvidovalo moc lidí na jedné planetě)
Beru to jako (nepovedený) vtip. Tohle je už fanatismus, mylsím, že ani ty bys nežil.
Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

Saruman píše: Přitvrzení? K čemu? Jako způsob prevence se to ve světě příliš neosvědčilo a pár let v base navíc také nikoho nenapraví...
Máš pravdu, v tomhle jsem nechal promluvit svůj subjektivní názor- mám prostě vždycky špatný pocit, když vidím, jak pachatelé fakt otřesných trestných činů odcházejí od soudu s pár lety- například ten případ znásilnění 6ti týdenního dítěte- v VB (či kde) dostal doživotí, kolik by to bylo tady? Za znásilnění max 5 let? navíc ho těžko znásilnil vaginálně, takýe omezování osobní svobody za 2 roky?
Ale jak říkám, to už je můj subjektivní názor, navíc už by trest získal spíše charakter odplaty a ne nápravy...
Saruman
Dabus

Příspěvek od Saruman »

Melkhior píše:No já bych to viděl spíš naopak - obětovat někoho jiného je ta nejsnazší věc, ale obětovat sebe... to už je jiná.
Cože? Já tedy nejsem žádný lidumil, ale dle mého raději zemřít sám než přežít s rukama od krve nevinného...
If king at noon says it's night,
Exclaim: Behold! the moon, the stars!

Persian saying
MCZ
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MCZ »

Ajantis_CG_thief píše:Ale jak říkám, to už je můj subjektivní názor, navíc už by trest získal spíše charakter odplaty a ne nápravy...
Mohli bychom ale teď začít polemizovat, zda-li někdy nějaký charakter nápravy měl...
Elessar
Sigilan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elessar »

Saruman- musim suhlasit... svedomie by mi nedalo spat do konca zivota.... to radsej zomriem sam :roll:
If every time we tell a lie a little fairy dies they must be building death camps in the garden.
drake127
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drake127 »

Melkhior píše:
Myslím, že se neshodneme. Od tebe bych si ale záda krýt nenechal.
Naposledy upravil(a) drake127 dne 17.1.2006 18:15, celkem upraveno 1 x.
Melkhior
Sigilan

Příspěvek od Melkhior »

Přežít je základní instinkt všeho živého, člověka nevyjímaje. Jasně někteří to dokáží překonat a raději zemřou než aby se zprotivili svému morálnímu kodexu, ale obávám se že těch je menšina. Ale jaký kdo je by se poznalo až v tom osudovém okamžiku.

Ajantis
Sigil Team
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ajantis »

MCZ píše:Mohli bychom ale teď začít polemizovat, zda-li někdy nějaký charakter nápravy měl...
Myslím, že u některých lidí určitě. Ale záleží asi na tom, jak je kdo vychován. Ale věř, že jsou lidé, kterým pobyt ve vězení ZÁSADNĚ změní pohled na život- sice si tam za prachy koupíš cigára a čumíš na bednu, ale přece jen, nejni to život.
Ale stejně tak jsou "lidé", pro které to fakt význam nemá, a takové je právě možná třeba uklidit na to doživotí.
Odpovědět

Zpět na „Měděná čelenka“